Idei de finisaje exterioare

Atunci când vă construiți o nouă casă sau vă decideți să o renovați pe cea veche, neapărat trebuie să vă hotărâți ce fel de finisaje exterioare veți executa pentru aceasta. În acest articol vă vom prezenta câteva idei de finisaje exterioare care, cu siguranță, vor oferi o frumusețe aparte casei dumneavoastră.

Finisaje pereți – vopsea lavabilă

O variantă benefică de luat în calcul pentru finisarea pereților tencuiți o reprezintă vopseaua lavabilă. Înafară de culoarea dorită, important este și tipul de vopsea pentru care optați. finisaj lavabila

Vopseaua lavabilă de exterior are o rezistență mare la radiațiile UV, la îngheț și dezgheț, la mucegai și, pe lângă acestea, beneficiază de o curățare mult mai ușoară.

Pe lângă aceste avantaje, vopseaua lavabilă se aplică foarte ușor și rapid, având un timp de uscare redus, iar al doilea strat, în cazul în care este necesar, poate fi aplicat la scurt timp după aplicarea primului strat.

Cum să decorezi soclul

Piatră naturală

Atunci când vine vorba de fațada unei locuințe, soclul reprezintă un element foarte important ce nu trebuie neglijat. Soclul nu are numai rol estetic, mai exact, el reprezintă prima barieră împotriva apei, împiedicând infiltrarea acesteia în interiorul locuinței.piatra naturala

Pentru a favoriza design-ul fațadei locuinței, decorarea soclului trebuie să fie printre primele ocupații. Pentru decorarea acestuia, piatra naturală poate fi o alegere excelentă, aceasta oferind un aspect rustic locuinței. 

Pe lângă aceasta, piatra naturală este un material ce are o rezistență foarte mare la îngheț, dezgheț, umiditate și căldură. Așadar, piatra naturală reprezintă o soluție benefică pentru decorarea soclului casei dumneavoastră.

Gresie porțelanată

Gresia porțelanată este unul dintre cele mai bune materiale folosite pentru decorarea exteriorului unei case. Este adevărat, costul unei astfel de lucrări este mult mai ridicat decât al celei cu piatră naturală dar, indiferent de acest aspect, gresia porțelanată oferă un aspect frumos și elegant oricărei locuințe. 

Așadar, cu puțină imaginație, puteți folosi acest material pentru realizarea unui design original.

 

Glafuri exterioare

Un proprietar cu bun gust acordă o atenție sporită lucrurilor mărunte. Așadar, glafurile exterioare sunt necesare pentru completarea design-ului exterior al casei. 

Există o gamă variată din care vă puteți alege un model de glaf, începând de la glafuri de aluminiu și până la cel din piatră. Dumneavoastră trebuie să țineți cont de materialul dorit și de fațada casei dumneavoastră. În cazul în care ați folosit geamuri de termopan, ei bine, trebuie să vă orientați după glafuri calitative (marmură, granit etc.), deoarece acestea ajută la păstrarea termoizolației termopanelor. 

Un alt model de glaf este cel din piatră naturală. Acest tip de glaf își menține proprietățile pentru o lungă perioadă de timp, neavând nevoie de întreținere specială. Piatra naturală își păstrează culoarea și este rezistentă în fața condițiilor meteorologice.

Decorațiuni pentru terasă

Cu toții cred că suntem de părere că foliile sau panourile din plastic nu mai sunt la modă pentru a acoperi o terasă. Așadar, există alte variante mult mai originale și mult mai frumoase prin care putem da un plus de personalitate propriei terase. pergola

Una dintre variante ar fi crearea unei învelitori din împletituri naturale. Aceasta poate fi realizată din papură, stuf sau trestie. Acestea sunt mult mai benefice în zilele dogoritoare de vară și, mai ales, ajută la înfrumusețarea terasei. 

O altă variantă ar fi pergola acoperită natural cu plante cățărătoare. Nimic nu cred că poate fi mai frumos decât acestea, frumusețea lor depășind orice imaginație. Pentru realizarea acestui tip de pergolă este recomandat să folosiți flori ușor de îngrijit și care suportă lumina directă a soarelui.

Decorațiuni sageac

După cum am mai spus, un proprietar cu bun gust acordă o atenție sporită lucrurilor mărunte. Așadar, aici se încadrează și sageacul, acesta fiind elementul care închide streașina și care are rolul de a proteja acoperișul și, totodată, întreaga construcție de vânt sau intemperii. sageac pvc

Acesta este, de regulă, realizat din lemn care, ulterior, poate fi lăcuit sau vopsit. În ultimul timp, pentru decorarea sageacului, se poate folosi lambriu din PVC, acesta fiind disponibil în diferite culori, după preferințele fiecăruia. Lambriul din PVC este o soluție benefică pentru acoperirea sageacului, având o durabilitate mare în timp și fiind foarte rezistent la umiditate.

Plăcile decorative sunt și ele extrem de benefice în decorarea sageacului, acestea găsindu-se în diferite modele și culori, având o montare simplă.  Aceste plăci nu necesită întreținere specială, fiind rezistente la condițiile atmosferice, iar utilizarea lor înfrumusețează locuința într-un mod original.