Proiecte Case

Bine ați venit pe secțiunea site-ului dedicată proiectelor de case!

Modele de case

În această secțiune veți avea posibilitatea să vă inspirați din câteva mii de modele de case din catalogul nostru sau să solicitați un model personalizat.

Pe pagina fiecărui proiect din catalog veți găsi toate variantele de preț, de la manoperă și până la construcția cu materiale speciale.

Dacă nu doriți să căutați un model, ci doar să aflați mai multe despre noi sau să ne cereți o ofertă de preț pentru proiectare sau construcție faceți click aici

Pentru a naviga ușor prin această secțiune, vă invităm să alegeți una dintre opțiunile de mai jos:

Proiecte Case Catalog

Case de vis

Case de vis

3895 de modele de case de vis, medii și ușor de întreținut

Vile de lux

Vile de lux

2720 de variante de vile de lux, măiestuoase și impresionante

Alegeți una dintre urmatoarele variante pentru a gasi modelul de casa dorit

Cautati un model de casa potrivit!

Căutare Model

Cautare proiect casa

Dacă știți deja ID-ul modelului pe care îl doriți, introduceți-l în căsuța de mai jos.
În cazul în care știți ID-ul din catalogul vechi, acesta va apărea ca și al 2-lea număr în ID-ul în format nou.

Puteți folosi formularul de mai jos pentru a căuta și modele de case în funcție de cuvinte cheie, de exemplu ”case ieftine” sau case de ”45.000€ la gri”

Calculator Preț Casă

Model Personalizat

Configurator proiect casă

Dacă nu ați găsit niciun model care să vă placă, vă putem realiza unul special pentru dumneavoastră. Cu ajutorul configuratorului nu numai că veți afla cât va costa casa pe care o visați dar veți primi și modelul ei GRATUIT!

Alte secțiuni ale site-ului nostru

Dacă nu căutați un model de casă, atunci poate vă interesează una dintre celelalte secțiuni ale site-ului nostru:

Informatii utile despre proiecte si constructia de case

Documentați-vă

Informatii proiecte case

Aflați tot ce trebuie să știți despre ridicarea unei case, de la acte necesare, la sfaturi privind materialele de construcții.

Pareri case bine facute

Vedeți cum lucrăm

Portofoliu lucrări

Dacă doriți să vedeți cum lucrăm și ce șantiere avem în lucru, vă invităm pe secțiunea testimoniale unde veți găsi părerile clienților și studii de caz.

Ofertă de preț construcție casă

Solicitați o ofertă

Ofertă proiect casă

Dacă aveți deja proiectul și căutați un constructor, faceți click pe butonul de mai jos pentru a afla cum ne puteți solicita o ofertă de preț.

Cum să alegeți modelul potrivit?

În paragrafele de mai jos ne-am propus să explicăm și să exemplificăm pentru cine este potrivit fiecare model de casă. Folosiți aceste informații pentru a vă orienta bine înainte de a alege un anumit regim de înălțime.

Casele cu Parter (P)

Casele cu parter sunt ideale pentru familiile mici care își doresc o casă călduroasă. Acest tip de casă este preferat în special de persoanele care nu vor sau nu pot să urce scări pentru a ajunge în diferite secțiuni ale casei.

Caracteristici Generale ale Caselor cu Parter

Costuri de execuție

O casă cu parter are costuri de execuție mai reduse datorită tavanului care este construit din grinzi de lemn, izolate cu vată minerală și acoperite cu rigips.

Există și un dezavantaj prin faptul că având amprenta mai mare, aceste case necesită și un acoperiș mai generos. De aceea o parte din economia făcută cu placa de beton menționată în paragraful anterior se pierde în construcția acoperișului.

Timp de execuție

Timpul de execuție la o casă cu parter este considerabil mai mic decât în cazul caselor cu mai multe nivele datorită eliminării plafonului din beton - care are nevoie de timp pentru întărire.

Terenul pe care pot fi construite

Acest tip de casă este ideal atunci când dispuneți de o parcelă mare de teren și vă permiteți să alocați o parte din ea amprentei casei - care este dublă față de o casă cu mansardă sau etaj.

Compartimentare și interioare

Datorită faptului că nu există scară interioară, casele cu parter au mai mulți metri pătrați folosibili decât casele pe mai multe nivele. De aceea, ele sunt sensibil mai spațioase și pot fi compartimentate mai eficient.

Zona de zi

Deoarece există doar un singur nivel, zona de zi este contopită cu zona de noapte. În general ele sunt separate prin uși de acces diferite și holuri diferite. Zona de zi este cel mai des împărțită între bucătărie și living, aceste două camere ocupând cel mai mult spațiu.

Zona de noapte

Zona de noapte va fi împărțită între dormitoare și băi. Deoarece sunt la același nivel cu celelalte camere, dormitoarele vor trebui separate printr-un hol de acces.

Iluminare

Iluminatul caselor de tip parter se face destul de bine la nivel de cameră însă nu atât de bine la nivel de holuri sau camere auxiliare deoarece acestea sunt deseori poziționate în interiorul casei, fără ziduri exterioare.

Eficiență Energetică și întreținere

Cubajul camerelor este identic cu cel al caselor cu mai multe nivele, deci efortul pentru încălzire este similar. Spre deosebire de alte tipuri de case, la casele de tip parter toată căldura rămâne la același nivel, unii beneficiari considerând acest lucru ca fiind un avantaj.

Totuși, marele avantaj al caselor cu parter este că au un acoperiș de două ori mai mare decât alte case iar acesta poate fi folosit pentru a capta energia solară pentru încălzire apă sau producere de energie electrică. Acest lucru este din ce în ce mai important acum, când vedem că în viitorul imediat apropiat soarele va fi folosit ca sursă principală de energie.

Casele cu Mansardă (P+M)

Acest tip de casă este ideal pentru cei care doresc o casă ușor de întreținut și nici nu dispun de o parcelă de teren foarte mare. Casele cu mansardă sunt o soluție intermediară între casele cu parter și cele cu etaj.

Caracteristici Generale ale Caselor cu Mansardă

Costuri de execuție

Costul caselor cu mansardă este mai mare decât al celor doar cu parter din cauza plăcii de beton dintre parter și mansardă. Dacă la casele cu parter aceasta nu este necesară, casele cu mansardă o folosesc la structura de rezistență, deci devine absolut necesară.

Spre deosebire de casele cu parter, acoperișul este mai mic însă există ziduri înalte care asigură spațiul necesar mansardei. Deci ceea ce se câștigă printr-o suprafață mai mică a acoperișului se pierde din cauza necesității pereților.

Timp de execuție

Timpul de execuție al unei case cu mansadă este considerabil mai mare decât al celor cu parter deoarece se așteaptă întărirea a unei plăci de beton suplimentare. Acest timp de așteptare poate întărzia lucrarea cu aproape o lună.

Terenul pe care pot fi construite

Deoarece suprafața lor este dispusă vertical, pe mai multe nivele, casele cu mansardă (sau cele cu etaj) pot fi construite pe terenuri cu suprafețe mai mici. Totuși trebuie ținut cont că amprenta mai mică va exercita o sarcină mai mare (mai concentrată) asupra pământului.

Compartimentare și interioare

Casele cu mansardă au nevoie de scară interioară, ceea ce consumă din spațiul disponibil camerelor. Totuși, ele compensează prin suprafața câștigată datorită numărului mai mic de pereți exteriori - factor ce îmbunătățește raportul dintre metri pătrați utili și cei construiți.

Zona de zi

Datorită existenței a mai multe nivele, zona de zi poate fi mult mai ușor separată de zona de noapte. De obicei zona de zi ocupă nivelul inferior, care este împărțit ca și camere minime între living, bucătărie și o baie pentru oaspeți. Cu excepția unui birou, mansarda nu poate fi folosită ca zonă de zi.

Zona de noapte

La casele cu mansardă zona de noapte este la nivelul superior din cauza formelor necorespunzătoare ale camerelor de la mansardă (acoperișul casei taie din cameră). Singura cameră de zi care s-ar potrivi la mansardă ar putea fi un birou.

Iluminare

Nivelul de jos al caselor cu mansardă este iluminat cu ferestre normale, care permit o distribuție naturală a luminii în toate încăperile casei. La nivelul superior, iluminarea se face fie prin ferestre de tip VELUX care se montează direct în acoperiș.

Eficiență Energetică și întreținere

Casele cu mansardă sunt mai ușor de întreținut decât casele cu etaj și mult mai eficiente energetic. La casele cu mai multe nivele căldura de la nivelul inferior urcă spre nivelul superior. Unii beneficiari văd acest fenomen ca pe un dezavantaj deoarece necesită mai multă energie din cauza distribuției ineficiente a căldurii în casă (toată căldura urcă).

Acoperișul tinde să fie mai mare decât la casele cu etaj, fapt ce permite montarea panourilor solare, însă este spațiul este limitat deoarece acoperișul găzduiește și ferestrele.

Casele cu Etaj (P+E)

Casele cu etaj sunt preferatele celor care au nevoie suplimentară de spațiu. Fiind dispuse pe două nivele, ambele cu înățime normală, ele oferă un plus de spațiu și confort.

Caracteristici Generale ale Caselor cu Etaj

Costuri de execuție

Costul caselor cu etaj este deseori considerabil mai mare decât al celorlalte tipuri de case deoarece ele, chiar și în varianta minimalistă, implică o placă de beton peste parter și un plafon din grinzi de lemn sau o placă de beton peste etaj.

Timp de execuție

La fel ca în cazul caselor cu mansardă, timpul de execuție crește considerabil din cauza lucrărilor suplimentare dar și din cauza timpului de întărire al betonului.

Terenul pe care pot fi construite

Casele cu etaj au suprafața dispusă pe nivele, vertical. Datorită acestui fapt ele ocupă puțin spațiu pe teren, făcându-le ideale pentru terenurile de mici dimensiuni - cum sunt cele din zonele urbane.

Compartimentare și interioare

Datorită pereților înalți, casele cu etaje pot avea camerele dispuse atât la parter, cât și la nivelele superioare, indiferent de destinația camerelor (de zi sau de noapte).

Zona de zi

Casele cu etaj sunt folosite îndeosebi de cei care doresc să compartimenteze suplimentar zona de zi. Ei preferă să aibă la parter un living mare și o bucătărie iar la etaj un birou.

Zona de noapte

Zona de noapte este dispusă uneori pe același nivel cu zona de zi. Mai exact, deseori unul dintre dormitoare este la parter, pe când restul dormitoarelor sunt la etaj.

Iluminare

Iluminarea se face foarte eficient îndeosebi datorită pereților înalți care permit ferestre foarte generoase în toate camerele casei atât la parter, cât și la etaj.

Eficiență Energetică și întreținere

Casele cu etaj sunt mai greu de întreținut decât cele cu mansardă deoarece volumul camerelor crește semnificativ. Spre deosebire de casele cu mansardă al căror volum este redus de acoperiș, casele cu etaj au înălțimea camerelor egală, indiferent de nivel.

Acoperișul este mai mic decât la celelalte tipuri de case, el fiind folosit cel mai des doar ca pungă de aer - nu neapărat pentru depozitare.

Casele cu Beci (S+P)

Casele care au în componență și un beci sunt preferate în special de cei care au crescut la curte sau au grădină, deci au ce depozita la subsolul casei.

Caracteristici Generale ale Caselor cu Beci

Costuri de execuție

Casele care au beci sunt considerabil mai scumpe decât cele care nu au. Mai exact, prețul lor poate fi și cu 30% mai ridicat. Asta din cauza volumului foarte mare de materiale ce intră la construcția beciului, în special beton și oțel.

Timp de execuție

Faptul că beciul este practic un nivel betonat sub casă implică o durată de execuție cu mult mai mare decât în celelalte cazuri.

Terenul pe care pot fi construite

Casele cu beci necesită un teren special, care să suporte un nivel îngropat. În România putem găsi aproape în orice județ un sol bun, deci aceasta nu este neapărat o problemă des întâlnită.

Compartimentare și interioare

Câștigând spațiu în subsol, casele cu beci permit utilizarea suprafeței mult mai eficient. Cel mai des, subsolul este folosit pentru depozitare și cameră tehnică.

Zona de zi

Înlăturând camera tehnică și cămara din zona de zi, rămâne mai mult spațiu pentru celelalte camere, în special pentru living și bucătărie. De aceea, casele cu beci au un living în general mai spațios decât alte tipuri de case.

Zona de noapte

Și zona de noapte este influențată de spațiul câștigat prin adăugarea unui beci deoarece rămâne mai mult spațiu pentru dormitoare.

Iluminare

Beciul poate fi iluminat cu ferestre orizontale, poziționate puțin deasupra nivelului solului. Restul casei este iluminat normal, ca în exemplele de mai sus.

Eficiență Energetică și întreținere

Spre deosebire de celelalte tipuri de case, cele cu beci sunt mai greu de încălzit din cauza suprafeței suplimentare. De asemenea, beciul este în sine o încăpere rece iar incălzirea ei, acolo unde este cazul, devine foarte costisitoare.