Construcție casă parter Ghermănești Snagov 86mp
Date Generale
Calendar
-
Mai 2017 Contact iniția
- Iunie 2017 Semnare Contract
- Iulie 2017 Proiectare
- August 2017 Autorizare
- Septembrie 2017 Construcție la roșu
- Octombrie 2017 Construcție la roșu
- Noiembrie 2017 Construcție la gri
- Decembrie 2017 Construcție la gri
- Ianuarie 2018 Construcție la cheie
- Februarie 2018 Conservare
- Martie 2018 Livrare
Despre proiect și beneficiar

Beneficiarul lucrării
Despre teren
Sursa de finanțare
Cum am început colaborarea
Design și compartimentare

În ceea ce privește design-ul și compartimentarea casei, nu este nimic special. Beneficiarul a solicitat o soluție optimă și utilă. Nu a vrut nimic sofisticat sau greu de întreținut, accentul fiind pus pe utilitate, nu pe formă.
Suprafața casei și numărul de camere
Configurația camerelor
Camerele sunt configurate conform dorinței beneficiarului, accentul fiind pus mai mult de living și camere pentru depozitare. Această construcție este formată doar din zona de zi, dormitoarele rămânând în construcția deja existentă.
În principiu, corpul este format din 5 încăperi: un living de 21mp + bucătărie de 15mp (open-space), două camere, de 10.5mp, o baie de 5mp și o debara.
Toate încăperile sunt iluminate de ferestre proprii, living-ul și bucătăria bucurându-se de două rânduri de ferestre fiecare. Există și un pod neamenajat care poate fi folosit pentru depozitare ulterior.
Exterior
Fațade
Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție
Construcția la Roșu

Pregătirea și organizarea șantierului
Dirigintele de șantier a fost angajat de beneficiar dar majoritatea sarcinilor lui au fost preluat de către beneficiar, care a stat alături de echipele noastre verificând la fiecare pas. Singurul reproș pe care ni l-a adus a fost acela că echipele nu au putut sta tot timpul la șantier. Este un reproș pe bună-dreptate deoarece am folosit timpii morți (de ex. Cât se întărea betonul) pentru a avansa lucrările la un șantier din apropiere.
Trasarea s-a realizat cu echipament specializat iar săpăturile s-au realizat cu utilajele noastre. Am folosit cofraje din lemn de construcții în mare parte reciclabil și popi metalici.
Materiale folosite la construcția la roșu
Furnizor Beton
Betonul a fost furnizat de partenerul nostru Ivonco și a venit cu certificat de conformitate. El a fost turnat folosind o pompă fixă – accesul fiind prea limitat pentru a putea folosi o pompă cu braț (elefant).

Pereții exteriori
Pereții exteriori au fost ridicați din cărămidă ceramică Soceram Durotherm de 25cm grosime, cu lăcașuri de mortar și sistem de îmbinare NF. Aceasta are o durabilitate crescută și este foarte ușor de pus în operă, facilitând construcția zidurilor și elimindând la maxim erorile.

Pereți interiori
Pereții despărțitori au fost realizați din cărămidă ceramică Soceram N+F, de 11.5cm grosime. Imbinarea N+F le fac sa fie extrem de usor de pus in opera, astfel echipele noastre petrec si mai putin timp.

Acoperiș
Construcția la Gri

Învelitoare acoperiș
Am folosit învelitoare marca Wetterbest, de 0.5mm grosime, de culoare maro. Aceasta a venit la kit complet, el incluzând coamele, streașinele, burlanele și toate celelalte accesorii. Învelitoarea a fost montată de către echipa noastră specializată în acoperișuri. Înainte de învelitoare, s-a bătut astereală din scândură groasă și s-a instalat folia anti-condens împreună cu distanțatoarele.

Izolație Pereți Exteriori
Pereții exteriori au fost izolați cu polistiren expandat, EPS 70, marca Bauderman. Acesta a fost atașat de cărămidă folosind adeziv profesional și apoi a fost întărit cu plasă din fibră de sticlă de 150g/mp și tencuială.

Ferestre
S-au instalat ferestre din PVC, marca AluPlast Ideal 4000, cu 5 camere și 70mm grosime constructivă. Culoarea aleasă de beneficiar este maro-nuc, în ton cu învelitoarea. Sticla folosită este un compus din 2 straturi: 4mm Float (interior) + 16mm aer + 4mm Planitherm (exterior), rezultând o grosime totală de 24mm. Feroneria este marca GU, cea mai durabilă opțiune.

Ușă principală
Beneficiarul a ales o ușă de intrare mare, din metal, cu 4 puncte de închidere și izolată cu vată minerală. Culoarea este închisă – wenge iar la exterior aceasta este tratată cu un strat anti UV.
Instalații
Instalația Electrică
Instalația electrică este compusă din un panou cu siguranțe automate (disjunctoare) marca Schneider Electric (Franța) și trasee electrice. Siguranțele sunt grupate pe etaje și există trasee speciale pentru prize, lumini, băi, bucătărie și consumatori mari (boiler, mașină de spălat etc.).
Instalația electrică începe cu un panou de siguranțe Schneider Electric cu câte 2 perechi de siguranțe (4 unități de 1P) pentru fiecare cameră grupate în 16A pentru prize și 10A pentru iluminat. Adițional, s-au instalat și disjunctoare diferențiale pentru baie și bucătărie, model iDPNa Vigi – acestea previn electrocutarea.
Circuitele sunt realizat din conductori de 2.5mm grosime pentru prize și 1.5mm pentru iluminat. Pe lângă conductori am inserat și cablul UTP (pentru Internet).
Instalația termică și sanitară
Instalația sanitară este compusă din conducte PPR pentru alimentare și conducte PVC pentru evacuare.
Instalația termică este de tip clasic, pe radiatoare de oțel. Agentul termic este transportat din distribuitoarele de alamă prin conducte PE-XAL. Acest tip de conductă fiind foarte rezistentă în timp și ideală pentru instalațiile încastrate – nu există nicio îmbinare de la distribuitor și până la radiator, la colțuri conducta îndoindu-se.
Construcția la Cheie

Finisaje interioare
La interior am folosit vopsea lavabilă siliconată marca Kober, albă. Șapele au fost turnate mecanizat iar pe toată suprafața casei, mai puțin dormitoarele (camere de depozitare, unde am montat parchet laminat) am montat gresie glazurată.
Ușile interioare au fost alese de beneficiar din Dedeman și sunt realizate din MDF – uși celulare, de culoarea wenge, cu geam.