4 avantaje pentru gresia porțelanată

Alegerea gresiei reprezintă un pas important pentru orice imobil pentru că aceasta va dicta în primul rând aspectul pe care îl va avea încăperea. În acest articol voi prezenta care sunt elementele ce evidențiază pe piață gresia porțelanată.

Când vine momentul achiziționării gresiei, pentru hol, baie sau bucătărie este normal să fi stresat în legătură cu alegerea pe care o faci pentru că nu vei schimba gresia în mod repetat, de aceea trebuie să alegi bine din prima. Textura, luciul sau modelul sunt criteriile în urma cărora vei face alegerea, tocmai de aceea am întocmit acest articol pentru a te ajuta să faci o alegere mai sigură.

Unde să pui gresie porțelanată?

gresia-portelanata

Gresia Porțelanată

Este bine de știut că există gresie porțelanată pentru exterior, dar și pentru interior. Diferența dintre cele două nu există pentru că gresia porțelanată este realizată pentru a fi rezistentă atât la interior, dar și la exterior. Acest tip de gresie poate fi montat într-un spațiu cu trafic redus precum băile sau dormitoarele (da, se pune gresie și în dormitor, precum italienii) sau poate fi montată fără nicio problemă în spații precum holuri sau bucătării unde traficul este intens.

Fiind menționate cele de mai sus, dacă îți place în mod deosebit acest model de gresie poți opta să montezi gresie porțelanată în majoritatea încăperilor din casă pentru că există în funcție de gradul rezistenței la uzură diferite modele.

Gresie porțelanată poți alege să pui și în exteriorul casei pentru că are o rezistență sporită la diferențele de temperatură sau la evenimentele meteo neprevăzute. Astfel, gresia porțelanată va face față cu brio în cazul unui îngheț sau unei grindine.

Alege gresie porțelanată și beneficiezi doar de avantaje

Gresia porțelanată necesită o îngrijire deosebită deoarece orice pată se vede pe suprafața acesteia pentru că este lucioasă de cele mai multe ori, iar în lumină se poate sesiza foarte ușor orice urmă. De aceea, este bine să știi că este destul de pretențioasă când vine vorba de curățarea ei.

Gresia porțelanată beneficiază de proprietăți tehnice de înaltă calitate, ceea ce denotă că în momentul când se întâmplă un accident și scapi ceva destul de greu pe gresie, există riscul să se spargă, însă în cazul gresiei porțelanate nu există acest scenariu pentru că rezistența în fața șocurilor mecanice te scapă de aceste surprize nedorite.

Acest tip de gresie se montează cu ajutorul unui adeziv special, astfel este nevoie de o pricepere de excepție, de aceea în momentul când ai achiziționat gresia și trebuie montată, cheamă o echipă de meșteri calificați pentru a nu face o investiție de prisos.

Dacă montajul este bun din start, poți sta fără griji ani buni de acum încolo pentru că gresia porțelanată este simpatizată tocmai pentru rezistența în timp pe care o are. Dacă totuși consideri că gresia porțelanată nu este potrivită pentru tine și căminul tău, poți alege să-ți finisezi baia sau bucătăria cu gresie mată, marmură sau granit.

Gresia porțelanată poate fi regăsită sub diferite modele, nuanțe sau stiluri, tocmai pentru diversitatea de alegere de care dispune, oamenii aleg gresia portelanată. Dar aspectul nu este singurul element definitor, faptul că este rezistentă, de calitate și poate fi și antiderapantă sunt criteriile de alegere ale multor cumpărători.

Faptul că gresia porțelanată dispune de o rezistență mare în fața apei te asigură că poate fi montată fără nicio problemă în spații cu umiditate sporită, dar de altfel este rezistentă în fața șocurilor mecanice, iar faptul că nu facilitează alunecarea o propulsează în topul căutărilor.

Dacă montarea este realizată corespunzător încă de la început, poți sta liniștit pentru că ai făcut o alegere trainică, iar pe o perioadă de zeci de ani poți sta liniștit pentru că investiția pe care ai făcut-o este de durată.

Plăcile de gresie porțelanată se comportă exemplar o dată cu trecerea timpului, iar uzurile nu vor fi vizibile. De asemenea, luciul plăcii nu se va pierde, iar rezistența în fața șocurilor este de invidiat.

Datorită acestor caracteristici, bazinele de înot sau fântânile arteziene sunt finisate cu ajutorul plăcilor de gresie porțelanată datorită comportamentului exemplar în fața umidității și a duratei de viață. De asemenea, în cazul unui eveniment nefericit cum ar fi un incendiu, trebuie să știi că gresia porțelanată nu conduce focul. Astfel, gresia nu facilitează extinderea focului având un comportament ireproșabil în cazul unui astfel de incident.