Terasă acoperită sau descoperită? Avantaje, dezavantaje și costuri

De ce este utilă o terasă

O terasă amenajată în spațiul exterior al casei dumneavoastră poate oferi posibilitatea de a petrece timpul liber în natură în orice moment al zilei.

Fie că este vorba despre o terasă care face parte din construcția casei dumneavoastră sau de una care se află în exteriorul acesteia, o terasă oferă posibilitatea petrecerii timpului în aer liber alături de prietenii și rudele dumneavoastră.

Terasă acoperită

Indiferent de momentul în care a fost construită, fie că ați hotărât să realizați o terasă odată cu construcția casei, fie că v-ați hotărât să o realizați ulterior, terasa acoperită poate fi accesată în orice anotimp al anului.

Terasa acoperită este extrem de avantajoasă datorită funcționalității sale. Aceasta poate fi folosita în orice moment al zile, nu numai în timpul liber și poate fi amenajată ca spațiu de luat masa sau chiar ca bucătărie.terase acoperite

Bineînțeles, o astfel de terasă implica costuri ceva mai mari datorită construcției sale. Aceasta necesită, în cazul în care nu face parte din construcția casei, o structură de rezistență solidă. Pentru a fi folosită în orice perioadă a anului, indiferent de vreme, aceasta trebuie amenajată în așa fel încât, iarna să fie destul de cald iar vara să fie destul de răcoare pentru a vă putea petrece timpul în interiorul ei .

Acest tip de terasa are dezavantaje destul de puține, ce țin de costurile implicate în construcția și izolarea sa. În schimb, printre avantajele acesteia amintim: asigurarea confortului necesar, spațiu izolat indiferent de anotimp, spațiu avantajos pentru a petrece timpul liber, posibilitatea amenajării unei bucătării sau a unui loc de luat masa etc.

Terasă descoperită

Terasa descoperită devine cel mai plăcut loc pentru a petrece timpul liber, odată cu venirea sezonului cald. O terasă amenajată cu bun gust ajută la îmbunătățirea aspectului locuinței și a curții dumneavoastră, aceasta fiind un spațiu extrem de util pentru cei ce vor să se bucure de natura în aer liber în orice moment al zilei.

Costurile acestui tip de terasă sunt vizibil mai mici decât costurile unei terase acoperite. Aceasta nu necesită realizarea unei structuri de rezistentă prea solide și nici crearea unui acoperiș, putând fi folosită doar în anotimpurile calde.

Dezavantajele acestui tip de terasa țin, în mare parte, de imposibilitatea folosirii ei în orice moment al anului și de timpul alocat pentru întreținerea acesteia. Fiind o terasa descoperită, este necesar sa fie întreținută și curățată de praf, apă, zăpadă etc. 

Această întreținere trebuie făcută cu soluții speciale, în funcție de materialele folosirea la construcția terasei și este necesară pterasă descoperităentru a prelungi perioada de viață a acesteia.