Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Etape construcție casă

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar Articol

Prima și cea mai importantă etapă sau „etapa 0” este dorința de a avea o casă construită și amenajată după gusturile dumneavoastră și care, în cel mai scurt timp posibil, să devină ACASĂ.

Din moment ce ați ajuns pe site-ul nostru, cu siguranță ați bifat această primă etapă. Urmează o serie de alte etape pe care noi, echipa CaseBineFacute.ro, le detaliem de-a lungul mai multor articole pe larg, în încercarea de a vă veni în ajutor.

Totuși, în acest articol vom expune succint care sunt principalele etape în construirea unei case și vă vom lăsa pe dumneavoastră să aflați mai multe despre fiecare etapă dacă doriți.

Dacă ne alegeți pe noi ca și constructor, vă vom oferi consultanța necesară pentru a parcurge toți pașii de mai jos. De asemenea, vă vom facilita majoritatea operațiunilor, în special cele birocratice prin intermediul asistenților noștri care se vor ocupa de pregătirea dosarului și obținerea tuturor documentelor necesare.

Share pe Facebook Inapoi sus

Documentare

O primă etapă extrem de importantă este reprezentată de o documentare intensă. În această etapă casa dumneavoastră începe să fie conturată. Vă puteți sfătui cu apropiații, dar și cu specialiști în domeniu astfel încât la final rezultatul să fie cel dorit. Printre aspectele asupra cărora trebuie să vă îndreptați atenția se numără:

Identificare model casă

În această fază se identifică și se alege modelul de casă cel mai potrivit conform preferințelor și gusturilor dumneavoastră. Pentru cei mai conservatori care-și doresc o casă plină de rafinament și eleganță, casa în stil clasic este cea mai bună alegere, în timp pentru cei mai nonconformiști și dornici în permanență de nou, o alegere potrivită este casa în stil modern. Pentru cei care doresc o casă care să-i deconecteze de la zgomotul și agitația orașului, casele în stil tradițional sau cele în stil rustic vă stau la dispoziție. În funcție de modelul de casă pentru care ați optat se alege și regimul de înălțime: Parter, Mansardă, Etaj etc..

Pe catalogul nostru veți avea posibilitatea să răsfoiți printre cele peste 7000 de modele de case din care să vă inspirați. Dacă nu ați găsit niciun model, solicitați unul personalizat GRATUIT. Toate acestea se pot găsi pe secțiunea Catalog Modele din meniul de sus.

Alegere tip de structură

Dacă după aprige dezbateri ați ajuns într-un final la alegerea unui model de casă potrivit pentru dumneavoastră urmează să optați, în funcție de acesta, dar și de alți factori pentru tipul de structură ce va fi utilizat.

Din acest punct de vedere se identifică trei situații: casă cu structură din cărămidă – cea mai utilizată, casă cu structură metalică și casă cu structură din lemn.

Cum ziceam, această decizie depinde de mai mulți factori. Spre exemplu, pentru o casă cu locuire permanentă se alege, de obicei, o structură din cărămidă sau metalică, în timp ce pentru o casă de vacanță se optează adesea pentru o structură din lemn.

Selecție materiale

În ceea ce privește alegerea materialelor potrivite, urmează un lung șir de dezbateri și analize. Sfatul nostru este să vă sfătuiți cu specialiști în domeniu (arhitecți, ingineri proiectanți, ingineri executanți), nu cu prieteni sau vecini care poate nu au nicio competență în construcții. Nu le neglijați sfaturile, unele dintre ele s-ar putea să vă fie de folos, dar nu le luați ca definitive până nu vă consultați cu specialiștii.

O altă sugestie este să nu faceți rabat de la calitate chiar dacă prețul va fi puțin mai ridicat. În același timp, țineți cont și de faptul că nu tot ce este scump este neapărat și de calitate și invers.

O foarte bună sursă de documentare o reprezintă secțiunea de informații utile a site-ului nostru, secțiune din care face parte și pagina pe care sunteți acum. Accesați secțiunea de informații utile:

Informații utile privind construirea unei case

Pentru a estima costul construirii casei, vă invităm pe calculatorul de prețuri, unde veți putea vedea și optimiza în timp real costul de execuție al casei și pe secțiunea Proiecte Case, unde veți găsi peste 7000 de modele de case - toate cu prețuri detaliate. Nu în ultimul rând, puteți apela la secțiunea Portofoliu, unde veți vedea la ce costuri s-au ridicat casele pe care le-am construit în trecut.

Proiecte Case Calculatorul de Preț Portofoliu Lucrări

Proiectare

După ce v-ați făcut temele și sunteți gata să faceți primul pas real în vederea construirii noii dumneavoastră case este momentul să faceți primul pas real. Acesta este proiectarea casei însă nu proiectarea în sine este procesul care durează cel mai mult, ci obținerea documentelor necesare.

Certificatul de Urbanism

Cel mai important document pe care trebuie să îl obțineți înainte de a începe proiectarea este Certificatul de Urbanism. Acesta se eliberează de către biroul de Urbanism al primăriei localității în aria căreia se află terenul pe care va fi amplasată construcția. Informațiile specificate în Certificatul de Urbanism țin de poziția viitoarei construcții, regimul de înălțime al construcției, cota de înălțime la cornișă etc..

Pentru eliberarea Certificatului de Urbanism se achită o taxă care depinde de mărimea suprafeței de construire, dar și de zona în care veți construi – urbană sau rurală.

Studiul geotehnic

De asemenea, înainte de începerea proiectării puteți apela la realizarea unui studiu geotehnic. Acest lucru nu este obligatoriu pentru construcțiile de importanță redusă din mediul rural, dar este indicat pentru o siguranță sporită.

Proiectarea efectivă

În această etapă trebuie să vă adresați unui birou de proiectare. Practic, în această etapă dorințele dumneavoastră sunt așezate pe hârtie cu ajutorul unei echipe formate din arhitect, inginer pentru partea de structură și inginer pentru partea de instalații. Partea de proiectare are ca finalitate planurile de arhitectură, planurile de rezistență, planurile de instalații toate acestea fiind obținute după efectuarea unor calcule specializate. De asemenea, în proiect se vor regăsi memorii tehnice, documentația economică, documentația tehnologică etc..

Obținere avize și autorizații

O ultimă etapă birocratică este reprezentată de obținerea avizelor și acordurilor de amplasament și a Autorizației de Construire.

Avizele se solicită de către primărie prin intermediul Certificatului de Urbanism. Sunt foarte importante întrucât este interzisă eliberarea autorizației de construire dacă acestea nu se regăsesc în număr complet. Dintre instituțiile la care se solicit amintim furnizorii de utilități (apă, canalizare, gaze, electricitate etc.), sănătatea populației, combaterea și prevenirea incendiilor.

Autorizația de Construire este ultimul act pe care trebuie să îl obțineți. Fără aceasta nu poate începe construirea propriu-zisă a casei. Se solicită la Biroul de Urbanism din cadrul primăriei contra cost (0.5% din valoarea construcției).

Execuție

În sfârșit ați obținut toate actele necesare pentru a construi. Acum urmează execuția care tehnic presupune punerea în operă a proiectului tehnic – executarea lucrărilor de construcție. Totul începe cu organizarea de șantier și apoi se desfășoară în 3 etape denumite popular ”la roșu”, ”la gri” și ”la cheie” (sau ”la gata).

Etapa ”la roșu”

Etapele construcției la roșu se succed în următoarea ordine: realizarea fundației și a elevației, urmată de realizarea centurii și turnarea plăcii peste parter. Se construiește apoi suprastructura: zidurile, stâlpii, centurile și șarpanta. Casa la roșu se finalizează odată cu realizarea șarpantei.

Etapa ”la roșu”
Casa la roșu

Etapa ”la gri”

Casa la gri beneficiază față de casa la roșu de realizarea completă a acoperișului prin montarea învelitorii și realizarea sistemului de termoizolare. De asemenea, se completează cu montarea tâmplăriei exterioare și realizarea instalațiilor.

Etapa ”la gri”
Casa la gri

Etapa ”la cheie”

În această etapă se aplică finisajele, atât cele exterioare cât și cele interioare. Pe lângă finisajele normale, tot în această fază punem și ușile de interior. După finalizarea acestei faze urmează utilarea și mobilarea casei.

Etapa ”la cheie”
Casa la cheie

Concluzie

Așa cum vedeți, construirea unei case nu este deloc ușoară. Există mult loc de eroare umană, în special din partea constructorului, fiind o lucrare de finețe. De aceea, multe persoane preferă să aleagă varianta confortabilă: să cumpere o casă gata construită sau un apartament.

Deși este mult mai ușor să cumpărați un imobil gata făcut decât să parcurgeți toți pașii de mai sus, alegerea nu este una rentabilă. Un apartament, într-o zonă periferică a unui oraș mare, ajunge la peste 600€/mp și oferă condiții mediocre; unul într-o zonă centrală sare de 1000€/mp. O casă poate fi construită în condiții de lux cu 400€/mp, la care se mai adaugă aproximativ 20€/mp terenul de sub ea (într-o zonă bună precum Tunari, Balotești, Corbeanca).

Deci dacă sunteți dispuși să treceți prin deranjul generat de construirea unei case – care se va întinde pe un an, atunci veți face o alegere mult mai bună decât dacă ați cumpăra un imobil gata făcut. Nu mai punem la socoteală faptul că dumneavoastră decideți cum va fi compartimentată casa și că anumite procese le puteți realiza în regie proprie.

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.