Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Preț construcție casă la gri cu manoperă și materiale incluse

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar

O casă la gri este casa la roșu plus anvelopare și majoritatea instalațiilor în formă finală. Practic este o casă cu toate lucrările îngropate finalizate, căreia trebuie doar să îi mai faceți finisajele.

 1. Standard (419€/mp)
 2. Premium (499€/mp)
Share pe Facebook Inapoi sus

Ce includ toate prețurile unei case la gri

În primul rând, prețurile la gri includ și realizarea casei la roșu, la nivelul de calitate corespunzător (Standard la Roșu pentru Standard la Gri).

Regulile de mai jos sunt valabile pentru toate tipurile de case executate de către noi:

Prețul construcției la gri afișat pe site include automat următoarele elemente:

 • Consultanță pe tot parcursul proiectului: obținerea documentelor terenului, pregătirea proiectului, obținerea autorizației de construire.
 • Proiectare în faza DTAC – actele necesare pentru a obține autorizația de construire.
 • Organizare de șantier – transportul, cazarea și mesele muncitorilor, precum și depozitarea materialelor, paza șantierului și chiria utilajelor grele.
 • Manoperă – salariile muncitorilor de pe șantier, mâna de lucru.
 • Materiale – toate materialele de construcții pe care le implică lucrarea, inclusiv cele complementare (de exemplu cofrajele).
 • Toate taxele și impozitele (inclusiv TVA).

Prețul construcției la gri afișat pe site NU include următoarele elemente:

 • Taxele percepute de autoritățile locale pentru eliberarea documentelor și avizelor solicitate.
 • Taxa pentru autorizația de construcție.
 • Dirigintele de șantier.

În ce condiții sunt valabile prețurile construcției la gri afișate:

Prețurile noastre sunt variabile, ele fiind puternic influențate de factori precum regimul de înălțime, suprafața casei, nivelul de complexitate al arhitecturii, distanța față de un oraș mare sau perioada când doriți să construim.

Pe această pagină vom prezenta prețul construcției la gri pentru cea mai des întâlnită combinație de factori: o casă cu mansardă, de 170mp construiți, într-o localitate de lângă București (la 10km), arhitectură tradițională. Din nou vă amintim că prețurile afișate includ și construcția la roșu.

Solicitați o ofertă pentru construcția la gri a casei dumneavoastră

Dacă aveți deja o casă la roșu sau pentru a obține un preț cât mai realist, vă recomandăm să ne faceți o solicitare de ofertă apăsând butonul de mai jos:

Solicitați Ofertă

Ce include prețul unei case la gri?

Vă oferim o gamă flexibilă de prețuri, adaptată pentru orice buzunar. Această gamă include 2 nivele: standard și de lux. Toate trei nivelele includ toate lucrările necesare unei case la gri, deci chiar dacă alegeți nivelul standard, veți beneficia de o casă completă.

Diferența constă în calitatea materialelor și a soluțiilor de construcție folosite. În niciuna dintre variantele de mai jos nu s-a sacrificat rezistența construcției pentru a obține un preț mai bun.

Este important de menționat că aceste prețuri se aplică atunci când terenul este ideal. Pot apărea diferențe atunci când terenul este denivelat sau înclinat (în pantă), situație care ar necesita o fundație specială.

Casă la gri, așa cum va arăta la finalizarea lucrărilor

Elemente comune pentru toate cele trei variante de preț

Elementele de bază sunt comune în toate cele trei variantele de preț, diferă doar anumite detalii. De aceea, în paragrafele de mai jos, enumerăm acele elemente care nu se schimbă indiferent de varianta de preț:

Acoperiș

Toate cele trei variante de preț includ același tip de folie anti-condens, care va fi fixată sub un caroiaj de șipci. Acoperișul va avea coamă și dolie, precum și închideri din fronton și sorturi de streașină.

De asemenea, pazia acoperișului va fi lăcuită la culoarea învelitoarei în toate cele trei variante de preț.

La mansardă, finisajele acoperișului includ în toate cele trei variante structură metalică pentru susținerea finisajului interior, barieră contra-vapori și va fi placat cu gips-carton de 12,5mm grosime, chituite, gata de zugrăveală.

Fațadă

Pardoselile vor fi aduse la nivel cu șapă auto-nivelantă de 500-700mm grosime.

Racordarea utilităților se va realiza doar până la fațadă. În rest, de la fațadă spre rețeaua principală se poate realiza în regie proprie sau va face obiectul unei oferte separate.

Instalații

Instalația sanitară se va realiza din conducte PVC, de 110mm, cu mufe și garnituri din elastomer, cu rigididatea inelară clasa SN2. Traseele de scurgere din interior vor fi îngropate pentru toate obiectele sanitare și toate vor beneficia de mufă și garnitură. Se va realiza un traseu dedicat pentru centrala termică.

Instalația termică va avea trasee pentru calorifere realizate din conducte PPR sau PPR.

Instalația electrică va beneficia în toate cele trei variante de preț de un traseu cap-scară pentru fiecare scară interioară. Centrala termică va avea un traseu separat (dedicat), același lucru se aplică și în cazul hidroforului (dacă există).

Traseele electrice se vor realiza din cupru (cabluri Ø1,5mm pentru lumini, respectiv Ø2,5mm pentru prize sau consumatori mari) și vor fi protejate cu tubulatură PVC ignifugată. În toate variantele de preț se vor trage, pe lângă traseele principale, trasee pentru cablul TV.

Preț standard construcție casă la gri

Varianta Standard (419€/mp)

În varianta standard se țintește cel mai bun echilibru calitate-preț. Se pune accentul pe o izolație termică optimă și pe un confort crescut.

Acoperiș

În varianta standard, acoperișul va fi învelit cu țiglă metalică lucioasă, cu o grosime de 0,50mm. El va include tăietoare de zăpadă (nu va include opritoare) și sistem de jgheaburi și burlane din PVC.

Pazia va fi din lemn de 1,9 cm grosime și 20 cm înălțime, lăcuită la culoarea învelitoarei.

Sageacul va fi realizat din lambriu din PVC sau lemn, la culoarea învelitoarei.

Izolația acoperișului se va realiza la nivelul planșeului cu vata minerală (la rolă), de 150 mm grosime.

Tâmplărie

Ferestrele se vor realiza din profile maro sau albe, cu 5 camere și cu adâncimea constructivă de 70 mm, din PVC, marca AluPlast (sau similar). Geamul va fi de tip termopan, low-E, clar (transparent).

Indici de performanță ferestre: izolare termică Uf = 1,3 W/m2K; izolare fonică clasa 5; etanșeitate la curenți de aer și averse clasa 4.

Ușa principală va fi comandată special în tonul designului exterior din planșele de arhitectură. Aceasta va fi aleasă de beneficiar încadrându-se într-un buget maxim de 2500 Lei.

Tamplarie PVC 5 camere
Tâmplărie PVC în 5 camere cu geam dublu (termopan)

Ușile exterioare secundare vor fi realizate din profile albe PVC, marca AluPlast, cu geam termopan low-E, profil cu 5 camere, feronerie GU, 5 puncte de închidere, balamale în 3 axe, prag din aluminiu. Indice de izolație termică Uf: 1.36 W/m2K.

Glafuri de exterior și interior – glafuri de aluminiu la exterior și de PVC (la culoare tâmplăriei) la interior de 150mm grosime. Acestea se montează doar la solicitarea beneficiarului, contra-cost.

Exterior

Izolația exterioară se va realiza prin polistiren expandat de 100mm grosime, indice EPS 70.

Plasa din fibră de sticlă folosită la tencuieli va fi de 145g/mp.

Pereții exteriori vor fi tencuiți și gletuiți (glet de ipsos), pregătindu-i pentru a fi vopsiți.

Interior

Pereții interiori vor fi tencuiți și gletuiți (glet de ipsos), pregătindu-i pentru a fi vopsiți.

Tavanele se vor realiza din structură metalică, placată cu gips-carton de 12,5mm, conform destinației camerei (verde pentru baie și bucătărie).

Instalații

Instalația sanitară va avea circuite realizate din conducte PPR.

Instalația electrică include 3 trasee de priză pentru fiecare dormitor (sau birou), câte un traseu de priză pentru fiecare baie șl 3 trasee de priză pentru bucătărie.

Ca și locuri de lampă (locuri unde se pot monta lumini) vor exista câte unul pentru fiecare 15 mp construiți. Excepție face baia și exteriorul, unde vor exista câte două puncte de lampă în plus (indiferent de suprafața casei). De exemplu: la o casă de 180mp, cu 2 băi vor fi 12 puncte de lampă în camere + 4 puncte de lampă în băi + 2 puncte de lampă în exterior.

Spre deosebire de varianta de lux, instalația electrică în cazul Standard nu include: trasee electrice dedicate pentru plită și boiler. Se include doar traseul pentru hotă.

Ca și trasee electrice complementare, varianta standard va include trasee complementare pentru TV – cabluri coaxiale, telefon și interfon.

Preț casă la gri de lux

Varianta de Lux (499€/mp)

În varianta de lux se țintește cel mai înalt grad de confort și de eficiență termică. Acesta este cel mai solicitat tip de construcție de către beneficiarii noștri deoarece asigură realizarea unei case care, deși costă mai mult la construcție, este mai ieftin de întreținut și este mult mai durabilă (beneficiind doar de materiale de calitate maximă).

Acoperiș

În varianta premium, acoperișul va fi învelit cu țiglă metalică lucioasă sau mată, cu o grosime de 0,50mm.

El va include tăietoare de și opritoare de zăpadă, oferind o protecție completă în timpul iernii.

În această variantă, sistemul de jgheaburi și burlane este din metal.

Pazia va fi din lemn de 1,9 cm grosime și 25 cm înălțime, lăcuită la culoarea învelitoarei.

Sageacul va fi realizat din lambriu din PVC sau lemn, la culoarea învelitoarei.

Izolația acoperișului se va realiza dintr-un ansamblu multi-strat de peste 200 mm grosime format din vata minerală (la rolă) de 100 mm grosime, folie de aluminiu – barieră termică și polistiren expandat EPS 70, de 100mm grosime.

Tâmplărie

Ferestrele se vor realiza din profile maro sau albe, cu 6 camere și cu adâncimea constructivă de 74 mm cu garnitură de contact, din PVC, marca Gealan (sau similar).

Geamul va fi de tip triplex, sticlă de 32mm, Triplex Planitherm 45 + Float 4 + Float 4, clar (transparent).

Indici de performanță ferestre: izolare termică Uf = 1,1 W/m2K; izolare fonică clasa 5; etanșeitate la curenți de aer și averse cu trei garnituri clasa 4 (EN 12207)/9A (EN 12208).

Tamplarie triplex 6 camere
Tâmplărie în 6 camere cu geam triplex (tripan)

Ușa principală va fi comandată special în tonul designului exterior din planșele de arhitectură. Aceasta va fi aleasă de beneficiar încadrându-se într-un buget maxim de 5500 Lei.

Ușile exterioare secundare vor fi realizate din profile albe PVC, marca AluPlast, cu geam termopan low-E, profil cu 6 camere, lățime cercevea de 117 mm, feronerie ROTO, 5 puncte de închidere, balamale în 3 axe, prag din aluminiu. Indice de izolație termică Uf: 1.17 W/m2K.

Glafuri de exterior și interior – glafuri de aluminiu la exterior și de PVC (la culoare tâmplăriei) la interior de 250mm grosime. Acestea se montează doar la solicitarea beneficiarului, contra-cost.

Exterior

Izolația exterioară se va realiza prin polistiren expandat de 150mm grosime, indice EPS 100. Plasa din fibră de sticlă folosită la tencuieli va fi de 160g/mp.

Pereții exteriori vor fi tencuiți și gletuiți (glet de ipsos), pregătindu-i pentru a fi vopsiți.

Interior

Pereții interiori vor fi tencuiți și gletuiți (glet de ipsos), pregătindu-i pentru a fi vopsiți.

Tavanele se vor realiza din structură metalică, placată cu gips-carton de 12,5mm, conform destinației camerei (verde pentru baie și bucătărie).

Instalații

Instalația sanitară va avea circuite realizate din conducte PPR.

Instalația electrică include 4 trasee de prize pentru fiecare dormitor (sau birou), câte două trasee de priză pentru fiecare baie și 6 trasee de priză pentru bucătărie.

Ca și locuri de lampă (locuri unde se pot monta lumini) vor exista câte unul pentru fiecare 10 mp construiți. Excepție face baia și exteriorul, unde vor exista câte două, respectiv trei puncte de lampă în plus (indiferent de suprafața casei). De exemplu: la o casă de 180mp, cu 2 băi vor fi 18 puncte de lampă în camere + 4 puncte de lampă în băi + 3 puncte de lampă în exterior.

Spre deosebire de variantele anterioară, instalația electrică a caselor de lux include toate trasee electrice dedicate consumatorilor mari: hotă, plită și boiler.

Ca și trasee electrice complementare, varianta de lux va include trasee pentru TV – cabluri coaxiale, telefon și interfon, video-interfon, senzori de proximitate.

Concluzii privind prețul unei case la gri

După cum vedeți, vă putem oferi o flexibilitate mare în ceea ce privește gama de prețuri. Deoarece fiecare proiect este unic, vă recomandăm să ne vizitați la biroul nostru din București pentru a vă putea face o ofertă cât mai realistă.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.