Amenajarea dormitorului

Dormitorul este încăperea cea mai intimă, cea mai personală din locuinţa fiecăruia şi totuşi, de multe ori nu se pune accent pe amenajarea acestuia. Mulţi se mulţumesc cu un aspect trist şi monoton. În materialul următor vă vom ajută cu câteva sfaturi pentru a va putea transforma dormitorul în spaţiul cel mai confortabil, destinat odihnei.

imagine dormitor

În ceea ce priveşte mobila vă recomandăm să optaţi pentru lemn deschis la culoare pentru a avea o atmosfera liniştitoare şi nu ar trebui să utilizăm metal pentru că da senzaţia de rece, distanţare. Armonia joacă şi ea un rol important în amenajarea locuinţei dar mai ales în dormitor. Ideal ar fi ca toate piesele de mobilier să aibă aceeaşi linie de design dar şi aşternuturile, tapiţeriile mobilei, perdelele să aibă aceleaşi accente, aceleaşi modele.

Referitor la podele, se folosesc suprafeţele netede cum ar fi parchetul, dușumeaua sau laminatul pentru au un efect nobil şi totodată, nu reţin praful cum ar fi în cazul covoarelor. Recomandat este să se evite linoleul pentru că acest tip de material crează impresia unei săli de aşteptare şi strică tot farmecul unui dormitor.

Dormitorul nu ar trebui să aibă prea multe plante, mai ales cele înflorite care au fel şi fel de miresme pentru că s-ar reduce semnificativ cantitatea necesară de oxigen şi ar influenţa negativ somnul.