Construcție casă parter Ghermănești Snagov 86mp

Date Generale

 • SCR020

 • Ionel M
 • Ghermănești, IF

 • 2017

 • P+M

 • 86 mp

 • 3 camere

 • Fonduri Proprii

Calendar

 • Mai 2017 Contact iniția
 • Iunie 2017 Semnare Contract
 • Iulie 2017 Proiectare
 • August 2017 Autorizare
 • Septembrie 2017 Construcție la roșu
 • Octombrie 2017 Construcție la roșu
 • Noiembrie 2017 Construcție la gri
 • Decembrie 2017 Construcție la gri
 • Ianuarie 2018 Construcție la cheie
 • Februarie 2018 Conservare
 • Martie 2018 Livrare

Despre proiect și beneficiar

Această construcție a fost una simplă și ușor de pus în operă, ea fiind o anexă la o clădire deja existentă. Ea este amplasată într-un loc pitoresc, în localitatea Ghermănești. Lucrarea a decurs foarte lejer, fără probleme sau provocări. Casa fiind mică, iar beneficiarul având disponibilitate financiară din surse proprii, construcția va fi gata în cel mult șase luni de la demarare.

Beneficiarul lucrării

Domnul Ionel are 60 de ani și a luat decizia de a construi o casă pentru familia dumnealui pentru a se muta din apartamentul în care stă acum.

Despre teren

Terenul este situat în localitatea Ghermănești și se bucură de o suprafață generoasă de aproape 1300mp. Terenul fiind moștenit, acolo exista deja o construcție care a rămas ca dormitor, casa construită acum fiind mai mult o anexă pentru această clădire.

Sursa de finanțare

Toate fondurile necesare pentru construcția casei au provenit din sursă proprie, nefiind nevoie de finanțare din partea unei bănci – fapt ce a accelerat deosebit de mult procesul de construcție.

Cum am început colaborarea

Domnul Ionel ne-a găsit pe Internet, pe Facebook. Ne-am cunoscut la biroul nostru în luna mai, iar după ce am vizitat câteva șantiere și ne-am întâlnit cu câțiva dintre beneficiarii care deja ne-au ales, domnul Ionel a decis să semneze cu noi, în luna iunie.

Design și compartimentare

În ceea ce privește design-ul și compartimentarea casei, nu este nimic special. Beneficiarul a solicitat o soluție optimă și utilă. Nu a vrut nimic sofisticat sau greu de întreținut, accentul fiind pus pe utilitate, nu pe formă.

 

Suprafața casei și numărul de camere

S-a ajuns la o suprafață construită de  86mp, doar parter, destul de încăpătoare pentru întreaga familie a beneficiarului dar foarte ușor de întreținut.

Configurația camerelor

Camerele au fost configurate în așa fel încât să iasă patru dormitoare, trei băi, o cameră tehnică, o bucătărie și un living mare.

Camerele sunt configurate conform dorinței beneficiarului, accentul fiind pus mai mult de living și camere pentru depozitare. Această construcție este formată doar din zona de zi, dormitoarele rămânând în construcția deja existentă.

În principiu, corpul este format din 5 încăperi: un living de 21mp + bucătărie de 15mp (open-space), două camere, de 10.5mp, o baie de 5mp și o debara.

Toate încăperile sunt iluminate de ferestre proprii, living-ul și bucătăria bucurându-se de două rânduri de ferestre fiecare. Există și un pod neamenajat care poate fi folosit pentru depozitare ulterior.

Exterior

La exterior găsim doar o terasă de acces, în dreptul ușii principale.

Fațade

Decorațiunile fațadelor sunt simple, placate cu piatră la soclu și în dreptul ferestrelor.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Etapa de realizare a conceptului a durat două săptămâni, proiectarea a durat o săptămână iar autorizația a ieșit după alte trei săptămâni.

Construcția la Roșu

Pregătirea și organizarea șantierului

Firma noastră s-a ocupat în totalitate de organizarea șantierului, amenajând un loc special pentru deșeuri și cazând muncitorii într-o rulotă spațioasă. Nu a fost nevoie să închiriem toalete deoarece beneficiarul deja avea una la șantier – acolo era o casă veche.

Dirigintele de șantier a fost angajat de beneficiar dar majoritatea sarcinilor lui au fost preluat de către beneficiar, care a stat alături de echipele noastre verificând la fiecare pas. Singurul reproș pe care ni l-a adus a fost acela că echipele nu au putut sta tot timpul la șantier. Este un reproș pe bună-dreptate deoarece am folosit timpii morți (de ex. Cât se întărea betonul) pentru a avansa lucrările la un șantier din apropiere.

Trasarea s-a realizat cu echipament specializat iar săpăturile s-au realizat cu utilajele noastre. Am folosit cofraje din lemn de construcții în mare parte reciclabil și popi metalici.

Materiale folosite la construcția la roșu

Pentru construcția la roșu s-au folosit materialele standard, cărămida, fierul și betonul fiind aduse în regim ”on-time” – atunci când a fost nevoie de ele. Majoritatea materialelor au venit de la depozitul nostru din Snagov – aflat la câțiva km distanță de șantier.

Furnizor Beton

Betonul a fost furnizat de partenerul nostru Ivonco și a venit cu certificat de conformitate. El a fost turnat folosind o pompă fixă – accesul fiind prea limitat pentru a putea folosi o pompă cu braț (elefant).

Pereții exteriori

Pereții exteriori au fost ridicați din cărămidă ceramică Soceram Durotherm de 25cm grosime, cu lăcașuri de mortar și sistem de îmbinare NF. Aceasta are o durabilitate crescută și este foarte ușor de pus în operă, facilitând construcția zidurilor și elimindând la maxim erorile.

Pereți interiori

Pereții despărțitori au fost realizați din cărămidă ceramică Soceram N+F, de 11.5cm grosime. Imbinarea N+F le fac sa fie extrem de usor de pus in opera, astfel echipele noastre petrec si mai putin timp.

Acoperiș

Șarpanta acoperișului a fost mai specială datorită solicitării beneficiarului de a construi o lucarnă – pentru ca ulterior să folosească podul pentru a-și amenaja o cameră. Construcția acoperișului a decurs normal, fără întârzieri.

Construcția la Gri

Construcția la gri a fost condiționată tot de dispinibilitatea echipelor noastre care au migrat de la un alt șantier. Am realizat toate lucrările, așa cum vom descrie în cele de mai jos:

Învelitoare acoperiș

Am folosit învelitoare marca Wetterbest, de 0.5mm grosime, de culoare maro. Aceasta a venit la kit complet, el incluzând coamele, streașinele, burlanele și toate celelalte accesorii. Învelitoarea a fost montată de către echipa noastră specializată în acoperișuri. Înainte de învelitoare, s-a bătut astereală din scândură groasă și s-a instalat folia anti-condens împreună cu distanțatoarele.

Izolație Pereți Exteriori

Pereții exteriori au fost izolați cu polistiren expandat, EPS 70, marca Bauderman. Acesta a fost atașat de cărămidă folosind adeziv profesional și apoi a fost întărit cu plasă din fibră de sticlă de 150g/mp și tencuială.

Ferestre

S-au instalat ferestre din PVC, marca AluPlast Ideal 4000, cu 5 camere și 70mm grosime constructivă. Culoarea aleasă de beneficiar este maro-nuc, în ton cu învelitoarea. Sticla folosită este un compus din 2 straturi: 4mm Float (interior) + 16mm aer + 4mm Planitherm (exterior), rezultând o grosime totală de 24mm. Feroneria este marca GU, cea mai durabilă opțiune.

Ușă principală

Beneficiarul a ales o ușă de intrare mare, din metal, cu 4 puncte de închidere și izolată cu vată minerală. Culoarea este închisă – wenge iar la exterior aceasta este tratată cu un strat anti UV.

Instalații

Ne-am ocupat de toate instalațiile. Mai jos descriem procedurile realizate și materialele folosite:

Instalația Electrică

Instalația electrică este compusă din un panou cu siguranțe automate (disjunctoare) marca Schneider Electric (Franța) și trasee electrice. Siguranțele sunt grupate pe etaje și există trasee speciale pentru prize, lumini, băi, bucătărie și consumatori mari (boiler, mașină de spălat etc.).

Instalația electrică începe cu un panou de siguranțe Schneider Electric cu câte 2 perechi de siguranțe (4 unități de 1P) pentru fiecare cameră grupate în 16A pentru prize și 10A pentru iluminat. Adițional, s-au instalat și disjunctoare diferențiale pentru baie și bucătărie, model iDPNa Vigi – acestea previn electrocutarea.

Circuitele sunt realizat din conductori de 2.5mm grosime pentru prize și 1.5mm pentru iluminat. Pe lângă conductori am inserat și cablul UTP (pentru Internet).

Instalația termică și sanitară

Instalația sanitară este compusă din conducte PPR pentru alimentare și conducte PVC pentru evacuare.

Instalația termică este de tip clasic, pe radiatoare de oțel. Agentul termic este transportat din distribuitoarele de alamă prin conducte PE-XAL. Acest tip de conductă fiind foarte rezistentă în timp și ideală pentru instalațiile încastrate – nu există nicio îmbinare de la distribuitor și până la radiator, la colțuri conducta îndoindu-se.

Construcția la Cheie

Construcția la cheie a decurs normal și s-a derulat în mare parte în paralel cu construcția la gri.

Finisaje interioare

La interior am folosit vopsea lavabilă siliconată marca Kober, albă. Șapele au fost turnate mecanizat iar pe toată suprafața casei, mai puțin dormitoarele (camere de depozitare, unde am montat parchet laminat) am montat gresie glazurată.

Ușile interioare au fost alese de beneficiar din Dedeman și sunt realizate din MDF – uși celulare, de culoarea wenge, cu geam.

Instalație termică

Am finalizat instalația termică montând și punând în funcțiune o centrală termică pe gaze naturale, prin condensație, marca Ariston, dimensionată conform proiectului.