Variante de locuire ‘eco’

Aparent, piaţa autohtonă îşi revine din perioada de recesiune şi dezvoltatorii sunt din ce în ce mai deschişi spre tehnologii care includ protejarea mediului când vine vorba de construcţii rezidenţiale.

casa verde

Un astfel de ansamblu rezidenţial din Bucureşti, ce produce energie ‘verde’ este Cartierul Solar. Acesta este situat în zona de sud a capitalei, pe Bulevardul Metalurgiei şi va fi format din 15 blocuri, cu peste 1.000 de unităţi locative, cu una, două şi trei camere. Proiectul verde va fi înzestrat cu 1.800 de panouri solare situate pe terasele clădirilor şi vor genera o producţie de peste 600Mwh/an. Astfel, se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi locatarii vor avea costuri zero pentru energia electrică consumată pentru părţile comune.

Conform oficialilor celor de la Ad Astra Partners, au fost livrate primele patru blocuri din complex şi au trecut la cea de a doua etapă.  Trei sferturi din cele 264 de apartamente au fost terminate şi contractate, 20% cu plată cash, 70% prin programul Prima Casă şi 10% prin credite ipotecare.

Preţurile de achiziţie încep de la 25.000 de euro, pentru un studio şi ajung la aproximativ 70.000 de euro pentru apartament cu trei camere.

În mare, investiţia aceasta în Cartierul Solar va depăşi suma de 45 de milioane de euro. Complexul va beneficia şi de facilităţi cum ar fi farmacie, grădiniţă, supermarket, centru fitness, restaurant, centru de înfrumuseţare şi un total de 1.200 de locuri de parcare.

Adăugați un comentariu