5 avantaje pentru parchetul de lemn masiv

Parchetul din lemn masiv va fi dezbătut în acest articol, scopul acestuia este de a te ajuta în momentul în care intenționezi să achiziționezi acest tip de parchet pentru imobilul tău.

parchetul-din-lemn-masiv

Parchetul din Lemn Masiv

De-a lungul timpului, parchetul din lemn masiv s-a evidențiat pentru că are numeroase avantaje pe care le voi prezenta în josul articolului. Datorită acestor beneficii, parchetul din lemn masiv poate fi regăsit în casele a multor români.

O dată cu venirea primăverii, majoritatea familiilor se gândesc să schimbe finisajele din casă din diferite motive. Acest subiect trebuie dezbătut pe toate părțile pentru că trebuie să se țină cont de calitate, preț sau aspect.

Această alegere va dicta design-ul interior al încăperii, fiind primul pas care va personaliza apartamentul, iar alături de mobilier și decorațiuni se va definitiva spațiul în care îți vei petrece mare parte din timp.

Din punct de vedere al modului în care este alcătuit, parchetul de lemn masiv este făcut dintr-un singur strat, față de parchetul stratificat care este realizat din 2 sau 3 straturi. Din punct de vedere al aspectului, parchetul de lemn masiv poate fi găsit sub diferite modele, culori sau texturi.

Lemnul din care este făcut parchetul este diferit, acesta poate fi făcut din stejar, frasin, măslin sau salcâm, dar pot fi alese și specii mai neîntâlnite, precum tigerwood, wenge sau teak, iar modelul și culoarea plăcii de parchet va fi redată de tipul de lemn din care este făcut.

Mai jos vă voi prezenta de ce majoritatea oamenilor aleg parchetul de lemn masiv pentru căminul lor.

5 avantaje pentru parchetul din lemn masiv

Parchetul de lemn masiv poate fi regăsit pe pardoseala multor instituții, de la case la centre de business, tocmai pentru că este un produs definit de calitate, iar restul particularităților vor fi prezentate mai jos.

Precum am menționat mai sus, calitatea este una dintre avantajele pe care le prezintă parchetul din lemn masiv. Acesta este extrem de rezistent pe o perioadă îndelungată de timp, iar în fața traficului intens se comportă foarte bine.

Pentru cei ce sunt adepții produselor bio, trebuie știut că parchetul de lemn masiv este realizat într-un mod natural. Lemnul ales este trecut printr-un proces de tăiere, fără să fie folosite alte elemente care pot distruge mediul înconjurător.

Un alt avantaj care fac ca oamenii să aleagă parchetul din lemn masiv este că producătorii de astfel de finisaje dau de ales cumpărătorului și pun la dispoziția acestora diferite tipuri, nuanțe sau texturi.

Pentru cei ce preferă aspectul lucios în detrimentul celui mat, pot alege să finiseze lamelele de parchet cu lac sau ulei pentru a obține rezultatul dorit. În lumina Soarelui, parchetul va străluci și astfel vor ieși în evidență toate detaliile lucrării.

Aspectul joacă un rol important, însă calitatea și funcționalitatea sunt la fel de indispensabile pentru că nimeni nu dorește să facă o investiție care să nu fie de durată. De aceea, parchetul din lemn masiv oferă o bună izolare termică pe lângă aspectul deosebit pe care îl oferă.

Dezavantaje pentru parchetul de lemn masiv

Când vine vorba despre finisaje, în momentul achiziționării avem nevoie de toate informațiile, fie ele pozitive sau negative, pentru a lua în calcul dacă achiziția pe care urmează să o facem reprezintă o investiție sau nu.

Parchetul din lemn masiv necesită răbdare pentru că montarea acestuia necesită timp. Echipa de meseriași pe care ați angajat-o să realizeze lucrarea va avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de timp pentru că mai întâi va fi nevoie de pregătirea stratului suport, apoi urmează montarea efectivă a parchetului, ca în final să se realizeze finisarea lucrării.

Făcând o paralelă între parchetul laminat și cel de lemn masiv, costul de achiziție este mult mai ridicat în cazul celui de-al doilea citat. Însă, dacă pe viitor vei dori să vinzi imobilul, poți crește prețul doar datorită faptului că ai ales ca finisaj parchetul din lemn masiv.

Tot în comparație cu parchetul laminat, trebuie știut faptul că parchetul de lemn masiv este un produs natural, ceea ce denotă faptul că din cauza umidității sau a diferențelor de temperatură, suprafața acestuia se va dilata sau contracta.

Astfel, ca lucrarea să nu se deterioreze este nevoie de condiții uniforme de temperatură și umiditate. Ideal ar fi ca umiditatea aerului să fie între 45-60% RH, iar temperatura din încăpere să fie cuprinsă între 18-23°C.