Idei Pentru a Transforma Grădina Urbană Într-un Colț de Paradis

Dacă locuiți la oraș și aveți un spațiu restrâns pentru grădină, de cele mai multe ori, tentația este să transformați grădina într-un loc cu aspect metropolitan. Sigur că urât nu ar arăta, dar cu siguranță aspectul liniștitor și verde ar lipsi cu desăvârșire. În acest articol veți regăsi câteva idei pentru a vă transforma grădina într-o oază de liniște și confort.

Amenajați o zonă de relaxare retrasă

Chiar dacă spațiul exterior este restrâns, cu siguranță veți reuși să amenajați un mic loc de recreere, ca cel din imaginea de mai jos. În loc de bancă puteți utiliza sezlong-uri . Cerul albastru deasupra, flori colorate și parfumate, arbori….nimic mai liniștitor pentru suflet.

gradina-retrasa

O poartă cu aspect romantic

Alegeți poarta potrivită pentru grădina dumneavoastră. Chiar dacă nu veți putea amenaja o poartă ca cea din imagine din cauza lipsei de spațiu, gândiți-vă la una pur decorativă. Sigur veți găsi o poartă veche la vreun târg de vechituri, pe care o puteți decora după bunul plac.

gradina-poarta
gradina-sopron

Înfrumusețați aspectul atelierului

Atelierul poate fi un loc de refugiu, un loc în care vă puteți ocupa de hobby-urile dumneavoastră, cum ar fi pictatul, lectura sau orice altceva ce vă face să vă relaxați. Îi puteți înfrumuseța aspectul prin vopsire, alegând o nuanță pastelată sau prin decorarea exterioară. Amplasați ghivece cu flori colorate, o măsuță și alte obiecte ce ar contribui la starea de bine.

Spațiu pentru hamac

Ce poate fi mai plăcut decât să citiți o carte în hamac într-o seară caldă de vară? Pentru amplasarea lui, ar trebui să aveți doi copaci rezistenți sau doi piloni pentru a-i susține greutatea. Mai există varianta în care hamacul are propriul suport.

gradina-hamac

Amenajați un loc cu apă

Sunetul apei curgătoare este liniștitor și o să vă facă să vă luați gândul de la agitația orașului. Puteți opta pentru o amenajare ca cea din imaginea de mai jos sau puteți să vă folosiți imaginația pentru crearea lui.

gradina-apa

Optați pentru plantarea florilor

Cu ajutorul florilor puteți avea o gradină rustică și deosebită. Trandafiri, albăstrele, crini, iriși – toate pentru a vă înfrumuseța aspectul grădinii.

gradina-flori

Amenajați o potecă șerpuită

O astfel de potecă șerpuită ca cea din imaginea alăturată va da grădinii dumneavoastră un aspect interesant și misterios în același timp. Nu este necesar să fie foarte mare pentru că vă puteți lovi de problema spațiului. Pe marginea acesteia, amenajați cu plante sau copacii ornamentali.

gradina-poteca