Soluţii pentru a produce energie proprie

Aceasta este printre primele tendinţe cu care cei de la Târgul Imobiliar Naţional ne atrage atenţia. Investitorii din aria rezidenţială sunt mult mai atenţi la nevoile pieţei, în condiţiile în care cele mai multe unităţi de birouri din Capitală sunt verzi. Aşadar, în ultimul timp, aceştia au început să pună în practică noile standarde în materie de eficienţă energetică şi de protecţie a mediului.

case zone verzi

Unul dintre cartierele prezentate la tIMOn este Cherry Ville Odăii, care are 304 apartamente şi certificat energetic de clasa A. pe lângă asta, este prevăzut cu sistem de colectare a apei de ploaie, ce ajută la economisirea întreţinerii cu până la 20%. Blocurile au două etaje, plus unul retras, iar terenul se poate folosi doar 25%. Acest complex va cuprinde şi spaţii verzi pe o suprafaţă cumulată de 20.000 de metrii pătraţi, terenuri de sport şi o piscină exterioară.  Pe lângă toate acestea, un element surpriză reprezintă livada de cireşi şi pentru fiecare apartament, dezvoltatorul doreşte să planteze câte un pom.

În toamnă va fi finalizat Tineretului Park Residence iar fondul de investiţii RPF Development se va ocupa de a treia fază a complexului Vitan Residence. Aceste proiecte sunt concepute pentru a avea un grad sporit de eficienţă energetică, datoita gazonului de pe acoperiş sau montarea de panouri solare pentru încălzirea apei. Conform dezvoltatorilor, iarna întreţinerea va fi cu până la 40% mai redusă, în comparaţie cu un bloc vechi.

Primul ansamblu rezidenţial cu pierderi de căldură aproape de zero, este EcoVillas, ce foloseşte energia geotermică ca sursă de încălzire. Faţă de o casă normală, costurile pentru întreţinere sunt cu 90% mai mici, în jur de 13 – 15 euro/lună, iarna