4 avantaje pentru faianța mată

În acest articol voi aduce în prim plan care sunt avantajele și dezavantajele faianței mate. În urma acestui articol, vreau să te ajut să-ți faci o părere pentru a putea face o alegere mult mai ușor.

Detaliile fac diferența dintr-o casă anostă și o casă în care dorești să revii în fiecare seară. Finisajele dau personalitate casei, fiind primele pe care le alegi după ce partea de construcție este gata. Ținând cont că nu schimbi zilnic faianța și gresia, va trebui să faci o alegere care va dicta viitorul apartamentului tău pentru ani buni de acum înainte.

În ceea ce privește faianța, ai de ales dintre trei tipuri: faianță mată, faianță porțelanată și faianță luxury. În acest articol voi vorbi strict despre faianța mată care poate fi regăsită pe pereții  multor români.

Faianța mată este realizată în urma unui proces de coacere în cuptoare la o temperatură extrem de mare, iar culoarea plăcii este dată de culoarea în sine a materialului din care este făcută. “Glazura”, adică partea de deasupra urmează în urma procesului de coacere să dicteze culoarea pe care o s-o aibă placa.

Faianța mată poate fi utilizată atât la interior, dar și la exterior pentru terase, scări sau alte spații exterioare datorită rezistenței la șocurile mecanice, dar și datorită faptului că se comportă excelent în fața evenimentelor meteo neprevăzute, cum ar fi perioada de îngheț-dezgheț din timpul anotimpului rece.

Avantaje pentru faianța mată

faianta-mata

Faianța Mată

De-a lungul timpului, faianța mată și-a câștigat renumele datorită avantajelor de care beneficiază, fiind printre preferințele multor români. Mai jos am prezentat prin ce trăsături se evidențiază aceasta.

O  caracteristică extrem de importantă pentru orice gospodină este aceea că se întreține foarte ușor, putând fi lustruită cu orice produs găsit în comerț sau dacă ești adeptul produselor bio, poți încerca combinații de bicarbonat de sodiu sau lămâie.

Faianța mată este bine văzută în ochii cumpărătorilor pentru că suprafața mată nu se zgârie așa de ușor precum faianța porțelanată care are suprafața lucioasă, iar petele și zgârieturile sunt extrem de vizibile, mai ales în lumină.

Faianța mată oferă un aspect deosebit încăperii în care este aplicată, fie că alegi un model de o nuanță deschisă, fie că este una închisă. Acest tip de faianță este unul modern, foarte îndrăgit în rândul cumpărătorilor.

În principiu acest tip de faianță a câștigat popularitate și printre români datorită avantajelor prezentate, însă nu a ajuns la popularitatea faianței porțelanate care este încă o soluție viabilă pentru mulți români.

Dezavantaje pentru faianța mată

Ca orice produs de pe piață și în cazul faianței mate sunt întâmpinate dezavantaje care sunt bine să le știi pentru a-ți face o părere reală despre acest tip de faianță.

Faianța mată nu oferă același aspect pe care îl oferă faianța porțelanată. În cazul celei de-a doua, aspectul rezultat este unul elegant, mai ales când lumina se reflectă pe suprafața plăcii de faianță, însă în cazul faianțeimate, aspectul este unul mai simplu, dar până la urmă este vorba despre gusturile fiecăruia.

Dacă alegi un model de faianță mată care este texturat, trebuie să știi că acest model este mult mai greu de curățat, ceea ce înseamnă că vei pierde mult mai mult timp cu întreținerea ei. Însă, cu o soluție foarte bună sigur vei reuși să dai de cap acestui inconvenient.

Chiar dacă este considerată o faianță modernă, anumitor persoane s-ar putea să nu le placă modul în care aceasta se încadrează în imaginea generală a casei. De exemplu, dacă îți dorești o casă care să strălucească atunci acest tip de gresie nu este pentru tine.

Dacă în urma lecturării acestui articol ți-ai format o părere despre faianța mată și nu este tocmai ce îți dorești tu, poți alege faianța porțelanată care are un aspect lucios, marmură sau granit