4 avantaje pentru vopseaua teflonată

Vrei să faci o schimbare în căminul tău dar nu știi exact care să fie aceasta? Dacă ai schimbat deja finisajele, acum poți opta prin vopsirea pereților cu vopsea cu teflon. Ai nevoie doar de un trafalet pentru a reîmprospăta pereții.

vopseaua-teflonată

Vopseaua Teflonată

Vopseaua teflonată este recunoscută pe piața din România ca fiind una dintre cele mai calitative produse din această branșă, tocmai de aceea acest tip de vopsea poate fi regăsit pe pereții a multă lume datorită avantajelor numeroase.

Dacă nu vrei să cumperi tapet sau orice al element decorativ pentru pereți, poți alege vopseaua teflonată pentru că se aplică foarte ușor, este renumită pentru rezistența în timp și este și un produs foarte accesibil pentru orice buzunar.

În acest articol te voi înștiința despre avantajele pe care le oferă vopseaua cu teflon. Ar trebui să încerci pentru că rezultatul este de un alb imaculat, iar albul se potrivește cu oricare ar fi stilul pe care îl are casa ta.

Chiar dacă apartamentul tău este dictat de un stil minimalist, boho sau rustic, poți opta prin colorarea pereților interiori cu vopsea teflonată, iar astfel încăperea va prinde un nou aspect, imaculat și foarte primitor.

Ia în calcul că albul este o nuanță care nu se demodează niciodată și în același timp, trebuie să știi că intensifică ideea de spațiu, iar în momentul în care Soarele își face simțită prezența în încăpere, albul pereților va spori ideea de spațiu în sufrageria sau dormitorul tău.

Vopseaua teflonată face parte din gama finisajelor decorative și oferă protecție pereților interiori, dar și a tavanelor. Aceasta poate fi folosită pentru a acoperi tencuieli de beton, ciment sau gleturi. De altfel, peste vopseaua teflonată poate fi aplicată fără nicio grijă un alt tip de vopsea lavabilă simplă.

Ca încăperea ta să prindă al contur este nevoie de doar 2 straturi de vopsea. Primul strat se usucă într-un interval de 2-6 ore dacă ai ales un produs calitativ, iar cel de-al doilea strat poate fi aplicat imediat după uscarea primului strat.

Ia în calcul că prețul se află în raport cu calitatea vopselei. Dacă ai ales un produs la bani mai puțini, dar totuși după 24 de ore peretele este încă umed, reiese faptul că nu ai făcut o alegere prea bună.

Avantaje vopseaua teflonată

Mai jos își voi prezenta 4 din avantajele vopselei cu teflon pentru a te familiariza cu acest produs înainte de a face orice achiziție. Ia în calcul toate punctele de mai jos înainte de a merge în magazin pentru a cumpăra produsul pentru a te asigura că vopseaua cu teflon este ceea ce are nevoie apartamentul tău.

Vopseaua teflonată este oferă o rezistență ridicată în fața murdăriei, astfel acest tip de vopsea poate fi folosită în spații precum bucătăriile unde riscul apariției petelor este mare. Dar, chiar dacă petele au apărut pe suprafața peretelui, acestea pot fi îndepărtate foarte ușor.

Dacă întâmpini problema petelor de mucegai, reîmprospătează aspectul bucătăriei sau băii prin 2 straturi de vopsea cu teflon, iar apoi vei vedea un rezultat spectaculos. Acest tip de vopsea este potrivit pentru spațiile în care umiditatea își face simțită prezența.

Dacă vrei să aplici vopseaua, nu ai nevoie de o echipă de meseriași pentru că este foarte simplu și ușor să lucrezi cu vopseaua cu teflon. Trebuie să știi că acest tip de vopsea nu face bule, ceea ce denotă că este un produs ușor de utilizat.

Pe lângă faptul că este un produs ușor de aplicat, vopseaua teflonată permite peretelui să respire. Acest fapt denotă că vopseaua cu teflon poate fi folosită în medii în care există umiditate, precum băile sau bucătăriile.

Aspectul pe care îl are încăperea în urma aplicării stratului de vopsea teflonată este unul imaculat, creând iluzia de curat și spațiu. Acest tip de vopsea va evidenția mobilierul din încăpere, alături de elementele decorative.

Deși pot apărea urme sau pete inestetice, poți spăla peretele pentru a îndepărta imperfecțiunile pentru că vopseaua teflonată poate rezista la peste 150 de spălări datorită gradului de lavabilitate de care dispune.

Dezavantaje pentru vopseaua teflonată

Dacă își făceai griji împotriva aspectelor negative pe care ar putea să le aibă vopseaua cu teflon, află că acest tip de vopsea nu are dezavantaje evidente. În funcție de brandul pe care îl alegi pentru vopsea, aceasta va fi mai calitativă sau nu, în funcție de preț.

Trebuie să recunoaștem că prețul este cel care denotă calitatea, astfel dacă alegi o vopsea la un preț mai mic va exista riscul la vopseaua să nu fie de înaltă calitate și să îți creeze dificultăți în aplicarea ei. Dacă vei alege un produs la un preț mai ridicat de la un brand renumit pe piața din România, vei elimina total riscul ca vopseaua să facă bule sau să se usuce greu. 

Nu este deloc plăcut când sunt realizate lucrări în casă din cauza prafului, mizeriei și disconfortului creat. În magazinele de specialitate sau prin intermediul mediului online poți achiziționa vopseaua și celelalte elemente ajutătoare. Alege produse de înaltă calitate pentru a diminua durata lucrărilor.

Vopseaua cu teflon are nevoie de aproximativ 6 ore să se usuce pentru a putea aplica cel de-al doilea strat de finisare. Dacă după 24 de ore stratul de vopsea nu s-a uscat înseamnă că vopseaua nu este calitativă, iar timpul de finisare al lucrării va crește.

În cel mai rău caz, vopseaua nu se va usca uniform sau vor exista diferite imperfecțiuni pe suprafața peretelui care îl vor face să fie inestetic. Dacă întâmpini această problemă, vei fi nevoit să cumperi o altă vopsea, ceea ce înseamnă că va trebui să investești alți bani pentru a termina lucrarea.

Vopseaua teflonată pentru exterior

Dacă ai fost mulțumit de rezultatele pe care ți le-a adus vopseaua cu teflon în interiorul casei și vrei să aplici și pe pereții exteriori ai casei acest tip de vopsea, poți face acest lucru fără nicio grijă.

Pentru început asigură-te că produsul poate fi aplicat și în spații exterioare consultând detaliile de pe eticheta vopselei sau întreabă în magazinul din care ai achiziționat-o dacă se comportă exemplar și în spațiile exterioare.

Razele Soarelui, umiditatea sau ploaia nu vor distruge vopseaua de pe perete pentru că unul dintre avantajele vopselei cu teflon este rezistența în fața schimbărilor de temperatură