Apartamente goale în România

Din Sud –Estul Europei, România este ţara cea mai mare şi în total sunt circa 8,8 milioane de locuinţe.  Conform celor de la Institutul Naţional de Statistică, o foarte mare parte din ele nu sunt locuite.

bloc apartamente

Aceste 8, 8 milioane de unităţi locative sunt divizate în 5,3 milioane de clădiri, mulţi dintre tineri locuiesc cu părinţii şi 17% din apartamentele existente sunt goale.

Ne întrebăm de ce? Există foarte multe clădiri ce stau să se parbuseasca, românii deţinând mai multe proprietăţi. Aşadar, ţara noastră are rata cea mai mare când vine vorba de proprietăţi imobiliare, din Europa, asta datorită privatizării locuinţelor după revoluţia din 1989.

Chiar şi aşa, în primele şase luni ale anului, românii au tranzacţionat circa 456.070 de imobile, fiind cu aproape  9,6% mai mult decât anul trecut, în aceeaşi perioadă. Datorită incertitudii privind leagea dării în plată, au crescut şi tranzacţiile de acest fel dar şi pe baza discuţiilor despre avansul pentru Prima Casă. Prin acest program, peste 21.000 de români şi-au luat case sau apartamente în prima parte a acestui an. Au crescut cu 40% şi garanţiile  pentru programul guvernamental Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.