3 tipuri de tavan fals

În acest articol voi aduce la cunoștință detalii despre tavanul fals, precum care sunt avantajele acestuia, dar și dezavantaje pentru a face o alegere cât mai bună în momentului pentru că urmează să faci o investiție care să dureze în timp.

O dată cu reînflorirea naturii este un moment oportun pentru a face o schimbare a căminului tău, iar majoritatea familiilor aleg să schimbe gresia sau faianța din casă. În acest subiect poate fi regăsit și tavanul care are nevoie de îmbunătățiri pentru a susține imaginea de ansamblu.

tavan-fals

Tavan Fals

În mod normal oamenii aleg să văruiască tavanul în alb sau în nuanța pe care au ales-o pentru pereți, dar acest lucru nu face ca încăperea să iasă în evidență, tocmai de aceea te poți gândi să aplici tavan fals.

Tavanul fals reprezintă un element care te ajută să maschezi imperfecțiunile de pe suprafața acestuia sau în cazul caselor vechi, unde tencuiala s-a crăpat, tavanul fals te ajută să ascunzi acest lucru.

Pentru a susține tavanul fals, poți opta prin schimbarea modului de iluminat și să aplici spoturi, LED-uri sau de ce nu – un candelabru, dar acest detaliu poate fi integrat în cameră doar dacă înălțimea acesteia îți permite.

Tavanul fals poate fi găsit în toate magazinele care sunt specializate în finisaje pentru case, iar producătorii îți oferă o gamă diversă dintre care să alegi. Pe lângă faptul că poți alege dintre diferite tipuri de tavan fals, poți alege și diverse culori, nuanțe sau dimensiuni.

În acest caz, ai nevoie doar de imaginație pentru că poți alege tavan fals din sticlă sau metal, mat sau porțelanat sau chiar modele cu efect 3D pentru a scoate și mai mult tavanul din anonimat.

Este bine de știut că tavanul fals nu necesită îngrijire specială pentru că acestea sunt concepute cu un strat protector împotriva prafului sau murdăriei, astfel nu este nevoie de muncă în plus pentru întreținerea acestuia.

Dacă alegi tavan fals, vei face o investiție care să fie trainică în timp pentru că în funcție de producător, tavanul fals poate dura până la 40 de ani dacă montarea acestuia este una corespunzătoare încă de la început. 

După ce montarea acestuia, vei beneficia de o excelentă izolare fonică și termică, ba chiar mai mult – tavanul fals se comportă exemplar în cazul schimbărilor de temperatură, tocmai de aceea poți alege să pui tavan fals și în baie.

Tipuri de tavan fals

Mai jos îți voi prezenta ce tipuri de tavan fals poți găsi pe piață pentru a-ți crea o părere ca în momentul în care te duci în magazin să știi exact ceea ce cauți.

Gips-carton

Ca orice produs de pe piață, gips-cartonul vine atât cu avantaje, dar și dezavantaje. Mai jos îți voi prezenta de ce multă lume alege pentru apartamentul lor tavan fals din gips-carton.

Pentru montarea acestuia ai nevoie de o echipă de meseriași bine pregătită în acest domeniu pentru a avea o lucrare de calitate. După montarea acestuia este nevoie de un finisaj suplimentar pentru că vor exista posibilitatea să existe imperfecțiuni.

Trebuie să știi că gips-cartonul este un produs ecologic și ignifug, iar designerii de interioare folosesc gips-cartonul pentru lucrările lor pentru că este un material care le permite să creezi diverse modele.

Stretched

Tavanul fals de tip stretched este foarte căutat în rândul cumpărătorilor datorită faptului că are o durată de viață de până la 15 ani, iar acest lucru bucură oamenii pentru că le garantează că este un material de calitate.

În ceea ce privește montarea acestuia, nu vei întâmpina dificultăți pentru că în urma lucrării nu vei avea de strâns mizerie, praf sau resturi de tavan. Astfel, lucrarea va dura un timp foarte scurt.

Trebuie să știi că dacă nu vei apela la o echipă de meseriași profesioniști, există riscul ca lucrarea să nu fie executată corect, iar reparația sau modificarea plăcilor este imposibilă. Astfel, munca pe care ai depus-o este în zadar și va trebui să achiziționezi alte plăci care sunt destul de scumpe în comparație cu alte variante.

Rack

Tavanul fals de tip rack este un produs confecționat din aluminiu, tocmai din această cauză nu vei beneficia de o izolare termică excelentă, cât nici fonică. Însă, faptul că tavanul fals de tip rack este din aluminiu va oferi luminozitate pentru că reflectă lumina și dă iluzia că încăperea este mult mai mare decât în realitate.

Acest tip de tavan fals se comportă foarte bine în fața schimbărilor de temperatură, tocmai de aceea poate fi montat în baie pentru că apa sau aburul nu reprezintă o problemă. În funcție de producător, un astfel de tavan poate dura până la 40 de ani.