Constructii si proiecte case Apartamente Noi Bucuresti

Cât durează construcția unei case la roșu, la gri sau la cheie

Actualizat la: 18 Decembrie 2017

Sumar Articol

Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care le primim. Durata de construcție a unei case diferă de la lucrare la lucrare.

Cei mai importanți factori care afectează durata de construcție sunt: gradul de finisaj la care se dorește să se ajungă (la roșu, la gri sau la cheie), complexitatea lucrării, disponibilitatea financiară și condițiile meteo.

Într-o situație ideală, construcția unei case la cheie va dura 150 de zile, din care construcția efectivă 90 de zile și obținerea documentelor aproximativ 60 de zile (doar actele necesare construcției, nu și ale terenului).

Cat dureaza constructia unei case?
Durată construcție casă la cheie

Exemplul luat în calcul în acest articol este o casă de 180 metri pătrați, Parter și Mansardă, construită la maxim 10 de kilometri de un oraș mare, din cărămidă.

Vă recomandăm să citiți tot conținutul acestui articol pentru a înțelege de ce estimarea de mai sus este una optimistă, în special în privința pașilor premergători construcției.

Mergeți la secțiunea Concluzie (ultima parte a articolului) pentru a vedea când este cel mai bine să facem primele demersuri pentru a construi o casă și de ce.

Share pe Facebook Inapoi sus

Cât durează obținerea actelor necesare construcției unei case?

Deși pare de neluat în seamă, această fază durează cel mai mult și deseori este și cea mai solicitantă din punct de vedere psihic. Ea implică obținerea actelor necesare pentru a scoate autorizația de construcție, acte care vor fi obținute în mare pare de la autoritățile locale.

Cât durează obținerea actelor necesare construcției unei case?

Cât durează eliberarea actelor aferente terenului?

Înainte de a putea solicita documentația necesară pentru construcție, trebuie să vă asigurați că aveți actele aferente terenului: Actul de proprietate, documentația cadastrală, extrasul de carte funciară pentru autentificare, certificatul de atestare fiscală, contractul de vânzare-cumpărare (dacă este cazul).

În funcție de timpul de răspuns al autorităților locale, timpul de obținere al actelor aferente terenului este de aproximativ 60 de zile.

Nu toate aceste acte sunt obligatorii inițial dar o să vă loviți de ele mai târziu, deci e bine să le aveți.

Cât durează actele necesare construcției?

Odată ce ați asigurat toate actele terenului, este momentul să obțineți pe rând actele necesare construcției: Certificatul de Urbanism, Studiul Geotehnic, Proiectul Tehnic, Avizele, Autorizația de Construcție.

Obținerea tuturor actelor necesare și realizarea tuturor pașilor premergători construcției durează aproximativ 60 de zile în perioadele libere (toamnă, iarnă) și peste 120 de zile dacă demarați în primăvară sau vară. În cazuri rare, unele acte pot întârzia și un an, de aceea este bine să începeți să le asigurați cât mai repede.

Dacă alegeți să lucrați cu noi, nu va trebui să treceți prin procedurile de solicitare-obținere documente – proceduri care sunt foarte costisitoare din punctul de vedere al timpului. Pentru toate contractele de construcție încheiate oferim Proiectarea și Consultanța (obținerea documentelor) GRATUIT.

Cât durează obținerea Certificatului de Urbanism?

Certificatul de urbanism se obține în aproximativ 30 de zile de la depunerea documentației de solicitare. Acest timp este puternic influențat de gradul de activitate al autorităților locale. De exemplu, în Constanța am avut o situație în care eliberarea Certificatului de Urbanism a durat aproape 180 de zile, deși termenul legal este de 30 de zile.

În anumite sectoare ale Capitalei, birocrația este atât de stufoasă încât se ajunge la Judecătorie pentru a obține Certificatul de Urbanism. De aceea este bine să demarați obținerea acestui act înainte de a vă gândi ce veți construi. Valabilitatea lui este de minim 6 luni și este necesar la proiectare, deci chiar dacă îl obțineți devreme, el nu va expira ușor.

Cât durează efectuarea unui Studiu Geotehnic?

Studiul Geotehnic durează aproximativ 10 zile de la contractarea firmei care îl va executa până la primirea rezultatului. Realizarea acestuia implică deplasarea unei echipe la terenul dumneavoastră și extragerea unei mostre de sol care apoi este analizată într-un laborator autorizat.

Cât durează Proiectarea?

Proiectarea în sine nu durează mult – realizarea Proiectului Tehnic. Proiectarea se poate realiza în aproximativ 10 zile, în funcție de gradul de complexitate al proiectului, de tipul terenului și de instalațiile dorite.

Înainte de a ajunge la proiectare se trece prin procesul de definire a conceptului de casă dorit. Acest proces se realizează în paralel cu pașii premergători proiectării, deci nu va întârzia neapărat durata pre-construcție.

În cadrul acestui proces beneficiarul ne transmite în mod precis ce dorește să construiască. În cazul nostru, acest proces deseori se realizează prin intermediul unor teleconferințe în care lucrăm în timp real cu beneficiarul la modelarea viitoarei case.

Vom realiza împreună nu numai schițele camerelor, dar le vom explora într-o simulare 3D făcând modificări ori de câte ori este cazul. În acest mod, definirea conceptului devine mai eficientă iar timpul necesar scade la mai puțin de 15 zile (statistică reală).

Dacă nu se poate realiza conceptul prin teleconferință, alternativa este ca beneficiarul să vină fizic la noi la birou sau să facem schimb de e-mailuri. Ambele variante s-au dovedit a fi foarte ineficiente și durează minim 30 de zile.

Odată ce am definit conceptul (compartimentare și design exterior), urmează etapa de realizare a Proiectului Tehnic, etapă care durează între 5 și 10 zile, așa cum am menționat și anterior.

Cât durează obținerea Avizelor necesare construcției unei case?

Cât timp se face partea de proiectare, ne putem ocupa de obținerea avizelor. Acestea se obțin de la mai multe autorități și deseori cei care trebuie să le elibereze sunt precizați în Certificatul de Urbanism.

Având în vedere că iar trebuie să lucrăm cu autoritățile locale, vom avea nevoie de răbdare, obținerea avizelor consumând și 10 zile în medie.

Cât durează obținerea Autorizației de Construcție?

În sfârșit, înarmați cu proiectul în faza DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire), cu avizele și cu orice alte documente solicitate de către autoritățile locale, este momentul să solicităm Autorizația – ultimul act necesar.

Autorizația de Construcție se eliberează în medie în termen de 20 de zile de la depunerea documentației. Acest termen este valabil pentru perioadele libere (toamnă, iarnă). În perioadele aglomerate (primăvară, vară), Autorizația de Construcție va fi eliberată în 45-60 de zile.

Cât durează construcția unei case?

Există 3 nivele de finisaj: la roșu, la gri sau la cheie. Fiecare dintre ele adaugă zile suplimentare de lucru în realizarea unei case. Mai jos găsiți un sumar general referitor la fiecare etapă, precum și procesele defalcate și durata lor. Țineți cont că multe dintre procese, în special cele de finisaje, se fac simultan.

Construcția unei case complet finisate (la cheie), de 180 metri pătrați, parter și mansardă, amprentă la sol 90 metri pătrați, lângă un oraș mare, durează aproximativ 90 de zile de la demararea efectivă a construcției.

În paragrafele de mai jos explicăm fiecare etapă și sub-etapă a construcției, precum și ce procese sunt incluse și cât durează. Țineți cont că estimările sunt făcute în condiții meteo bune, fără multe zile ploioase.

Cât durează construcția unei case la roșu?

O casă la roșu include doar structura de rezistență (fundație, stâlpi, planșeu, centuri, etc.), pereții și acoperișul fără învelitoare. Practic, este casa cu ”cărămida la vedere”.

Durata construcției unei case la roșu este de aproximativ 45 de zile pentru o casă de 180 de metri pătrați construiți. Acest timp este estimat pentru construcția la roșu. Inclusiv timpul necesar întăririi betonului.

Durata de construcție pe etape este următoarea:

Cat dureaza constructia unei case la rosu
Durată construcție casă la roșu

Cât durează organizarea de șantier?

Această etapă presupune realizarea condițiilor necesare pentru demararea lucrărilor de construire propriu-zise și cuprinde: amenajare drum de acces, asigurare cazare muncitori, construire depozite de material, asigurare confort angajați (toalete ecologice, locuri de luat masa), asigurarea managementului deșeurilor (închirierea de containere specializate, contracte de ridicare, transport, depozitare).

Etapa aceasta durează aproximativ 5 zile.

Articol recomandat

Detalii despre organizarea de șantier

Cât durează trasarea, săpăturile, cofrarea și armarea fundației?

Trasarea presupune marcarea unor puncte la care se vor raporta toate activitățile ce vor fi realizate, atât pe orizontală cât și pe verticală. Se realizează folosind o stație topografică sau manual, folosind o ruletă, o sfoară și un furtun cu apă.

Săpăturile se pot executa în aceeași zi când se trasează și durează în medie 4-5 ore folosindu-se un utilaj specializat (buldo-excavator).

Cofrajele pot fi de lemn sau din panouri prefabricate. În cazul în care cofrajele sunt din lemn, ele trebuie pregătite și asamblate la șantier, ceea ce durează aproximativ o zi. În cazul cofrajelor prefabricate, ele necesită doar asamblarea și sunt gata de lucru.

Armarea fundației mai durează aproximativ o zi în funcție de complexitatea proiectului, de tipul fierului solicitat și de disponibilitatea furnizorilor de materiale.

Articol recomandat

Cum se realizează săpăturile pentru fundație

Cât durează turnarea betonului?

Turnarea betonului a fundației și a elevației se poate realiza într-o singură zi, mai ales dacă se lucrează cu utilaje moderne.

Cât durează ridicarea pereților din zidărie?

Ridicarea pereților se va realiza înainte de turnarea stâlpilor, în două etape. Mai întâi pereții portanți, cei groși iar apoi pereții despărțitori, cei subțiri. Aceste două etape se pot realiza și simultan dar am descoperit că e mai eficient să le realizăm pe rând deoarece folosim două tipuri de cărămidă și se lucrează diferit.

Ridicarea pereților, din cărămidă ceramică (Porotherm), la o casă de 180 metri pătrați, durează aproximativ 10 zile și începe imediat ce s-a întărit betonul plăcii.

Cât durează armarea și turnarea stâlpilor?

Odată ce am ridicat zidurile urmează turnarea stâlpilor. Practic se va instala armătura care va constitui scheletul stâlpului, se va cofra și se va turna beton în interiorul cofrajului, învăluind armătura. Turnarea se face cu pompa de beton.

Acest proces durează maxim două zile la o casă de 180 metri pătrați, cel mai mult timp ocupând armarea și cofrarea

Cât durează turnarea centurilor și a plăcii peste parter?

După ce se întăresc stâlpii, urmează turnarea centurilor casei și a plăcii peste parter. Ambele structuri vor fi armate și cofrate. Este una dintre cele mai complicate etape deoarece cofrarea plăcii se face cu susținere de sub ea (cu popi).

Armarea, cofrarea și turnarea centurilor și a plăcii peste parter, la o casă de 180 metri pătrați, durează aproximativ 10 zile. Apoi sunt necesare 20 de zile de așteptare pentru a se întări betonul plăcii.

Cât durează realizarea șarpantei?

Ultima etapă a unei case la roșu este realizarea șarpantei. Aceasta este scheletul acoperișului, grinzile care preiau și transmit mai departe greutatea. Deseori șarpanta este construită direct la șantier, din lemn de construcții. Alternativa este să o aducem pre-fabricată.

Construcția șarpantei nu durează mai mult de 10 zile la o casă de 180 metri pătrați

Cât durează construcția planșeului podului?

În unele cazuri este nevoie de un planșeu care să izoleze podul de restul casei. Acesta este întâlnit la casele cu Parter sau Etaj (care au acoperiș, nu mansardă). Planșeul este un ansamblu format din grinzi din lemn, izolație (vată minerală) și placare (rigips, OSB sau o combinație între acestea).

Realizarea planșeului durează aproximativ o săptămână pentru o casă medie.

Articole recomandate

Planșeul - soluții constructive

Cât durează construcția unei case la gri?

Noi considerăm o casă la gri construcția la roșu plus anveloparea (izolația exterioară), învelitoarea (tabla/țigla acoperișului), ferestrele, ușa exterioară și zugrăveala la interior.

Timpul necesar pentru a duce construcția de la faza de roșu în faza de gri este de aproximativ 45 de zile. Estimarea este făcută pentru exemplul nostru de casă: 180 metri pătrați desfășurați, 90 metri pătrați amprentă, parter și mansardă, lângă un oraș mare.

În paragrafele de mai jos descriem fiecare etapă a construcției la gri precum și durata estimativă a executării lor. Toate fazele etapei ”la gri” sunt condiționate de condițiile meteo.

Cat dureaza constructia unei case la gri
Durată construcție casă la gri

Cât durează construcția asterealei unei case?

Astereala unei case este un strat care acoperă șarpanta și care are rolul de a susține învelitoarea. Aceasta se realizează pe șantier și materialele folosite diferă în funcție de preferințele beneficiarului.

În general, o astereală durează 3 zile să fie realizată corect. Această durată este estimată pentru exemplul de casă folosit în acest articol.

Articol recomandat

Ce este astereala unei case și cum se construiește

Cât durează montarea învelitoarei pe acoperiș?

Învelitoarea casei este un ansamblu ce se aplică deasupra asterealei. El este format din folie anti-condens, despărțitoare (șipci de lemn), stratul de tablă sau țiglă ceramică și alte elemente ale acoperișului (brâuri, coame, jgheaburi etc).

Montajul învelitoarei durează aproximativ 7 zile pentru exemplu de casă folosit în acest articol.

Articol recomandat

Tipuri de învelitoare și avantajele lor

Cât durează izolația termică a podului sau a mansardei?

Izolația termică a podului sau a mansardei constă în montajul unui strat de vată minerală între grinzile podului sau ale șarpantei (în cazul caselor cu mansardă). În cazul caselor moderne (cu placă peste ultimul nivel), izolația constă în diferite sisteme termice complexe.

Timpul necesar montării izolației termice este de aproximativ 2 zile pentru exemplul de casă folosit în acest articol.

Articol recomandat

Cum se realizează izolația tehnică a podului

Cât durează tencuitul exterior al unei case?

Tencuitul exterior presupune aplicarea unui strat de tencuială (un amestec special) care are rolul de a proteja și de a întări zidurile exterioare. Acesta poate fi realizat simultan cu alte etape precum învelitoarea sau tencuitul interior.

Tencuitul exterior durează aproximativ 5 zile pentru modelul de casă folosit în acest articol.

Articol recomandat

Tipuri de tencuială

Cât durează izolația termică exterioară a unei case?

Izolația termică a unei case constă în general într-un sistem multi-strat format din plăci de polistiren și alte materiale de finisare, stabilizare precum adeziv, glet, plasă și sistem anti-umezeală.

Montajul izolației exterioare durează aproximativ 10 zile pentru tipul de casă exemplificat în acest articol.

Articol recomandat

Soluții pentru izolația termică a casei

Cât durează montajul ferestrelor unei case?

Montajul ferestrelor presupune fixarea lor în cadrul pereților, aplicarea izolației (spumă) și montarea glafurilor.

În general, ferestrele pot fi montate în cel mult 2 zile. Singurul element care îngreunează acest proces fiind montarea ferestrelor de la mansardă (VELUX) care necesită o intervenție specială asupra acoperișului – instalarea unei membrane speciale de izolație. Această durată este estimată luând în calcul modelul de casă folosit în acest articol care nu are mai mult de 10 ferestre.

Articol recomandat

Tipuri de tâmplărie și geamuri pentru ferestre și uși

Cât durează montajul ușii principale?

Ușa principală este un element atât de mândrie, cât și de protecție, de aceea necesită atenție suplimentară. Deseori ea este formată dintr-un ansamblu format din ușă și o fereastră laterală.

Montajul ușii exterioare durează maxim o zi și în general este lăsat la urmă, după finisajul casei ”la cheie”. Deși este un element de finisaj, am inclus montajul ușii principale în secțiunea aceasta deoarece el face parte din anveloparea casei (protecția față de intemperiile exterioare).

Articol recomandat

Tipuri de uși de exterior

Cât durează finalizarea unei case ”la cheie”?

Se consideră o casă ”la cheie” (sau ”la gata”). construcția care permite beneficiarului să o poată mobila și utila astfel încât să se poată muta în ea. Această etapă include montajul instalațiilor (sanitară, termică și electrică), finisajele (interioare și exterioare), pavajele (gresie, faianță, parchet) și montajul ușilor interioare.

Durata finalizării casei ”la cheie” depinde de tipul de finisaje alese însă nu poate depăși 20 de zile. Această estimare este bazată pe modelul de casă exemplificat în acest articol.

Cat dureaza constructia unei case la cheie
Durată construcție casă la cheie

Cât durează realizarea instalațiilor unei case?

Sunt trei tipuri de instalații care intră în componența casei exemplificate de noi: cea electrică, cea termică și cea sanitară. Ordinea în care se instalează acestea este de obicei: cea sanitară prima, fiind parțial realizată în faza de roșu; cea electrică a 2-a fiind încastrată în pereți; cea termică ultima, beneficiarii preferând să o lase pe aceasta aparentă.

Cât durează montarea instalației sanitare a unei case?

Instalația sanitară presupune racordarea casei la rețeaua de apă curentă și canalizare. Ea are rolul de a evacua apa menajeră și de a aduce apă proaspătă. Se face parțial în faza de roșu deoarece majoritatea conductelor care o compun sunt îngropate sub casă sau în pereți.

Realizarea instalației sanitare finale (partea care nu se face în etapa de roșu) durează aproximativ 3 zile și se poate face concomitent cu alte procese.

Articol recomandat

Cum se realizează și ce include instalația sanitară?

Cât durează realizarea instalației electrice a unei case?

Instalația electrică este și cea mai complexă instalație a casei deoarece ea nu cuprinde doar cablurile necesare alimentării cu electricitate, ci și cabluri cu altă destinație (telefonie, televiziune, Internet). Instalația electrică este cel mai des încastrată în pereți, de aceea realizarea ei poate fi migăloasă.

În general, o instalație electrică ce include 1-2 panouri durează aproximativ 3 zile să fie realizată complet.

Articol recomandat

Ce include o instalație electrică

Cât durează realizarea instalației termice?

Instalația termică este o rețea de conducte și distribuitoare care preiau apa caldă de la o centrală și o circulă prin radiatoare (calorifere) în vederea încălzirii lor și implicit a aerului din camerele în care sunt montate. În unele cazuri, instalația termică presupune sisteme de încălzire în pardoseală care sunt foarte diferite de sistemele clasice.

Pentru un sistem de încălzire clasic (cu radiatoare/calorifere), realizarea instalației termice nu durează mai mult de 5 zile.

În cazul unui sistem de încălzire prin pardoseală, instalația termică se va realiza în 5-10 zile, în funcție de sistemul ales.

Articol recomandat

Soluții constructive pentru instalația termică

Cât durează finisajele exterioare ale unei case?

Finisajele exterioare ale unei case implică instalarea elementelor decorative (glafuri, plinte, inserții fațadă etc.) și aplicarea unui strat de vopsea lavabilă de exterior, rezistentă la radiațiile UV și la intemperii. Ordinea acestor procese nu este clar definită, ele fiind executate în funcție de cum solicită proiectul.

Durata de execuție a finisajelor exterioare nu durează aproximativ 5 zile, fiind lucrări de finețe. Aceasta poate fi făcută în paralel cu alte etape

Articol recomandat

Idei de finisaje exterioare și decorațiuni

Cât durează finisajele interioare ale unei case?

Finisajele interioare presupun aplicarea vopselei de interior a pereților și a tavanului, precum și alte elemente decorative solicitate de beneficiar.

Acestea pot fi executate în aproximativ 5 zile, dat fiind gradul lor de complexitate. Finisajele interioare pot fi realizate concomitent cu cele exterioare.

Articole recomandate

Idei de design interior bucătării Idei de design interior dormitoare Idei de design interior băi Idei de design interior living-room

Cât durează montarea pavajelor – gresie, faianță și parchet?

Pavajele pot fi atât în interiorul casei, cât și în exterior. În interior se montează gresia, faianța și parchetul, iar în exterior se montează de obicei gresie sau un pavaj mai rezistent numit popular travertin.

În funcție de tipul de pavaje alese, montarea lor durează aproximativ 10 zile, fiind nevoie de multă muncă de finețe și de retușuri.

Cât durează montajul ușilor interioare?

Ușile de interior se lasă de obicei ultimele, pentru a se evita uzura lor. Montarea ușilor presupune fixarea prealabilă a tocurilor și apoi instalarea ușilor în balamale.

Ușile de interior pot fi montate într-o singură zi dacă s-au instalat prealabil tocurile sau în 2 zile dacă nu.

Concluzie

Vă recomandăm să începeți demersurile pentru a construi o casă imediat ce ați asigurat finanțarea. Țineți cont că dacă doriți să finalizați casa înainte de iarnă – pentru a fi la casă nouă de Crăciun, va trebui să faceți demersurile încă din ianuarie. Veți întâlni o serie lungă de întârzieri de la cele provocate de autorități, la cele provocate de furnizorii de materiale sau de condițiile meteo.

Estimare realistă – construcție vara, mutat iarna

Dacă doriți să construiți în vară trebuie să demarați în Octombrie, atunci ar trebui să depuneți actele pentru eliberarea Certificatului de Urbanism iar până în Noiembrie ar trebui să îl obțineți. În Decembrie și Ianuarie ar trebui să definitivați conceptul și să realizați proiectul. În Februarie să solicitați Autorizația de Construcție, aceasta va fi eliberată prin Martie – Aprilie. Imediat după ce sunt gata actele, va începe construcția la roșu care se va finaliza la începutul lui Iulie.În Iulie se va face construcția la gri, iar în August și Septembrie se va realiza construcția la cheie. În Octombrie veți putea începe procesul de mobilare și utilare iar în Noiembrie veți putea amenaja curtea. Într-un final, luna Decembrie vă va găsi cu casa finalizată și curtea parțial amenajată urmând ca anul viitor să finalizați împrejmuirea și restul gardului.

Aceasta este o cale rapidă de a face casa însă nu este cea mai calitativă. Ea a fost promovată și impusă de ”meseriașii” care au vrut să termine repede lucrarea și să încaseze cât mai repede. Detaliul omis este acela că betonul se va usca mai repede la exterior (fiind umiditate redusă în vară) și mai greu la interior, iar acest lucru va produce fisuri pe termen mediu (2-3 ani). Nu va fi nevoie să refaceți structurile fisurate dar va trebui să refaceți finisajele – ele fisurându-se odată cu structura. Noi nu recomandăm acest mod de lucru dar nici nu refuzăm să îl executăm dacă este dorința beneficiarului.

Estimare realistă – construcție toamna, mutat vara

Ideal este să construiți casa în toamnă, să o lăsați anvelopată peste iarnă și să o finisați în primăvară. Parcursul ideal pentru acest mod de lucru este următorul: solicitați Certificatul de Urbanism în Februarie, el va fi eliberat în Martie-Aprilie (dacă totul merge bine); în Mai, Iunie și Iulie definitivați conceptul de casă și proiectarea – astfel veți avea destul timp pentru a clarifica toate detaliile iar în Iulie realizați proiectul și solicitați Autorizația de Construire, ea va ieși probabil prin August; în Septembrie demarați construcția la roșu, va fi gata la începutul lui Noiembrie; în Noiembrie și prima jumătate a lui Decembrie, casa va fi gata la gri (roșu + anvelopare/protecție); în lunile Ianuarie și Februarie betonul casei se va întări și usca perfect (temperatura și umiditatea fiind ideale) iar în Martie puteți demara finisajele; În Mai casa va fi gata de mobilat și utilat iar în Iunie – Iulie probabil că vă veți muta în ea; până la sfârșitul anului veți avea timp destul să finalizați curtea și împrejmuirea (gardul și porțile) iar Crăciunul vă va prinde la casă și curte nouă.

Acesta este modul de lucru pe care îl preferăm deoarece ne asigură că lucrările noastre vor rămâne calitative în timp – detaliu foarte important pentru noi având în vedere că oferim garanție. Lăsând betonul să ”lucreze” peste iarnă se asigură o întărire și uscare uniformă a acestuia, el stând peste șase luni (de când a fost turnat) într-un mediu cu temperatură și umiditate moderate.

Nu vă lăsați convinși de ”meseriașii” care promit casa la cheie în maxim două luni. Ei vorbesc la nivel teoretic (nu iau în considerare întârzierile) și nici nu iau în considerare timpul necesar betonului de a se întări deoarece nu îi interesează calitatea lucrării pe termen lung.

Pentru a vedea situații reale, vă invităm pe secțiunea Studii de Caz a site-ului nostru. Faceți click pe Testimoniale din meniul de sus.

Studii de caz

Vă invităm pe secțiunea portofoliu pentru a vedea situații reale cu privire la cât a durat construcția unor case.

Portofoliu Case Bine Facute

Părerea dumneavoastră contează!

Ajutați-ne să îmbunătățim site-ul completând formularul de mai jos!

Dacă doriți să fiți notificat după ce efectuăm modificarea, vă rugăm să ne lăsați adresa de e-mail.