Tipuri de foișoare și costurile lor

Foișorul reprezintă spațiul ideal în care vă puteți petrece timpul în aer liber alături de familie și prieteni. Construit adesea din lemn, acesta poate avea un design modern sau rustic și, totodată, poate deveni piesa de rezistență a locuinței dumneavoastră. Înainte de a începe construcția unei astfel de structuri este indicat să vă gândiți ce design va căpăta acesta și care sunt dorințele și așteptările dumneavoastră.tipuri de foisoare

Pe piață există multe tipuri de foișoare din care vă puteți exprima sau pe care le puteți achiziționa. Cele mai populare sunt foișoarele cu grătar, iar dacă nu sunteți adepții unui grătar incorporat în foișor, puteți opta pentru realizarea unuia în apropierea foișorului.

În acest articol vom exemplifica în mare etapele unui foișor cu dimensiunile de 6 metri lungime, 3 metri lățime și 2,4 metri înălțime. Pentru realizarea acestui foișor este necesar ca stâlpii de susținere ai foișorului să fie îngropați în găuri săpate în pământ și, mai apoi, astupate cu beton pentru o mai bună fixare.

În tot acest timp este necesar să vă asigurați că stâlpii sunt perfect drepți pentru a nu începe construcția cu stângul. Următoarea etapă este cea a fixării grinzilor superioare, acestea având rolul de a susține căpriorii acoperișului. În continuarea stâlpului de la bază, pe care se va sprijini coama acoperișului, adică la jumătatea grinzilor laterale, se va fixa câte un stâlp de aproximativ 1,2 -1,3 metri. 

După ce ați fixat acești stâlpi, urmează fixarea căpriorilor ce vor susține scândurile care alcătuiesc acoperișul. Acești căpriori se fixează, de regulă, la o distanță de 55-57 cm unul de altul. Pentru a avea un foișor rustic, acoperișul acestuia se va realiza din scânduri fixate în șuruburi. 

Ca ultimă etapă, puteți vopsi și lăcui foișorul după preferința dumneavoastră. În cazul în care doriți un foișor închis, puteți face acest lucru închizând laturile foișorului cu policarbonat sau puteți crea o balustradă din scânduri.

Costurile unui astfel de foișor variază în funcție de complexitatea acestuia: numărul de căpriori pe care doriți să ii folosiți, materialele de finisare, podea etc. Dacă doriți să închideți foișorul cu lambriu PVC și să turnați podea betonată, prețul poate depăși 5.000 lei.