Construcție casă cu etaj Moara Vlăsiei, 170mp, la cheie

Date Generale

  • SCR026

  • Traian I.
  • Moara Vlăsiei, IF

  • 2017

  • P+1

  • 170 mp

  • 4 camere

  • Credit bancar

Calendar

Iulie 2017 Contact inițial
August 2017 Consultanță
Septembrie 2017 Consultanță
Octombrie 2017 Consultanță
Noiembrie 2017 Consultanță
Decembrie 2017 Semnare contract
Ianuarie 2018 Construcție la roșu
Februarie 2018 Conservare
Martie 2018 Construcție la roșu
Aprilie 2018 Construcție la gri

Despre proiect și beneficiar

Acest proiect a început în iarna lui 2017 și se va finaliza în vara lui 2018. Este un proiect ce ne-a suprins deoarece am început să identificăm unele trend-uri printre clienții noștri: majoritatea sunt tineri, până în 40 de ani și lucrează în domeniul IT.Ne bucură acest fapt deoarece site-ul nostru este construit de oameni ca ei și conține informații croite pentru o astfel de audiență: texte bogate, detaliate; imagini multe; pagini interactive (calculator) și cât mai multe nelămuriri clarificate exclusiv online.

Beneficiarul lucrării

Domnlul Traian este inginer IT, are 35 de ani și o familie cu doi copii. Lucrează în zona de nord a capitalei și momentan locuiește la apartament. Având de ales, a optat să își crească copiii într-un mediu curat, aproape de natură și cât mai departe de poluarea și aglomerația unui oraș mare.

Despre teren

Terenul se află în localitatea Moara Vlăsiei, la 5 minute de Autostrada 3 și la 15 minute de condus față de nordul capitalei. Terenul a fost cumpărat, deci a avut toate actele în regulă. De asemenea, terenul era deja racordat la utilități, ceea ce l-a scutit pe beneficiar de un cost suplimentar.

Deoarece lucrează în zona de nord a capitalei, domnul Traian va face mai puțin timp venind de la Moara Vlăsiei cu mașina pe autostradă, decât face acum venind cu transportul public din zona Militari.

Sursa de finanțare

Finanțarea a venit exclusiv prin credit bancar, ceea ce probabil că va întârzia livrarea din cauza procedurilor groaie pe care le are banca.

Spre surprinderea noastră, beneficiarul a fost îndrumat chiar de directorul băncii să lucreze cu noi deoarece suntem singura firmă cu care banca respectivă a lucrat fără probleme.

Menționăm că banca respectivă nu este cea de la care contractăm servicii bancare, ci una care a finanțat mai multe case construite de noi – a acordat credite beneficiarilor.

Cum am început colaborarea

Ne-am cunoscut în vara anului 2017, de-a lungul toamnei am oferit consultanță în vederea întocmirii proiectului și obținerii creditului bancar iar în decembrie am semnat contractul. Beneficiarul ne-a ales datorită seriozității și experienței de care am dat dovadă de-a lungul timpului în care am oferit consultanță.

Un alt factor important a fost acela că am oferi referințe reale: l-am dus pe domnul Traian pe la șantiere în lucru unde s-a cunoscut cu alți beneficiari care construiesc sau au construit cu noi și a văzut cum lucrăm.

Design și compartimentare

Beneficiarul a venit cu proiectul gata făcut și cu autorizația de construire obținută, deci noi nu am contribuit cu nimic în pregătirea documentației.
 

Construcția la roșu

Construcția la roșu a demarat chiar în iarnă datorită temperaturilor deosebit de permisive din 2017. În decembrie am întâlnit o medie de 12 grade la Moara Vlăsiei, o temperatură ideală pentru întărirea betonului în condiții optime – nici prea rapid, nici prea încet.

Totul a mers conform planului, datorită faptului că de această dată întreaga etapă (toată construcția la roșu) a fost finanțată de noi, urmând să încasăm de la bancă odată cu livrarea etapei. Pentru noi a fost un compromis deoarece am riscat o sumă foarte mare care acum stă în puterea băncii să o recuperăm. Ne-am asumat acest risc din teama că se va strica vremea în ianuarie și am preferat să riscăm banii noștri și nu construcția.

Pregătirea și organizarea șantierului

Am folosit cofraje din lemn pentru grinzi și stâlpi iar planșeele au fost susținute cu popi metalici. Inainte de a începe șantierul, trasarea s-a realizat cu echipament special iar săpăturile s-au efectuat mecanizat.

Ne-am ocupat de toate sarcinile de organizare a șantierului: muncitorii au fost cazați în rulotă, am închiriat toalete ecologice, am amenajat un mic adăpost pentru materiale la șantier – care a fost păzit de cei care dormeau acolo. Deșeurile au fost colectate la sfârșitul etapei de firma de salubrizare locală.

Dirigintele de șantier a fost angajat de beneficiar și am fost plăcuți surprinși să aflăm că dirigintele ales a mai lucrat cu noi și ne cunoștea. Ba chiar ne-a lăudat beneficiarului pentru calitatea lucrărilor executate în alte părți. Menționăm că nu am recomandat noi dirigintele, el fiind contractat încă din faza de proiectare – pe care nu am realizat-o noi.

Materiale folosite la construcția la roșu

Materialele au venit în aceeași zi când urmau a fi folosite (on-time) de la depozitul nostru din Snagov. S-au folosit materialele standard, ele fiind cele cerute de proiectul tehnic.

Furnizor Beton

Betonul a venit de la partenerul nostru Ivonco, printre puținii furnizori care livrează în Moara Vlăsiei. El a fost turnat cu pompă elefant – cu braț extensibil.

Pereții exteriori

Pereții de rezistență au fost ridicați din cărămidă ceramică de la Soceram, din gama Durotherm. Zidăria are o grosime de 25cm, ceea ce va rezulta un perete de aproape 40 de centimetri după aplicarea celorlalte straturi de izolație și finisaje.

Pereți interiori

Camerele au fost compartimentate folosind cărămidă ceramică Durotherm, de 11.5cm grosime. Acest material va asigura o foarte bună izolație fonică și termică.

Acoperiș

Șarpanta acoperișului este realizată din lemn de construcții dimensionat conform proiectului și a fost asamblată de echipa noastră specializată în acoperișuri.

Galerie

Construcție la roșu