6 caracteristici care evidențiază ușile din MDF

Știai că ușile au o mare importanță într-un apartament? E de înțeles că nu poți avea o locuință impecabilă, cu detalii fine și finisaje moderne, iar ușile să fie vechi și urâte. Am decis să scriu un articol în care voi aduce în prim plan 6 caracteristici ale ușilor din MDF.

Nu știi ce sunt ușile din MDF? Lecturează articolul de mai jos și vei înțelege despre ce vorbesc și de asemenea, îți vei crea și tu o părere pentru a putea ajunge la concluzia dacă sunt potrivite sau nu pentru locuința ta.

Uși-de-interior-din-MDF

Uși de Interior din MDF

Ce este lemnul MDF?

Lemnul MDF este folosit foarte des în producerea de uși sau dulapuri pentru că există un număr mare de atribuții printre care prețul care este accesibil, dar și calitatea în sine a materialului.

Ușa MDF este o ramificație a ușilor HDF

Te-am băgat în ceață? Uite cum stau lucrurile, nu e greu deloc. MDF înseamnă Medium Density Fibreboard adică, acest tip de uși sunt realizate în urma unei tehnologii de fabricare care constă în realizarea unor panouri de lemn din fibre de densitate medie.

Pe de altă parte, HDF înseamna High Density Fiber, care urmează aceeași tehnologie de realizare ca MDF, cu o mică diferență, aceea că în cazul HDF fibrele de lemn au o densitate mai ridicată, ceea ce denotă că rezistența în timp a ușilor este mult mai mare.

6 caracteristici pentru ușa MDF

Acum voi scoate în relief de ce ușile din MDF sunt așa de îndrăgite de cumpărători.

  1. Lemnul MDF nu se rupe și nu se răsucește pentru că el se dilată și se contractă în funcție de temperatură și umiditate.
  2. Lemnul MDF nu creează granulație dură vizibilă datorită faptului că acest tip de lemn este realizat din particule foarte fine. Acest lucru denotă faptul că finisajul este unul fin, curat, iar în contact cu vopsea se comportă exemplar.
  3. Ușa din MDF poate fi personalizată după bunul plac pentru că poate fi găsită sub diferite modele, culori sau stiluri. Lemnul MDF poate fi tăiat sau forat în diferite moduri fără să riști să-l strici datorită structurii sale care nu se deteriorează.
  4. Dacă vrei să optezi pentru o ușa MDF la baie, nu trebuie să te sperii că apa și aburul va strica structura ușii pentru că există panouri cu rezistență sporită la umiditate, special concepute pentru baie.
  5. Dacă aveți un proiect în care este nevoie de o porțiune destul de mare de lemn, puteți alege MDF fără ezitare pentru că există bucăți extrem de mari potrivite în această situație.
  6. Deși prețul este unul accesibil, nu trebuie să te gândești că este de proastă calitate, dimpotrivă, lemnul este foarte rezistent și puternic, iar cu o îngrijire corespunzătoare va avea o durabilitate mare în timp.

Uși MDF pentru interior

Nu cred că ai luat în calcul niciodată importanța ușilor, dar pe lângă faptul că delimitează încăperile între ele, au și rol estetic. Imaginează-ți doar că ești într-o încăpere inundată de lumină, cu finisajele de ultimă generație și cu un mobilier de piele, iar ușile sunt vechi, crăpate și dărăpănate. Nu strică tot peisajul acea ușă?

Ba da! Tocmai de aceea în prezent au luat naștere tot felul de modele de uși, cu geam sau fără, din lemn sau alte materiale pentru a avea o varietate de modele dintre care să alegi pentru a completa aspectul conturat în cameră.

Dacă ești pasionat de design interior, știi foarte bine cât înseamnă o ușă pentru o casă. Ușile de interior din MDF sunt extrem de practice pentru că pot fi găsite în diferite configurații, putând fi personalizate în funcție de modelul sau nuanța pe care ți-o dorești.

În momentul când cumperi o ușă este normal să fi atent la toate detaliile acesteia. Modelul, stilul influențează aspectul, iar în trecut era important doar să fie rezistentă în timp. Însă în prezent sunt luate în calcul mai multe aspecte.

Înainte de toate ar trebui să te asiguri că ușa funcționează la cote normale, în caz contrar investiția pe care ai făcut-o a fost în zadar. Ține cont că funcționalitatea este cel mai important punct pentru că e de prisos să ai o ușa frumoasă dar care scârțâie.

Ușa MDF este extrem de trainică în ciuda prețului, tocmai de aceea lemnul MDF a prin elan pe piața din România pentru că bucură mii de case pentru că este un material calitativ, iar variațiile de prezentare sunt foarte multe. Oricine prinde mai multă încredere în momentul în care are de unde alege.