Grădina, un mic paradis

Grădina ar trebui să fie în ton cu locuinţa ta iar în cazul în care ai o familie numeroasă, cu copii, ideal ar fi ca acolo să amenajezi câteva spaţii de joacă pentru cei mici dar şi o zona de relaxare pentru cei mari.

copil in gradina

Poţi da frâu liber imaginaţiei, fiind creativ, atunci când te hotărăşti să amenajezi locul de joacă al copiilor. Poţi amenaja o groapă cu nisip, un leagăn în culori vii şi de ce nu, o măsuţă alături de câteva scaunele, pentru momentele de pauză  sau pentru o mini petrecere.

O căsuţa de lemn, în culori pastelate, cu trepte şi o mică terasă, poate fi folosită ca loc de joacă sau ca loc de odihnă, fiind înconjurată de pasjistea verde.

Un foişor, câteva fotolii colorate aranjate în jurul unei mese, plus un spaţiu de făcut grătare gustoase, reprezintă o alegere perfectă pentru adulţi. Spaţiul acesta, poate fi amenajat pe partea cimentată a grădinii, aproape de intrarea în casă.  Iarba verde ar înconjura elegant acest spaţiu, destinat ospăţului.

O grădina amenajată cu flori şi pomi, ne poate oferi un loc perfect pentru lectură în serile în care dorim să ne relaxăm. De asemenea, grădina s-ar mândri cu o mică fântână arteziană şi un foişor înconjurat de flori viu colorate, băncuţe sau tufe. În micul paradis din grădina ta, poţi construi un mic pârâiaş care să traverseze grădina şi pe alocuri să ai câte un podeţ din lemn.

Poţi avea alei combinate frumos cu iarbă şi dale de ciment sau piatră. Colţul de natură îl mai poţi decora ingenious cu lemn, metal sau mici construcţii din faianţă, marmură sau gresie. Fotolii, suporturi fixe pentru flori sau scaune pot fi construite şi din piatră şi cărămidă.

Adăugați un comentariu