Echipa de specialiști pentru casa ta de vis

Este important ca proiectul tău să fie pe mâna unei echipe de specialişti.

În construirea casei de vis, arhitectul are un rol foarte important pentru că el este cel care va pune în practică ideile tale. El te va îndruma în privinţa deciziilor pe care trebuie să le iei, ţinând cont de legi, acte etc. Arhitectul va fi o investiţie şi va duce la bun sfârşit proiectul tău.

echipa constructii

Pentru a alege un arhitect potrivit, ai nevoie de câteva ponturi:

– este bine să cauţi din timp arhitectul şi să fie alături de tine încă de la început;

– trebuie să ai mai multe opţiuni, discută cu cel puţin trei pentru a putea compara variantele.

– verifică cele mai noi lucrări din portofoliile arhitecţilor;

– încearcă să îi evaluezi imparţial, adresându-le aceleaşi întrebări;

– chiar dacă ai ales persoana, nu înceta să pui întrebări; trebuie să fii informat până la final.

Pe lângă faptul că vei avea o casă ce va arăta foarte bine, colaborarea cu un arhitect te va scuti de multe detalii tehnice şi, de asemenea, de probleme ce ar putea apărea de-a lungul construcţiei. Totodată, arhitectul te va ajuta să economiseşti, datorită cunoştinţelor sale. Va lua în calcul toate aspectele, cum ar fi eficienţa energetică, mobilarea, costul sau orientarea în teren. De asemenea, îţi oferă ajutor cu planurile, analizele şi rapoartele necesare pentru încadrarea proiectului în Planul Urbanistic Zonal, fiind deja familiarizat cu autorităţile şi procedurile necesare.

Ai nevoie şi de inginerul structurist (de obicei recomandat tot de către arhitect) pentru că el răspunde şi garantează conform legii pentru stabilitatea casei tale şi pentru siguranţa acesteia. Costurile structurii de rezistenţă, de obicei, ocupă circa 40% din buget.

Inginerul de instalaţii este, de asemenea, un om foarte important din echipa de specialişti, ce îţi va realiza proiectul de casă. El se va axa pe trei părţi: instalaţii sanitare, instalaţii electrice şi instalaţii termice şi ventilatii. Acesta îţi va oferi soluţia cea mai bună din punct de vedere economic şi funcţional.

Trebuie să ai un proiect tehnic bine structurat. Există şi câteva avantaje în acest sens:

– fiind bine realizat, eviţi incertitudini şi costuri neprevăzute;

– facilitează o execuţie corectă.

Pentru a începe contrucţia casei, poţi semna contract fie cu un constructor individual, fie cu o firma de construcţii. Bineînţeles că trebuie să verifici contractul cu un avocat dar şi cu arhitectul ales, pentru a te asigura că specificaţiile contractului se potrivesc şi proiectului.

Din această echipă, face parte şi dirigintele de şantier. Vorbim despre persoana ce îţi reprezintă interesele în relaţiile cu ceilalţi factori implicaţi şi asigură execuţia corectă a lucrării.

Investiţia într-o astfel de echipa cu siguranţă va da rezultate foarte bune. Stabilirea unei relaţii de încredere cu aceştia îţi garantează casa de vis, la un buget optim, te va feri de improvizaţii sau cheltuieli prea mari pe termen îndelungat.

Adăugați un comentariu