De ce este superior parchetul din lemn masiv?

tipuri parchet

Parchetul din lemn masiv

Parchetul din lemn masiv reprezintă, de foarte mult timp, o variantă foarte elegantă și deosebită pentru a realiza un design spectaculos în orice încăpere. Acest tip de parchet redă o senzație plăcută și primitoare indiferent de locuința în care este amplasat.

Parchetul din lemn masiv este obținut din esențe tari de lemn pentru a putea rezista presiunii și agresiunilor mecanice la care este supus. Acesta este superior celorlalte tipuri de parchet datorită construcției sale din produse naturale și al aspectului deosebit.

Parchetul natural va fi întotdeauna alegerea ideală pentru a beneficia de o pardoseală ce aduce cu ea un design autentic, acesta regăsindu-se într-o gamă variată de culori și modele.

Durabilitate

Indiferent de textura sa și de modelul ales, parchetul natural prezintă garanția durabilității, iar durata de viață a acestuia poate atinge cu ușurință 100 de ani. Acest tip de parchet se poate finisa și lăcui de mai multe ori, acest lucru contribuind la durabilitate acestuia. 

De asemenea, durata de viață a parchetului este influențată de gradul de umiditate al încăperii, de calitatea montajului și de calitatea materialelor folosite pentru montarea și finisarea acestuia.

Întreținere

Parchetul din lemn masiv este un tip de parchet curat și igienic. Acesta nu reține praful și, mai mult decât atât, nu favorizează apariția mucegaiului. 

Pentru a contribui la prelungirea duratei sale de viață este necesar să i se acorde o atenție sporită în ceea ce privește întreținerea acestuia. Întreținerea parchetului natural constă în aspirarea și ștergerea acestuia cu ajutorul unei cârpe umede, având grijă să se evite udarea excesivă în timpul curățeniei.

Într-un interval de 1-2 luni, pentru a întreține aspectul plăcut, se pot aplica tratamente speciale cu soluții ce conferă un luciu deosebit.

Montaj 

După cum v-am mai spus, durata de viață a parchetului natural este influențată, în mare parte, de calitatea montajului și a materialelor folosite. Așadar, pentru montarea acestuia este indicat să apelați la specialiști în domeniu pentru a putea beneficia de o lucrare bine realizată.montaj parchet

Parchetul natural se va ține minimum 72 de ore în camera în care va fi montat pentru aclimatizarea acestuia. Înainte de a începe montarea parchetului trebuie să vă asigurați că podeaua pe care acesta va fi montat este curată, netedă, uscată și solidă.

Întotdeauna se va lăsa o distanță de aproximativ 1 cm între perete și parchet, această distanță fiind necesară pentru a se permite dilatarea parchetului. 

Avantaje 

  • este produs din lemn natural;
  • beneficiază de întreținere ușoară;
  • are rezistență îndelungată;
  • este un bun izolator termic;
  • beneficiază de o gamă largă de modele;
  • se potrivește perfect fiecărui stil;
  • are un aspect estetic deosebit.