Ghid uși de garaj: tipuri, costuri, comparație

Atunci când alegeți să vă construiți un garaj, ușile acestuia reprezintă un aspect foarte important. Ușile garajului necesită o foarte mare atenție în alegerea lor, în acest moment trebuie să țineți cont de elementele din exteriorul și interiorul garajului pentru ca ușile să poate fi manevrate cu ușurință.

În general, dimensiunile optime pentru ușile de garaj sunt de 2 x 2m, dar dimensiunile acestora variază în funcție de modelul ales. În acest articol vom enumera cele mai des întâlnite tipuri de uși.

Uși de garaj secționale

Aceste tipuri de uși asigură o foarte bună etanșare a garajului la vânt și ploi cu condiția de a fi realizate corect. Operarea lor este una ușoară și silențioasă, nefăcând zgomot la deschiderea și închiderea acestora. Pe lângă acestea, ușile secționate contribuie la buna izolare termică a garajului fiind rezistente la intemperii. usa garaj sectionala

Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de modele, dimensiuni și culori și, pe deasupra, pot fi realizate cu o ușă pietonală înglobată în ușa de garaj.

Dezavantajele ușilor secționale țin mai mult de instalarea și prețul lor. Acestea nu reprezintă o variantă tocmai economică, prețul lor ajungând la aproximativ 3000 lei, iar instalarea lor se face doar de către un personal calificat, fapt ce ridică costurile acestora.

Uși de garaj basculante

 

usa garaj basculanta

Aceste tipuri de uși sunt soluția cea mai economică și la îndemâna oricui. Sunt rezistente în timp și asigură o protecție antiefracție foarte ridicată. Ușile de garaj basculante sunt disponibile într-o gamă largă de modele și culori, beneficiind de un preș destul de mic față de cel al ușilor secționale. Prețul acestora pornește de la aproximativ 900 – 1000 lei și poate ajunge până la aproximativ 1800 lei.

Dezavantajele acestor tipuri de uși țin mai mult de izolarea garajului. Datorită sistemului de deschidere basculant, acestea nu etanșează foarte bine la vânt și ploi, așadar, nu contribuie la izolarea termică a garajului.

Uși de garaj tip rulou

usa de garaj tip rulou

Ușile de garaj tip rulou beneficiază de montajul simplu în exteriorul garajului. Acestea se culisează pe verticală și, în cele mai multe cazuri, se găsesc cu o termoizolație de aproximativ 15 mm, acest fapt asigurând o izolație termică foarte ridicată. 

Acestea conferă comoditate, fiind acționate pe telecomandă, iar prețul lor este de aproximativ 100 euro/mp

Dezavantajele ușilor de tip rulou țin de spațiu, acestea ocupă un spațiu destul de mare deasupra intrării și, pe lângă aceasta, sunt mult mai gălăgioase față de celelalte tipuri de uși.