031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Păreri Case Bine Făcute: Construcție casă la cheie, 170mp, Sămurcași, Dâmbovița

Ultima Actualizare: 05 Februarie 2017

Date Generale

 • SCR009

 • Bogdan S

 • Sămurcași, DB

 • 2016

 • P+M

 • 170 mp

 • 4 camere

 • Credit Imobiliar

Calendar

 • Aug. 2016
  Semnare Contract
 • Sep. 2016
  Concept și Proiectare
 • Oct. 2016
  Autorizație de Construire
 • Noi. 2016
  Construcția la Roșu
 • Dec. 2016
  Construcția la Roșu
 • Ian. 2017
  Conservare

Despre Proiect și Beneficiar

Domnul Bogdan ne-a contactat în primăvara anului 2016 pentru o construcție. Când ne-a contactat pentru prima dată, încă nu avea terenul achiziționat. La sfârșitul verii, după ce a cumpărat un teren, ne-a contactat din nou, de data aceasta cu intenția de a construi.

După o scurtă perioadă în care, împreună cu beneficiarul, am lucrat la macheta casei, am putut demara proiectarea și, ulterior, lucrarea. Conceptul s-a definit destul de ușor, deoarece am lucrat prin teleconferință, iar acest lucru ne-a ajutat mult atât pe noi, cât și pe beneficiar.

De solicitarea și obținerea actelor necesare ne-am ocupat noi. Ne-a ajutat mult faptul că beneficiarul avea toate documentele terenului actualizate la zi.

Pareri case bine facute constructii case

Beneficiarul Lucrării

Domnul Bogdan are puțin peste 30 de ani și este capul unei familii cu un copil. Deoarece nu dorește ca fiul său să crească în poluarea și aglomerația orașului, a ales să construiască o casă în care să se mute cât mai repede.

Din toate firmele cu care a discutat, dl. Bogdan ne-a ales pe noi, datorită referințelor oferite de alți clienți, a vizitelor la șantierele noastre din București, dar și datorită faptului că a lucrat foarte bine cu noi pe partea de consultanță.

Despre Teren

Terenul este poziționat într-o zonă liniștită a orașului Buftea, la 15 minute distanță de București. Beneficiarul a ales această locație datorită proximității de oraș, dar și datorită faptului că este o zonă rezidențială în plină dezvoltare.

Terenul a avut utilități ușor accesibile, ceea ce ne-a făcut munca deosebit de ușoară – nu a fost nevoie să așteptăm racordarea.

Pareri case bine facute teren casa

Sursa de Finantare

Finanțarea a venit parțial din fonduri proprii, fapt pentru care lucrarea s-a putut demara destul de repede. Însă economiile au asigurat doar prima etapă, din cele 11 contractate. De aceea a fost nevoie și de un credit bancar, care a întârziat puțin șantierul.

Cum am început colaborarea

Primul contact cu beneficiarul a fost în luna Februarie a anului 2016. Atunci i-am oferit beneficiarului consultanță în vederea selectării unui model din catalogul nostru, urmând să continuăm discuția după ce reușește să achiziționeze un teren.

Cu toate că puteam demara construcția mai devreme, beneficiarul ne-a urmat sfatul și a ales să construiască în toamnă. I-am recomandat această perioadă pentru a permite betonului să se usuce uniform. Mai exact, în toamna aceasta se vor realiza lucrarea la roșu și anveloparea, iar anul viitor se vor face finisajele.

Design și Compartimentare

Beneficiarul a compartimentat casa după nevoile sale şi nu a fost constrâns de un buget anume. De aceea, camerele au ieșit foarte utile și spațioase. Regimul de înălțime, parter și mansardă, a fost ales de către beneficiar datorită faptului că acest tip de casă este cel mai ușor de întreținut.

Designul exterior a fost inspirat dintr-un model din catalogul nostru, dar și din modele de case întâlnite pe alte site-uri.

Concept constructie casa - pareri case bine facute

Materiale trimise de beneficiar

Pentru a ne fi mai ușor să realizăm conceptul, beneficiarul ne-a indicat un model din catalog, din care să ne inspirăm. Însă, cea mai mare contribuție a avut-o faptul că la modelul final de compartimentare am lucrat prin teleconferință.

Practic, beneficiarul s-a putut plimba prin noua s-a locuință și ne-a putut indica modificările necesare – toate acestea în timp real. Teleconferința, prin natura sa, s-a realizat fără ca beneficiarul să calce vreodată în biroul arhitectului care l-a consiliat.

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața casei a fost determinată de nevoile de spațiu ale beneficiarului, dar s-a ținut cont și de alte aspecte, precum eficiența energetică și luminozitatea camerelor.

Compartimentare casa 1
Compartimentare casa 2

Configurația camerelor

Zona de zi

Zona de zi se află parțial la parter și parțial la etaj. La parter avem bucătăria, de 14mp și living-ul foarte încăpător, de 36mp utili. La etaj există un birou de 14.50mp, conceput pentru ca dl. Bogdan să poată lucra în liniște, departe de agitația de la parter.

Iluminatul living-ului este asigurat de două ferestre mari, de 190 cm lățime, una dintre ele fiind de 2 m înălțime, precum și de o ușă de sticlă, care face accesul spre terasă. Iluminatul și aerisirea bucătăriei sunt realizate prin intermediul a două ferestre de 170cm lățime. La parter mai găsim un grup sanitar de 3mp şi o cameră tehnică.

Zona de zi a casei

Zona de noapte

Zona de noapte este în totalitate la etaj şi constă în două dormitoare identice şi foarte spaţioase, de 17.5mp fiecare, precum și o baie, de 6.5mp utili. Dormitoarele sunt luminate printr-o fereastră mare, de 170cm lățime, care oferă o lumină naturală ce inundă camera.

Baia de la etaj este mai generoasă decât cea de la parter, aceasta oferind 6.5 mp utili. Pe lângă obiectele sanitare obișnuite, această baie are destul spațiu pentru o cadă mare, iar aerisirea și iluminarea se realizează printr-o fereastră triunghiulară, cu baza de 160cm.

Zona de noapte a casei

Exterior

La exterior se află o terasă foarte mare, pe toată lățimea casei și una mică, pentru intrare. Tot la exterior există și un coș comun pentru șemineu și grătar.

Terasa este foarte generoasă, oferind 23 mp utili de spațiu pentru relaxare. Ea este destul de mare încât să acomodeze o masă de 4-6 persoane și un grătar din cărămidă şi este prevăzută cu un acoperiș de țiglă.

Fațade

Designul fațadei este simplu, fără prea multe elemente complicate. Singurul aspect ieșit din comun este terasa din spatele casei. Aceasta este împrejmuită cu un gard decorativ și este prevăzută cu un coș la care va fi conectat un grătar rustic, din cărămidă.

 Fatada casa
 Fatada casa

Concluzie concept

Realizarea conceptului nu a durat mult, datorită modului de lucru, prin teleconferință. Acest mod de lucru presupune ca unul dintre colegii noștri de la departamentul de proiectare să lucreze la proiect împreună cu beneficiarul. Totul se face la distanță, nefiind nevoie ca beneficiarul să se deplaseze la biroul nostru.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Proiectarea a mers foarte rapid, datorită faptului că aveam deja definit conceptul. În mai puțin de o săptămână, am avut proiectul finalizat și gata de depus pentru obținerea autorizației de construcție.

Am reușit să depunem actele pentru autorizație la începutul lunii Octombrie, iar până spre sfârșitul acestei luni vom demara lucrarea.

Construcția la Roșu

Construcția la roșu a început pe la jumătatea lunii Noiembrie, din cauza autorizației de construcție, care a fost eliberată destul de târziu. În rest, nu au existat probleme de execuție, casa fiind una ușor de ridicat.

Trasarea a fost realizată în prezența arhitectului și a dirigintelui de șantier. Săpăturile au fost efectuate semi-mecanizat, în mare parte de mână. Am început să efectuăm săpăturile manual, deoarece sunt mai ușor de controlat decât săpăturile în totalitate mecanizate – respectă mai bine adâncimea și grosimea din proiect.

Descriere etape constructie casa la rosu

Pregătirea și organizarea șantierului

În ceea ce privește cazarea, am dus la șantier o rulotă, cu scopul de a găzdui muncitorii care rămân la șantier peste noapte – cei care nu sunt din București. Mesele sunt asigurate de un restaurant local, care livrează două mese calde pe zi.

Paza este asigurată de muncitorii noștri, dar și de vecini (este un cartier bine dezvoltat). Nu este nevoie de multă securitate, întrucât nu lăsăm la șantier materiale ce pot fi furate – majoritatea materialelor se consumă în ziua în care sunt aduse.

Deșeurile se strâng într-un loc special amenajat, lângă șantier. Ele urmează a fi ridicate de către compania locală de salubrizare.

Dirigintele de șantier a rămas în sarcina beneficiarului. Insistăm să nu angajăm sau să recomandăm noi dirigintele de șantier pentru că acesta trebuie să fie cel care ne veghează. De aceea, este important ca această persoană să fie cât mai obiectivă.

Materiale folosite la construcția la roșu

Pentru realizarea construcţiei la roşu s-au folosit cofraje din lemn, confecționate la șantier, împreună cu popi metalici și folie specială.

Nu a fost nevoie de un depozit special pentru materiale, ci s-a improvizat unul lângă rulotă. Odată ce terminăm parterul, majoritatea materialelor vor fi stocate în camerele finalizate.

Furnizor Beton

Betonul a fost furnizat de compania Nest. Alegem această companie datorită prestigiului pe care îl are pe piață și datorită transparenței de care dă dovadă. Ei ne lasă să fim prezenți când se încarcă malaxoarele, iar astfel suntem siguri de calitatea betonului (pe care o garantăm contractual). De asemenea, cu ei avem siguranța că ceea ce este menționat în certificatul de conformitate se respectă în realitate.

Betonul a fost transportat cu malaxoare moderne, fiind în continuă mișcare. El a fost turnat cu ajutorul unei pompe de ultimă generație, care a asigurat o distribuiție și o consistență foarte bună a acestuia.

Furnizorul de beton al constructiei

Pereții exteriori

Zidurile exterioare și cele portante au fost realizate folosindu-se cărămidă Porotherm Robust, de 25cm grosime, produsă de Wienerberger, în România. Cărămida ceramică din gama Robust este cea mai rezistentă cărămidă de pe piață, ea rezistând la o sarcină de două ori mai mare decât blocurile BCA de aceleași dimensiuni.

Peretii exteriori ai casei

Pereții interiori

Pentru pereții interiori despărțitori – fără capcitate portantă, am folosit cărămidă ceramică Porotherm N+F 11,5, de 115mm grosime. Aceasta oferă o izolație fonică foarte bună și este ușor de pus în operă, pierderile fiind foarte reduse.

Peretii interiori ai casei

Acoperiș

La momentul redactării acestui articol, încă se desfășurau lucrările la mansardă. Vom reveni cu detalii în cursul lunii februarie.

Videoclipuri de la construcția casei la roșu

Verificare Veridicitate Studiu de Caz

Deoarece deseori ne întâlnim de situația în care unii vizitatori pun la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate în aceste studii, vă invităm să folosiți una dintre metodele de mai jos pentru a testa afirmațiile din articol.

Interviu cu Beneficiarul

Reveniți pe această pagină pentru a vedea un clip video realizat împreună cu beneficiarul acestei lucrări în care este rugat să ne descrie experiența de a lucra cu noi.

Vizită la Șantier

Pentru a stabili o vizită la șantier, vă rugăm să sunați la numărul de pe site pentru a vă pune în contact cu agentul nostru. Acesta vă va prezenta șantierul (dacă mai este în lucru) și vă va face cunoștință cu beneficiarul.
Atenție! Ne rezervăm dreptul să refuzăm vizite dacă Beneficiarul proiectului respectiv nu este de acord!

Contactați Beneficiarul

La semnarea contractului, fiecărui beneficiar îi este creată o adresă de e-mail pe site-ul nostru care redirecționează automat mesajele către adresa lui personală.

[email protected]

Actualizări

Facem tot posibilul să actualizăm aceste pagini cel puțin o dată pe săptămână însă, din cauza volumului mare de muncă, nu reușim mereu să facem acest lucru. De aceea vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook, în special albumul dedicat acesti lucrări. Acolo vom posta cel mai des imagini noi de la lucrare, cu mult înainte de a actualiza această pagină. Faceți click pe butonul de mai jos pentru a deschide albumul într-o fereastreă nouă.

Vedeți albumul