4 avantaje ale ușilor din lemn masiv

Ușile nu trebuie neglijate pentru că acestea delimitează camerele și ajută la conturarea imaginii de ansamblu. Tocmai de aceea nu poți să ai cel mai frumos tapet pe pereți, dar ușa să fie crăpată și veche.

Ușile au importanța lor, ca oricare alt finisaj. Ele sunt principalul element cu care se ia contact când se intră într-o cameră. Ușile de interior ascund povestea din spatele camerei pe care o deschid.

O dată cu venirea primăverii, majoritatea persoanelor încep să facă diferite modificări prin casă cum ar fi schimbatul gresiei sau a mobilierului existent. Dacă ai modificat stilul unei camere, trebuie să schimbi și ușa pentru a avea o armonie perfectă.

Ușile sunt privite inițial din punct de vedere al design-ului, materialului din care sunt confecționate și a prețului. Dar, ia în calcul și funcționalitatea ei, pentru că nu ai nevoie de o ușă care să scârțâie sau care nu se încuie din diferite motive.

Astfel, în acest articol îți voi prezenta atât aspectele pozitive, dar și cele negative ale unei uși de interior din lemn masiv.

Ușile pot fi făcute din PAL, MDF sau PVC, însă cele mai rezistente sunt cele din lemn masiv. În magazinele de specialitate poți găsi astfel de uși sub diferite branduri, stiluri sau culori. Ai nevoie doar de imaginație pentru a alege ușa care să completeze stilul pe care l-ai impus în apartamentul tău.

Ușile din lemn masiv sunt făcut din lemn natural, iar acest lucru denotă că sunt trainice pentru că lemnul în sine este unul dintre cele mai căutate materiale pentru efectuarea diferitelor piese de mobilier. Clădiri sau poduri au fost realizate din lemn pentru că este un material calitativ.

În comparație cu MDF-ul, care este un produs prelucrat dintr-o alăturarea de lemn natural, fibre, rășini etc, lemnul masiv este un element în stare naturală, foarte rezistent în fața șocurilor mecanice. Poți găsi uși de intrare făcute din lemn masiv pentru că asigură o bună izolare fonică și termică.

Avantaje pentru uși din lemn masiv

usi-din-lemn-masiv

Uși din Lemn Masiv

Mai jos îți voi prezenta care sunt avantajele unui astfel de finisaj pentru a știi ce să iei în calcul în momentul în care te duci în magazin să faci o achiziție. Din cauza faptului că nu schimbi periodic ușile din casă, trebuie să faci o alegere cât mai bună pentru tine.

Dacă alegi să mergi în magazine dedicate finisajelor și obiectelor de mobilier, este imposibil să nu găsești sute de modele diferite de uși din lemn pentru că sunt un produs foarte căutat în rândul cumpărătorilor, iar acestea pot fi regăsite în casele a multă lume.

Când privești o ușă, te vei gândi la particularități din punct de vedere estetic, precum nuanța, textura sau modelul acesteia. Ia în calcul și funcționalitatea acesteia pentru că riști să faci o investiție care nu va dura în timp.

Ușa de lemn masiv este evidențiată în ochii cumpărătorilor prin rezistență. Lemnul în sine este un material robust, astfel și elementele confecționate din el vor fi la fel de rezistente. Dacă vrei să faci o investiție de lungă durată, ar trebui să alegi o ușă din lemn masiv.

Rezistența unei uși din lemn masiv este dictată de lemnul în sine din care este confecționată. Spre exemplu, dacă alegi o ușă realizată din stejar, în mod evident aceasta va fi mult mai calitativă decât o ușă din cedru.

Revenind la aspectul vizual pe care îl oferă o ușă, când vorbim despre ușa din lemn masiv vom avea un aspect deosebit, dar ca în cazul calității și culoarea este redată de tipul de lemn din care este făcută. Ușile din stejar roșu nu oferă un aspect plăcut, dar din punct de vedere al rezistenței excelează, tocmai de aceea vei întâlni în comerț uși din stejar alb pentru că are un aspect mai plăcut.

Stejarul alb excelează pe partea de estetică, dar nu oferă o bună izolare termică sau fonică. Multă lume va alege stejarul alb în detrimentul celui roșu deși este mai bun din punct de vedere vizual, nu și funcțional.

Dacă deții deja o ușă din lemn masiv și este plină de zgârieturi sau alte urme vizibile inestetice, uite ce poți să faci. Nu trebuie decât să scoți ușa din balamale și să o șlefuiești. Apoi, poți aplica un strat de lac sau ulei.

Faptul că producătorii de uși oferă diferite configurații pentru ușile din lemn masiv bucură cumpărătorii pentru că beneficiază de o gamă diversă dintre care să aleagă. De altfel, poți opta prin a-ți face ușa după bunul plac pentru că poți alege să amplasezi geamuri sau diferite modele.

Dezavantaje pentru uși din lemn masiv

Trebuie să iei în calcul atât avantaje, dar și dezavantajele pe care le are o ușă din lemn masiv pentru a fi sigur că faci o achiziție care să fie durabilă în timp. Mai jos îți voi prezenta care sunt punctele slabe ale acestui produs.

Lemnul din care este realizată ușa este principalul factor care dictează nuanța sau calitatea. Însă trebuie să știi că fiind un finisaj realizat dintr-un material natural, se va dilata și se va contracta în fața schimbărilor bruște de temperatură.

Dacă alegi să amplasezi o astfel de ușă la baie, nu faci o alegere prea înțeleaptă pentru că se va deteriora repede. Dacă totuși ai ales o astfel de ușă la baie, poți aplica o finisare specială împotriva umidității.

Dacă vrei să schimbi culoare ușii de lemn masiv pentru că se observă imperfecțiunile pe suprafața ei, trebuie să știi că zgârieturile nu vor fi ascunse total pentru că faptul că este un produs natural va facilita modificarea lemnului.

Tot din cauza faptului că este un produs natural va facilita apariția insectelor și dăunătorilor. Tocmai din aceasta cauză, astfel de finisaje din lemn masiv au nevoie de o întreținere mult mai atentă față de alte variante de uși.

Dacă ușile din lemn masiv nu ți se par că sunt alegerea cea mai optimă pentru apartamentul meu, poți alege uși din PAL, MDF sau PVC.