031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Construcție Casă la Cheie, 128mp Deta, 2016-2017

Ultima Actualizare: 14 Iunie 2017

Date Generale

 • SCR006

 • Petronela B

 • Deta, TM

 • 2016

 • P+M

 • 128 mp

 • 4 camere

 • Sursa proprie

Calendar

 • Apr. 2016
  Contractare. Concept
 • Mai 2016
  Proiectare, Autorizare
 • Iun. 2016
  Întârziere (Autorizație)
 • Iul 2016
  Construcția la roșu
 • Aug. 2016
  Construcția la gri
 • Sep. 2016
  Construcția la gri
 • Oct. 2016
  Construcția la gri
 • Noi. 2016
  Conservare
 • Dec. 2016
  Conservare
 • Ian. 2017
  Conservare
 • Feb. 2017
  Construcție la cheie
 • Mar. 2017
  Construcție la cheie
 • Apr. 2017
  Construcție la cheie
 • Mai. 2017
  Construcție la cheie
 • Iun. 2017
  Construcție la cheie

Cuprins

Despre Proiect și Beneficiar

Construcție casă Deta

Doamna Petronela ne-a contactat pentru prima dată în primăvara lui 2016. Fiind mulțumită de modul în care am colaborat pe partea de proiectare, a decis să lucreze în continuare cu noi și pentru realizarea construcției.

Beneficiarul Lucrării

Doamna Petronela este membră a unei familii cu un copil. A ales să își vândă apartamentul aflat într-o zonă periferică a Timișoarei pentru a construi o casă în localitatea Deta. A ales viața la casă deoarece își dorea un mediu mai curat pentru a-și crește fetița.

Ne-a găsit pe Internet și ne-a ales datorită serviciului de relații cu clienții bine pus la punct. Am fost singura firmă care a fost de acord să o servească înainte de a semna un angajament – pas pentru care nu era pregătită atunci când ne-a contactat.

Despre Teren

Terenul de 660mp se află în localitatea Deta, într-o zonă rezidențială, la 40km sud de Timișoara. Cartierul este unul liniștit, bine conectat cu centrul orașului. Parcela de teren a fost aleasă pentru că este aproape de pădure și e o oază de aer curat.

Fiind achiziționat (nu moștenit), terenul a avut toate actele la zi. Obținerea documentelor premergătoare colaborării (certificatul de urbanism, studiu geotehnic și topografic) nu au prezentat nicio problemă. Utilitățile le-a asigurat beneficiarul – apa curentă și electricitatea fiind deja în zona aceea. De asemenea, doamna Petronela va face și îngrădirea terenului în regim propriu.

Pareri case bine facute teren casa

Sursa de Finanțare

Datorită faptului că sursa de finanțare a venit din fonduri proprii, toți pașii au decurs normal, fără întârzieri.

Doamna Petronela a reușit să asigure fondurile prin vânzarea unui apartament aflat la periferia Timișoarei. Cu banii pe care i-a încasat pe un apartament de 52mp, cu două camere, a reușit să cumpere un teren de 660mp, aflat la marginea pădurii, într-un cartier rezidențial, să îl racordeze la utilități și să construiască pe el o casă de 92 mp utili.

Cum am început colaborarea

La primul contact nu s-a discutat despre construcție, doamna Petronela dorin inițial numai partea de proiectare. După ce am livrat proiectul, datorită faptului că i-a plăcut cum a lucrat cu noi, ne-a ales și pentru partea de construcție.

Design și Compartimentare

Concept casă Deta

Doamna Petronela ne-a cerut o casă construită eficient, care să fie utilă, dar și ușor de întreținut. Procesul de realizare a machetei și a planurilor casei a durat aproape o lună, deoarece nu am putut lucra eficient. În acea perioadă nu lucram ca acum, prin teleconferință, iar procesul de rafinare se făcea prin schimb de e-mail-uri între noi și beneficiar.

În final, am definitivat atât designul exterior, cât și pe cel interior. La exterior, doamna Petronela a dorit o terasă acoperită cu o pergolă, de pe care să se bucure de priveliștea pădurii din spatele casei. La interior nu a fost nimic special, doar că s-a ales o variantă în care camerele să fie foarte luminate.

Materiale trimise de beneficiar

Beneficiarul a ales un model din catalogul nostru și ni l-a trimis pentru a servi ca inspirație. De asemenea, ne-a mai ajutat trimițându-ne diferite schițe în care era ilustrată compartimentarea.

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața casei a fost dictată în primul rând de buget și apoi de necesități. Sarcina noastră a fost ca în bugetul disponibil să oferim minim 2 dormitoare, 2 băi, o bucătărie separată, vestibul, o cameră tehnică și zona de dining.

Compartimentare casa 1
Compartimentare casa 2

Configurația camerelor

Zona de zi

Zona de zi, de 40mp utili, se află în întregime la parterul casei. Ea include un living spațios, de 20 mp, cu zonă de dining, de 4-6 persoane, o bucătărie de 5,6mp, separată de living/dining, un grup sanitar de 3,2mp și un vestibul.

Pentru a crea iluzia de mai mult spațiu, holul a fost contopit cu living-ul. Bucătăria și baia au doar rol de utilitate, acestea având o suprafață mică. Iluminatul se face prin 4 ferestre mari, oferind o distribuție naturală a luminii și contopind interiorul cu peisajul exterior – cu pădurea. Accesul spre terasă se face printr-o ușă din sticlă.

Zona de zi a casei

Zona de noapte

Mansarda este ocupată de zona de noapte. Aceasta are aproape 40mp utili și este împărțită între două dormitoare, de aproape 11mp fiecare, o baie și un spațiu de depozitare ce poate fi folosit și ca birou.

Baia principală este destul de mare, cu o suprafață utilă de aproape 7 mp. A patra încăpere de la mansardă este o cameră de depozitare, de 6.5 mp. Aceasta este iluminată cu o ferestră de tip Velux și poate fi folosită ca birou, deși doamna Petronela a ales să o lase momentan pe post de spațiu de depozitare.

Zona de noapte a casei

Exterior

Terasa principală are aproape 20mp și este situată în spatele casei, fiind ideală pentru mesele în familie. Este prevăzută cu o pergolă care va asigura umbra în zilele însorite și are priveliște spre pădure. Accesul se face din living, prin ușa de sticlă, dar și din curtea din spate, pe o scară.

Pentru un strop de stil am adăugat trei spații pentru flori, foarte generoase, cu formă dreptunghiulară.

A doua terasă, cea de la intrare, are puțin peste 2mp și adăpostește ușa principală a casei. Ea se conectează direct cu aleea pietonală și este acoperită cu o pergolă.

Fațade

Fațadele au fost inspirate dintr-un model găsit în catalogul nostru, dar au fost adaptate pentru a se potrivi cu gusturile doamnei Petronela. S-a ales un motiv rustic, combinat cu elemente moderne, cum ar fi ferestrele înalte.

Gardul a fost inclus în proiect, iar designul său este potrivit cu cel al casei.

 Fatada casa
 Fatada casa

Concluzie concept

Așa cum am menționat anterior, conceptul casei a durat mai mult decât ar fi durat acum, deoarece nu am putut lucra prin teleconferință la elaborarea acestuia. În final, conceptul a ieșit așa cum și-a dorit beneficiarul și am putut merge mai departe, la proiectare

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Fiind o casă destul de simplă, cu planimetriile și fațadele stabilite anterior, procesul de proiectare a durat aproximativ o săptămână. El a fost întârziat doar de livrarea studiilor terenului (geotehnic și topografic), ce au fost realizate de beneficiar cu o firmă locală.

Având în vedere că inițial ne-a fost solicitat doar proiectul, a trebuit să reluăm procesul de negociere, de data aceasta și pentru construcție. Odată finalizate negocierile, am depus actele pentru obținerea autorizației de construcție, iar abia în luna Iulie am reușit să începem lucrările.

Marea problemă cu care ne-am lovit cu ocazia negocierilor a fost distanța față de cele mai apropiate stații de beton și depozite de materiale de încredere. Această distanță a implicat drumuri suplimentare, de 90 km dus-întors, la fiecare transport. În bani, aceste transporturi au crescut prețul materialelor cu 20-25% în medie (numai betonul a costat cu 40% mai mult).

La redactarea acestui articol, în Octombrie, profitul nostru pentru această lucrare era inexistent, majoritatea pierderilor fiind acoperite de noi și parțial de beneficiar (al cărui preț final a crescut). Cu toate acestea, am ales să ne facem meseria și să livrăm astfel încât beneficiarul să fie mulțumit.

Aceasta este una dintre situațiile în care o echipă contractată de pe site-uri de anunțuri (sau o firmă fără reputație on-line) ar fi lăsat baltă beneficiarul și ar fi încercat să reducă la maxim pierderile.

Deși pare de necrezut, această situație apare în peste 75% din șantierele începute cu meseriași, care, inițial dau un preț foarte bun doar pentru a prinde lucrarea. Prețul final ajunge de multe ori să fie cu 25-30% mai mare din cauza ”situațiilor neprevăzute”.

Proiectare Case

Costuri proiectare

Începând cu anul 2017, orice construcție trebuie realizată în mod obligatoriu numai pe baza unui Proiect Tehnic complet.

Compania noastră oferă servicii de proiectare de la 15€/mp, toate taxele incluse..

În condițiile în care construiți cu noi, veți primi proiectarea GRATUIT, fără niciun cost suplimentar.

Prețul proiectului include:

 • Machetă 3D a casei (exterior);
 • Tur 3D interior interactiv;
 • Consultanță în configurarea și organizarea casei;
 • Propuneri de design interior;
 • Planșe complete și avizate de arhitectură, rezistență și instalații;
 • Toate documentele necesare obținerii Autorizației de Construire;
 • Consultanță și asistență pentru pregătirea dosarului.

Construcția la Roșu

Construcție casă la roșu Timișoara

Construcția la roșu a demarat și a decurs normal. Fondurile fiind asigurate din surse proprii și completate din sursele noastre, toate plățile s-au efectuat la timp și fluxul de materiale a putut fi asigurat în mod constant.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la roșu. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Etape construcție la roșu

Pregătirea și organizarea șantierului

În această fază noi ne-am ocupat de întreg procesul de organizare de șantier și pregătire a lucrărilor. Beneficiarul s-a asigurat că avem doar utilitățile necesare: apă potabilă și electricitate.

Muncitorii au fost cazați într-o rulotă, pe șantier. Mesele au fost asigurate de un coleg care s-a ocupat cu aprovizionarea șantierului și am închiriat toalete ecologice, pentru a le garanta confortul.

Am evitat cât mai mult posibil să depozităm materialele la șantier. Am improvizat un depozit pentru cărămidă și pentru lemn, pe care le-am acoperit cu materiale impermeabile. Ulterior, după ce am turnat placa peste parter, am putut adăposti materialele chiar în interiorul construcției

Am asigurat paza în special prin intermediul muncitorilor prezenți la șantier. Ne-a ajutat mult și faptul că am avut doi câini care semnalau prezența oricărui intrus.

Deșeurile au fost strânse într-un singur loc și au fost ridicate săptămânal de firma de salubrizare locală. Nefiind nevoie să demolăm nimic, nu a existat moloz, deci nu a fost nevoie să contractăm o firmă specializată pentru a evacua molozul.

La fel ca la toate șantierele, am sfătuit beneficiarul să angajeze dirigintele de șantier. Astfel, dorim să oferim un plus de transparență – dirigintele de șantier este cel care ne verifică dacă lucrăm corect.

Trasarea s-a realizat manual, iar excavația s-a realizat folosind un utilaj (buldoexcavator) închiriat de la o firmă locală.

Constructie casa la rosu Timisoara - placa parter Constructie casa la rosu Timisoara - mansarda, etaj Constructie casa la rosu Timisoara - mansarda, etaj

Materiale folosite la construcția la roșu

Materialele de construcții au fost aduse de la cei mai apropiați furnizori. Cărămida, fierul și toate materialele ușoare au fost achiziționate de la un depozit de materiale din Deta.

Cea mai mare problemă a fost betonul care, atunci când s-a început lucrarea, nu a mai putut fi achiziționat de la un furnizor local (nu era corespunzător cerințelor de calitate). Din această cauză, am fost nevoiți să aducem betonul din Timișoara.

Furnizor Beton

Furnizorul de beton ales pentru această lucrare a fost General Beton, din Timișoara. Am făcut această alegere deoarece este o firmă mare, cu prestigiu, care nu ar fi riscat să ne vândă materiale necorespunzătoare.

Materialul a fost transportat cu malaxoare moderne, care mențin temperatura și amestecă tot timpul betonul. Turnarea s-a făcut cu o pompă de beton marca Elefant, care a garantat o turnare uniformă și eficientă.

Furnizorul de beton al constructiei

Pereții exteriori

Pentru realizarea pereților exteriori am ales cărămidă din gama Porotherm Robust, deoarece acest tip de perete necesită o rezistență sporită. Am folosit modelul 25 Robust, care are 250mm grosime și aproximativ 64 de camere de aer. Este o cărămidă deosebit de rezistentă (de peste două ori mai rezistentă decât BCA-ul) și ideală pentru a oferi o inerție termică pereților.

Peretii exteriori ai casei

Pereții interiori

La pereții interiori s-a folosit cărămidă de tip Porotherm N+F, de 115 mm. Folosind această cărămidă, grosimea finală a pereților va fi de aproape 15 cm, iar izolația fonică a peretelui se va apropia de 60 dB.

Peretii interiori ai casei

Acoperiș

Șarpanta casei a fost construită la șantier, din lemn de construcții. Nu a fost o șarpantă specială, singura provocare fiind spațiile necesare pentru ferestrele Velux, care vor fi montate perpendicular pe căderea acoperișului.

Construcția la roșu a durat aproximativ 50 de zile, cu tot cu perioada de întărire a betonului. Nu am întâmpinat provocări speciale, iar totul a mers conform planului.

Constructie casa la rosu - acoperis

Construcții Case la Roșu

Costuri construcție casă la roșu:

Firma noastră oferă construcția casei la roșu la prețul de 185€/mp.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la roșu:

 • Fundație 1m adâncime, cu tălpi continue din beton;
 • Lățime grinzi de fundare: 60cm;
 • Armătură fundație: oțel Ø14, etrieri la 20cm;
 • Armătură stâlpi și grinzi: oțel Ø18, etrieri la 10cm;
 • Elementele de rezistență conform normativelor PC52, OB37, BST5005;
 • Beton: clasa C16/20 (B250);
 • Ziduri exterioare din Porotherm 25 ROBUST;
 • Ziduri interioare din Porotherm 11,5 N+F;
 • Izolație în pardoseală de 5 cm din polistiren;
 • Hidroizolație placă de pardoseală polietilenă;
 • Elevație soclu: 45cm;
 • Șarpantă din lemn, de 12x12cm;

Construcția la Gri

Constructie casa la gri Timisoara

Construcția la gri a demarat la începutul toamnei. Primele etape au constat în finalizarea acoperișului. Inițial, am montat astereala și apoi a urmat procedura pentru montarea kit-ului de învelitoare.

Etapa ”la gri” a durat aproape 3 luni, din august până în octombrie. Acest timp putea fi considerabil redus dacă nu s-ar fi întârziat cu livrarea ferestrelor, în special a celor de la mansardă. Restul lucrărilor s-a desfășurat normal, doar învelitoarea a mai avut o mică întârziere, dar nesemnificativă.

Fiind departe de București, ne-a fost greu să controlăm fluxul de materiale de la furnizori, cu majoritatea lucrând pentru prima oară.

Faceți click pe butonul de mai jos pentru vedea imagini din timpul construcției la roșu. Permiteți minim 30 de secunde galeriei să se încarce!

Galerie Foto

Învelitoare Acoperiș

Înainte de montarea efectivă a învelitoarei, s-a pus un strat de folie anticondens și distanțiere. Aceasta are rolul de a prelua condensul și orice fel de infiltrație, precum și de a-l transporta către jgheaburi.

Pentru învelitoare s-a folosit țiglă metalică marca Bilka. Aceasta a venit sub formă de kit, care conținea mai multe elemente constitutive ale acoperișului precum jgheaburi, coame etc. Montarea învelitoarei a fost destul de ușor de realizat, singurele provocări apărând la potrivirea și instalarea membranei.

Invelitoare acoperis

Izolație Pereți Exteriori

Pereții exteriori au fost izolați cu polistiren de 10cm și câteva straturi de tencuială, adeziv și amorsă. Toate aceste straturi au rolul de a izola casa de intemperii și de a păstra temperatura pereților constantă, indiferent de condițiile exterioare.

De asemenea, s-a instalat și un sistem special de ventilație, care elimină riscul de igrasie/mucegai.

Izolatie

Ferestre

S-au instalat ferestre marca Aluplast, comandate conform specificațiilor beneficiarului. Tâmplăria folosită are 5 camere, iar geamul are 24mm grosime.

La mansardă s-au folosit ferestre Velux cu aerisire.

Ferestre

Ușă principală

Ușa de la intrare a fost aleasă de beneficiar și a avut alocat un buget de peste 500 Euro, destul cât să poată încadra o ușă cu strat de protecție UV.

La data redactării acestui articol casa era în curs de finalizare a anvelopării (geamuri, ușă exterior și acoperiș). Urmează realizarea instalațiilor, după care vom reveni cu actualizări despre stadiul construcției.

Usa principala

Instalații

Echipa noastră s-a ocupat de montarea tuturor instalațiilor, ele fiind realizate folosind varianta de dotări de bază. Nu a existat nicio provocare sau solicitare în plus față de ce s-a stabilit inițial. Instalațiile s-au realizat începând cu luna Octombrie și au fost gata în Noiembrie.

Instalația Electrică

Pentru instalația electrică s-a instalat un singur panou, la parter. Am folosit siguranțe automate, marca Schneider Electric, cu circuite separate, în funcție de nivele și destinația camerei. Pentru băi am instalat siguranțe de tip Vigi, cu protecție diferențială.

Cablurile au fost îngropate în tencuială și au fost trase prin tuburi flexibile de plastic (COPEX). S-au folosit conductori de cupru, de 2.5 pentru prize și de 1.5 pentru lumini. S-au instalat 22 de puncte terminale, după solicitarea beneficiarului.

Instalatie electrica

Instalația termică și sanitară

Pentru instalația termică s-a folosit o centrală pe gaz, prin condensație, de 24 KW, marca Ariston. Distribuția s-a realizat prin intermediul a două distribuitoare, câte unul pe etaj și prin conducte PEX. În total s-au montat 8 calorifere din oțel, de diferite dimensiuni, conform proiectului.

Instalația sanitară este compusă din conductele de alimentare și cele de evacuare. Alimentarea cu apă rece se face prin conducte PPR, iar evacuarea se face prin conducte PVC (portocalii) de 110mm, încastrate.

Instalatie termica

Construcții Case la Gri

Costuri construcție casă la gri

Firma noastră poate construi case la gri la prețul de 285€/mp. În acest preț este inclus și costul casei la roșu.

Prețul include manopera, materialele de construcții și toate taxele (inclusiv TVA).

Acest preț include de asemenea și organizarea de șantier: transport, cazare și mese muncitori; transport și depozitare materiale de construcții; paza șantierului (dacă este cazul) și asigurarea.

Solicitați o ofertă

Materiale construcție casă la gri

 • Kit învelitoare acoperiș 0.5mm, folie anti-condens;
 • Tencuială exterioară în două straturi, plasă din fibră de sticlă 145g/mp;
 • Izolație exterioară: polistiren 10cm EPS 80;
 • Izolație acoperiș din vată minerală de 15cm;
 • Ferestre albe, profile 70mm, 5 camere;
 • Ușă intrare de 2500 Lei;
 • Pereți interiori tencuiți și gletuiți (gata de vopsit);
 • Șape auto-nivelante de 7cm grosime;
 • Tavane din structură metalică, placare gips-carton ignifugat, izolație din vată minerală, 10cm;
 • Instalație electrică Schneider ViGi, panou la fiecare nivel;
 • Instalație sanitară și termică din conducte PPR;

Verificare Veridicitate Studiu de Caz

Deoarece deseori ne întâlnim de situația în care unii vizitatori pun la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate în aceste studii, vă invităm să folosiți una dintre metodele de mai jos pentru a testa afirmațiile din articol.

Interviu cu Beneficiarul

Reveniți pe această pagină pentru a vedea un clip video realizat împreună cu beneficiarul acestei lucrări în care este rugat să ne descrie experiența de a lucra cu noi.

Vizită la Șantier

Din păcate vizita la șantier nu mai este o opțiune pentru această casă, ea fiind livrată și locuită de către beneficiar.

Contactați Beneficiarul

La semnarea contractului, fiecărui beneficiar îi este creată o adresă de e-mail pe site-ul nostru care redirecționează automat mesajele către adresa lui personală.

[email protected]

Facebook

Puteți vedea galeria completă a acestei construcții pe pagina noastră de Facebook - acolo veți vedea toate imaginile, de la proiectare la livrare. Faceți click pe butonul de mai jos pentru a ajunge direct la albumul respectiv!

Vedeți albumul