Construcție casă parter + 1E, Vidra - Berceni, 220 mp

Date Generale

  • SCR013

  • Mihail T

  • Vidra, Berceni

  • 2016

  • P+1E

  • 220 mp

  • 6 camere

  • Credit Bancar

Calendar

Aprilie 2017 Semnare contract

Mai 2017 Preluare finisaje

Iunie 2017 Finisaje

Iulie 2017 Finisaje

August 2017 Finisaje

Septembrie 2017 Livrare

Despre proiect și beneficiar

Domnul Turtoi Mihail ne-a contactat pentru preluarea casei la roșu, în vederea realizării finisajelor casei.

Deoarece constructorul care a demarat proiectul casei nu s-a încadrat, din punct de vedere calitativ pentru construcția la roșu, beneficiarul a preferat să rezilieze contractul cu acesta și să apeleze la noi pentru remedierea defectelor casei și continuarea lucrărilor.

Cele mai mari provocări la această construcție au fost cele de remediere a defectelor structurii. Echipa a trebuit să remedieze verticalitatea pereților fundației, ai stâlpilor și planeitatea plăcii.

Beneficiarul lucrării

Domnul Turtoi Mihail are 35 de ani și așteaptă un copil. Ne-a vizitat site-ul și ne-a contactat ulterior, pentru preluarea finisajelor casei.
În ciuda faptului că acesta a trecut printr-o încercare eșuată cu un alt constructor, beneficiarul ne-a ales pe noi pentru disponibilitatea, seriozitatea și promptitudinea cu care am răspuns solicitării lui.
Ulterior, acesta a făcut câteva vizite altor lucrări create de noi și l-a încântat calitatea acestora.

Despre teren

Terenul pe care domnul Mihail l-a achiziționat, se află în Vidra, comuna Berceni, iar faptul că este o zona liniștită și în apropiere de oraș a avut o a reprezentat un factor decisiv în luarea deciziei de a construi o casă în această zonă.

Acest teren nu a ridicat probleme în vederea construcției casei deoarece beneficiarul a avut actele necesare, iar terenul a beneficiat de toate utilitățile necesare.

Sursa de finanțare

Finanțarea construcției a venit printr-un credit bancar, fapt ce a întârziat demararea lucrării la momentul respectiv. Întârzierea s-a datorat unor proceduri care au fost mult prea prelungite, neștiind exact cauza acestora.

În ciuda întârzierilor, echipa care s-a ocupat la acel moment de construcția casei la roșu, eu reușit să pornească demararea lucrărilor, ducând-o la sfârșit chiar dacă aceștia nu au reușit să satisfacă, din punct de vedere calitativ, așteptările beneficiarului.

Cum am început colaborarea

Colaborarea cu domnul Mihail a început în data de 27 februarie 2017, atunci când ne-a contactat pentru a obține informații cu privire la oferta de preț pentru preluarea lucrării.

După câteva discuții, beneficiarul a ales ca noi să preluăm construcția datorită seriozității și promptitudinii cu care am răspuns la solicitările lui, așadar, contractul a fost semnat destul de repede în data de 08 martie 2017, neexistând impedimente în privința acestei etape.

Design și compartimentare

Design-ul casei este unul aparte, imobilul fiind împărțit în două corpuri în care vor locui două familii. Compartimentarea casei a fost gândită, în așa fel încât, într-unul dintre corpuri să existe un living generos.
 

Materiale trimise de beneficiar

După cum am spus, atunci când ne-a contactat, beneficiarul avea deja proiectul realizat și locuința construită în etapa de roșu. La demararea construcției, acesta și-a dorit o casă spațioasă, împărțită în doua corpuri pentru a putea locui în ea două familii.

Suprafața casei și numărul de camere

Suprafața construită a casei este de 220 mp, această suprafață incluzând și terasele casei. Această suprafață a fost împărțită în două corpuri și realizată în așa fel, încât să poată satisface nevoile beneficiarului, acesta dorind încăperi spațioase și luminoase, pentru ca membrii celor două familii să se simtă cât mai confortabil. 

Primul corp este realizat in regim de parter + etaj, iar cel de-al doilea este realizat în stil loft, ceea ce înseamnă că etajul, ca și suprafață, este cât jumătate din suprafața totală a zonei de zi, având posibilitatea de a vedea de la etaj living-ul.

Configurația camerelor

Zona de zi

Accesul în zona de zi a primului corp se face printr-o terasă exterioară. La parter găsim un living extrem de generos din punct de vedere al suprafaței cât și al înălțimii, măsurând aproximativ 5 metri până la plafon. Cu o suprafață de 21,35 mp din decorul căruia face parte o canapea pe măsură alături de un fotoliu și o măsuță pentru cafea, living-ul este bine iluminat datorită celor 2 mari ferestre care au mărime de aproximativ 3 metri înălțime și 2 metri lungime. Bucătăria open space beneficiază și de o zonă de dining, având împreună o suprafață de 15mp.

În zona de dining este situată o masă mare, în jurul căreia se pot aduna toși membrii familiei. Alăturată zonei de zi, se găsesc spațiul de depozitare+ camera tehnică cu o suprafață de 3,52 mp și o baie de 2 mp.

În ceea ce privește cel de-al doilea corp, accesul se face tot prin intermediul terasei exterioare.  Și aici, liviung-ul este extrem de spațios și iluminat datorită ferestrelor mari ce măsoară 2.15, respectiv 1.25 înălțime și 1.80, respectiv 1.10 lungime. Living-ul beneficiază de o bucătărie open space cu zonă de dining, suprafața totală a acestora fiind de 27 mp.

 

La fel ca și la primul corp, living-ul este amenajat cu o masă spațioasă în zona de dining, și o canapea mare situată pe unul dintre pereții camerei, între două ferestre.

Zona de noapte

Zona de noapte a primului corp este, de altfel, spațioasă. Cele trei trei dormitoare de 14, 9.37 și, respectiv, 12 mp cu două băi alăturate de 5 mp, sunt perfecte pentru întreaga familie, satisfăcând nevoile beneficiarului. Și aici, ferestrele sunt destul de mari încât să poată lumina încăperile în întregime.

 

În cel de-al doilea corp, suprafața etajului este de 18 mp, lucru ce a dus la realizarea unui dormitor de 12 mp căruia îi este distribuit o baie de 3.27 mp. Dormitorul este bine iluminat datorită ferestrei de 1 metru înălțime și 2 metri lungime, de care acesta beneficiază.

Exterior

La exterior, beneficiarul și-a dorit o terasă principală care se află situată între cele două corpuri ale casei și o terasă la intrare, cu o suprafață de 14.30 mp, prin care se face accesul în cele două corpuri.

Construcția la Gri

Acest proiect a fost numai pentru construcția la gri și la cheie. Fapt ce ne-a permis să demarăm lucrările de îndată. Am realizat toate lucrările din cadrul acestor etape, cu excepția acoperișului și a tâmplăriei (ferestre și ușă), care erau deja finalizate.

Izolație Pereți Exteriori

Pereții au fost izolați cu polistiren expandat, EPS 70, întărit cu plasă din fibră de sticlă de 150g/mp și cu tencuială.

Instalații

Ne-am ocupat de toate instalațiile realizând în special traseele și montajul elementelor principale (distribuitoare, panou etc.).

Instalația Electrică

Instalația electrică este formată din 3 panouri, câte unul pe nivel (este un corp cu două nivele și un corp cu un singur nivel). În fiecare panou s-au instalat siguranțe automate marca Schneider Electric, unipolare (câte o siguranță pentru fază/nul). Pentru fiecare cameră s-au instalat câte o pereche de siguranțe de 16A (pentru prize) și una de 10A (pentru lumină).

În plus, pentru bucătărie și baie s-au montat două siguranțe diferențiale iDPNa Vigi, cu sensibilitate de 30mA – acestea elimină în totalitate riscul de curentare. S-a folosit conductor de cupru, de 2.5mm lițat pentru prize și de 1.5mm întreg pentru lumini. Pe lângă acestea, circuitele includ și cablu UTP (pentru Internet) și coaxial (pentru TV).

Instalația termică și sanitară

Intalația sanitară era deja realizată, majoritatea conductelor fiind încastrate în pardoseli. Noi am realizat doar conductele de aprovizionare pentru care am folosit PPR.

Instalația termică este compusă dintr-un sistem de încălzire în pardoseală, distribuitoare și conducte PPR, toate alimentate de o centrală pe gaze în condesnație, marca Viessmann, dimensionată conform specificațiilor din proiect.

Construcția la Cheie

Construcția la cheie a fost puțin întârziată de faptul că finanțarea a venit prin bancă. Beneficiarul a ales toate finisajele în conformitate cu bugetul stabilit, aceasta fiind destul de generos pentru a satisface cerințele de calitate.

Finisaje interioare

La interior am folosit vopsea lavabilă siliconată Kober pentru pereți iar șapele au fost realizate mecanizat.

Instalație termică

În cadrul acestei etape am instalat și centrala termică (în etapa anterioară s-au realizat doar pregătirile pentru aceasta). Așa cum am menționat, s-a instalat o centrală pe gaze, în condensație, marca Viessmann.

Finisaje exterioare

La exterior s-a folosit tencuială decorativă Kober siliconică profesională ultra durabilă, cu protecție anti UV. Nu am realizat alte decorațiuni și nici nu am instalat alte elemente de decor – toate acestea rămânând în sarcina beneficiarului.

Suprafețe și pavaje

Podelele au fost pavate cu gresie porțelanată și parchet laminat. La baie și bucătărie s-a instalat faianță conform cerințelor beneficiarului. Toate materialele au fost achiziționate de la Dedeman.

Galerie foto

Construcție la gri și finisaje