Obiecte Pe Care Le Puteți Amplasa Într-o Bucătărie Mică

Chiar dacă aveți o zonă mică dedicată gătitului, tot vă puteți bucura de funcționalitatea spațiului urmărind sfaturile din acest articol.

Există spațiu chiar și pentru un cuptor cu microunde

Nu doriți să vă aglomerați spațiul cu aparate electrocasnice mici? În acest caz, le puteți amplasa undeva dedesubt. Spațiul din imagine este unul îngust și chiar și asa, cu o amenajare corectă, veți reuși sa strecurați și un cuptor cu microunde.

bucatarie-cuptor

Un blat suplimentar pentru gătit

În momentul în care vă amenajați bucătăria, este important să aveți suficient spațiu pentru zona de gătit. Amenajarea unui blat suplimentar, ca cel din imagine, este varianta optimă. Pe piață găsiți numeroase variante. Cel din imagine este ascuns în interiorul blatului de lucru.

bucatarie-blat-suplimentar

Amenajați cu rafturi

Folosiți-vă de tot peretele pentru a amenaja rafturi, ca în imaginea de mai jos. În acest fel, vă va rămâne spațiu suficient pentru a vă mișca în voie, iar lucrurile dumneavoastră vor fi așezate la îndemână.

bucatarie-rafturi

Mini cămară

Chiar și într-o bucătărie mică puteți amenaja o cămară. După cum puteți observa în imaginea alăturată, cămara a fost creată în perete. În interior a fost amenajat un dulap cu rafturi pentru depozitarea lucrurilor necesare.

bucatarie-camara
bucatarie-zona-luat-masa

Amenajați o zonă pentru a lua masa

Cu o planificare atentă și ingenioasă, vă puteți crea o zonă pentru a lua masa, chiar dacă spațiul este redus. Vă puteți inspira din imaginea alăturată, unde proprietarii au ales sa extindă blatul din bucătărie. Două scaune pliabile vor încăpea cu ușurință.

O masă de două persoane

O masă rotundă și două scaune, ca cele din imaginea alăturată, vor încăpea cu siguranță în bucătăria dumneavoastră. Masa fiind rotundă, vă va oferi flexibilitate și va fi mult mai ușor să vă mișcați în jurul ei.

bucatarie-masa

Dulapuri și rafturi

Chiar dacă pare incredibilă ideea de a avea dulapuri într-o bucătărie mică din cauza lipsei de spațiu, acest lucru este posibil. Profitați de fiecare centimetru deținut pentru a amplasa dulapuri și rafturi. Vă puteți împărți dulapurile în două secțiuni: jos așezați lucrurile pe care le veți utiliza cel mai des și sus pe celelalte.

bucatarie-dulapuri