Garaj din lemn sau din cărămidă?

De ce un garaj?

Garajul a devenit ușor – ușor una dintre construcțiile indispensabile nouă. Acest lucru se datorează faptului că, cei mai multi dintre oameni, dețin, cel putin, un autovehicul. Pe lângă faptul că acesta este destinat, în principal mașinii, datorită dimensiunilor mult mai mari ale acestuia, garajul poate fi folosit și ca spațiu de depozitare pentru anumite bunuri.

Cele mai des întâlnite tipuri de garaj sunt: din lemn, cărămidă, BCA sau bolțari. Dintre acestea, vom discuta despre cel din lemn și cel din cărămidă.

Garaj din lemn

 Este știut faptul că lemnul este un material ieftin și la îndemâna oricui, acesta fiind prelucrat în cantități industriale. Un garaj din lemn, nu numai că scade considerabil costurile construcției dar și este mult mai ușor de asamblat și este mult mai călduros dacă este izolat așa cum trebuie.

Dezavantajul acestui tip de garaj constă în faptul că nu garantează o buna durabilitate și rezistență în timp, plus de asta, lemnul prelucrat trebuie întreținut pentru a nu avea neplăceri pe parcurs. Dacă bugetul vă permite, puteți opta pentru achiziționarea unui lemn ignifugat care este rezistent în cazul unui incendiu, astfel nu veți fi afectat în cazul unei astfel de neplăceri.garaj-stuctura-usoara

Construcția acestuia se face relativ simplu. Se începe prin turnarea unei șape pe care urmează a se monta scheletul garajului, dar nu înainte de a pune în ciment câteva sârme groase pentru a putea prinde scheletul construcției. După fixarea bazei, se trece la acoperirea părților laterale cu ajutorul unor scânduri, pentru a nu permite să intre ploaia sau zăpada, pe timpul iernii.

Acoperișul garajului se poate realiza din scânduri învelite cu policarbonat sau tablă, în funcție de buget și preferințe. Ambele soluții sunt benefice pentru învelirea acoperișului, având o rezistență și o durabilitate relativ mare.

Garaj din cărămidă

În comparație cu garajul din lemn, cel din cărămidă, după cum știți, este mult mai rezistent și asigură o mai bună rezistență lucrării.

Pe lângă acestea, garajul din cărămidă are o rezistență crescută la foc, iar cele mai bune cărămizi sunt cele moderne, tratate încât să fie ignifuge, rezistând la temperaturi foarte mari.garaj suprateran

Comparativ cu garajul construit din lemn, materialul celui din cărămidă nu îmbătrânește și nu se degradează ușor. Prin dezavantajele acestui tip de garaj se încadrează cel al timpului și costurilor. Construirea unui garaj din cărămidă necesită mai mult timp pierdut și un buget mult mai mare.

Construcția unui asemenea garaj consta în realizarea fundației, a zidurilor și acoperișului. Un garaj nu necesită o fundație foarte rezistentă, deoarece acesta nu reprezintă o construcție complexă. Acoperișul garajului se poare realiza din placă acoperită cu carton prin lipire sau din căpriori, scândură și tablă. 

Ușile garajului se pot monta simplu, pe balamale sau, în funcție de preferințe și comoditate, se pot instala uși automatizate pe telecomandă.