Cum se realizează izolația termică a podului

Atunci când o casă este construită în regim de parter+mansardă/pod, este bine să știm dinainte ce alternative putem avea pentru realizarea unei izolații foarte bune.

Izolația podului este necesară pentru a putea beneficia de următoarele: confort termic îmbunătățit, scăderea  considerabilă a consumului energiei termice etc.

Există 3 soluții importante prin care se poate realiza o izolație benefică: izolație cu vată minerală, izolație cu spumă poliuretanică și izolație cu pernă de aer.

Izolație cu vată minerală

 Izolația cu vată minerală este una dintre cele mai bune și economice variante folosite pentru izolația interioară a unui pod. Vata minerală se aplică între acoperiș și căpriori, iar acest lucru se realizează numai după ce v-ați asigurat că ați instalat corect folia hidroizolatoare, aceasta având rolul de a proteja vata minerală de apă și mucegai.vată minerală

După ce a fost bine așezată vata minerală, aceasta trebuie protejată de condensul care poate să apară în interiorul podului cu ajutorul unei folii de vapori speciale. Odată încheiată această operație, puteți acoperi vata minerală cu materialul pe care vi-l doriți pentru a realiza finisajele podului.

Izolația cu spumă poliuretanică.

Acest tip de izolație este unul foarte eficient, spuma poliuretanică fiind un produs deosebit folosit foarte des pentru realizarea izolațiilor.

Izolarea se face prin umplerea spațiilor goale, de izolat, creând o barieră termică. Acest produs oferă consolidare structurală și ajută la prelugirea duratei de viață a construcției izolate.spumă poliuretanică

Acest tip de izolație este compatibil cu orice material folosit în construcții și se poate aplica pe orice plan înclinat format din beton, ipsos, lemn, ciment, PAL sau oțel, neavând nevoie de fixare specială sau de adezivi speciali pentru montare.

Izolația cu spumă poliuretanică are numeroase beneficii în ceea ce privește rezistența, aceasta având o rezistență mecanică foarte buna, este rezistentă la rozătoare, insecte și substanțe diluante etc.

Izolație cu pernă de aer

Perna de aer este, de fapt, un spațiu care se află intre acoperiș și pod/mansardă, în care se produce un circuit de aer, având rolul de a menține constantă temperatura dintre acoperișul construcției și spațiul format în partea superioară a acesteia.

Acest tip de izolație beneficiază de avantaje termice și practice deoarece menține căldura în interiorul costrucției și împiedică apariția mucegaiului sau a condensului.