Îngrijirea lemnului exterior

Prezenţa lemnului întodeauna a creat un ambient discret, rustic şi liniştitor. Dar ce facem atunci când trebuie îngrijit acest material, cum reuşim să protejăm lemnul de către radiaţiile ultra-violete ale soarelui şi de intemperii?

În perioada de iarnă lemnul trebuie protejat prin aplicarea a 2 sau chiar 3 mâini de ulei, odată cu venirea primăverii îngrijirea lemnului are un nou ciclu. Elementele din lemn trebuie curăţate de grăsime şi praf, după care trebuiesc șmirgheluite foarte bine (folosirea unui compresor pentru îndepărtarea prafului este ideală) după aceasta se poate aplica din nou uleiul protectiv, dcase ingrijire lemnupă aplicarea primei mâini de ulei, acesta se lasă 2 – 3 zile să între în fibra lemnului după care se ștrege bine cu un material textil, după care se aplică o a 2-a mâna de ulei repetând procesul primei mâini.

Uleiul este cel mai recomandat deoarece acesta
intră în fibra lemnului protejându-l de umiditatre. Spre deosebire de alte tratamente, uleiul nu crează doar o peliculă de suprafaţă, care ulterior se poate zgâria sau decoji pentru a lăsa loc umezelii.

Dacă doriţi ca elementele decorative să dureze mai mult timp, este recomnadată folosirea estențelor tari de lemn: fag, strejar, nuc etc..