Soluții pentru izolația termică a fundației

Pentru a evita pierderile de căldură încă de la începutul construcției casei, ideal este să hidroizolăm și termoizolăm fundația acesteia.

Izolație termică cu polistiren extrudat

Pentru o structură în cadre de beton, după finalizarea armării întregii fundații se toarnă betonul în grinzile de fundare. Mai apoi, urmează tasarea pământului dintre grinzile de fundare și se aplică un strat de pietriș, acesta având roll de rupere a capilarității. Peste acest pietriș se vor monta plăcile de polistiren extrudat împreună cu membrana hidroizolatoare.polistiren extrudat

Este recomandat ca hidroizolația să fie folosită pe toată suprafața soclului dar și pe toată lungimea grinzilor de fundare pentru a preveni infiltrarea apei și apariția igrasiei.

Este indicat ca termoizolația și hidroizolația să se realizeze în momentul construirii casei pentru a nu fi nevoie să puneți în pericol anumite decorațiuni exterioare și interioare. Așadar, realizarea izolației fundației după terminarea casei duce la creșterea considerabilă a costurilor atât pentru realizarea izolării, cât și pentru reparațiile necesare.

Polistirenul extrudat poate veni ca o armură în ajutorul hidroizolației, deoarece polistirenul poate fi montat în combinație cu mai multe tipuri de hidroizolații, cum ar fi: ciment impermeabil, cauciuc lichid, membrană bituminoasă etc.

Membrană din cauciuc lichid – Această metodă de hidroizolație este cea mai des întâlnită în izolarea fundației. Aceasta se aplică cu ajutorul unui pulverizator și o mistrie cu ajutorul căreia se întinde membrana, într-un strat destul de consistent, pentru a acoperi toate crăpăturile.

Beton impermeabil – Betonul impermeabil se aplică pe stratul de beton al fundației. Se realizează prin pulverizare, blocând pătrunderea apei prin fisurile existente.