Tipuri de uși de exterior

Atunci când vine vorba de design-ul exterior al unei case, neapărat trebuie să țineți cont și de ușa exterioară pe care o veți alege. Ușile exterioare fac parte din design-ul exterior al locuinței dumneavoastră, deci, o ușă calitativă aleasă cu bun gust va favoriza înfrumusețarea casei.

ușă metalica

Ușa metalică

Ușile metalice sunt foarte cunoscute pentru durabilitatea și aspectul lor. Acestea sunt benefice din punct de vedere calitativ și estetic, fiind rezistente la traficul continuu și la diferențele climatice din cursul anului. 

Ușile metalice au un aspect foarte plăcut și beneficiază de o gamă largă de modele și culori, putând fi personalizate cu sticlă decorativă, panouri, traverse etc.

Dezavantajele acestor tipuri de uși țin de ‘îmbrăcămintea’ acestora, deoarece zgârieturile de pe suprafața ușii pot duce la ruginirea porțiunii zgâriate.

Ușă din lemn masiv

Ușile din lemn masiv sunt folosite de foarte mulți ani, deoarece acestea sunt considerate mult mai rezistente față de celelalte tipuri de uși. O ușă din lemn masiv bine întreținută poate avea o durată de viață de până la 100 de ani.usă lemn masiv

Un alt avantaj al ușilor din lemn masiv este reprezentat de faptul că acestea sunt foarte rezistente la anumite acțiuni mecanice, cum ar fi zgârierea sau lovirea acestora.

Printre dezavantajele acestui tip de uși se numără și deformarea lor în cazul în care acestea se află într-o zonă cu un grad crescut de umiditate.

În ciuda acestui aspect, ușile din lemn masiv au fost și vor fi la mare căutare datorită aspectului și faptului că sunt foarte ușor de întreținut, nefiind nevoie de o îngrijire specială.

Ușă din PAL

Ușile din PAL se regăsesc într-un număr destul de mare în locuințele din țara noastră. Acestea beneficiază de o gamă variată de culori și modele, prezentând finisaje netede și perfecte. 

Ușile din PAL sunt căutate datorită faptului că sunt foarte ușor de montat și sunt mult mai ușoare față de celelalte tipuri de uși.

Dezavantajele acestor tipuri de uși țin de recondiționarea acestora, odată lovite acestea nu mai pot fi refăcute, fiind nevoie de schimbarea acestora.

Ușă ranforsată

Ușile ranforsate asigură un maxim de siguranță locuinței. O ușă sigură beneficiază de cel puțin două încuietori puternice și un toc gros și rezistent. usi ranforsate

Ușa ranforsată este potrivită celor ce își doresc un plus de siguranță, putând avea în compoziția sa straturi alternante de oțel și lemn sau sisteme ce declanșează ancore din oțel în tocul ușii.

O altă variantă prin care puteți asigura locuinței dumneavoastră un maxim de siguranță este reprezentată de ușa cu închidere electromecanică, aceasta facilitând accesul în locuință cu ajutorul unei chei cu cip.