Idei Pentru a Lumina o Bucătărie Întunecată

Imaginați-vă cum ar fi să vă începeți dimineața într-o bucătărie plină de lumină naturală și strălucire. Gândiți-vă că acest lucru este posibil și în bucătăria dumneavoastră cu ajutorul unor trucuri de amenajare.

Bucătăria luminată datorită geamurilor

Dacă vă schimbați bucătăria sau doriți să o reamenajați, acum e momentul să vă gândiți la aspect și la cum să vă bucurați cât mai mult de lumina naturală. În acest sens, vă recomandăm să lăsați zona cu ferestrele cât mai liberă. Astfel, vă veți bucura și de spațiu dar și de lumina naturală. Vă puteți inspira din imaginea de mai jos.

bucatarie-ferestre

Valorificați grădina

După ce v-ați asigurat ca nu aveți nimic care să vă blocheze ferestrele puteți să amenajați spațiul din exterior în așa fel încât lumina să se reflecte în bucătărie.

bucatarie-gradina

Cum ar fi să puteți vedea cerul din bucătărie?

Dacă bucătăria este pe un singur nivel aveți posibilitatea de o amenaja în asa fel încât să beneficiați și de o lucarnă. Imaginați-vă ce frumoase vor fi diminețile într-o astfel de bucătărie.

bucatarie-lucarna

Adăugați contrast

Într-o bucătărie ce nu beneficiază de prea multă lumină naturală, puteți să optați pentru culori palide în ceea ce privește mobila de bucătărie. În același timp, pentru un plus de contrast, insula de bucătărie o puteți vopsi într-o culoare închisă, cum au făcut proprietarii bucătăriei din imagine.

bucatarie-constrast

Optați pentru suprafețe lucioase

Avantajul suprafețelor lucioase este că reflectă lumina. Puteți opta pentru aparate electrocasnice din oțel inoxidabil și accesorii metalizate. Pentru a păstra suprafețele cât mai lucioase puteți utiliza ulei pentru copii.

bucatarie-suprafete-lucioase

Tavan înalt

Dacă aveți tavanul din lemn și este și înalt, în acest caz îl puteți vopsi în culori deschise cum ar fi alb sau crem pentru a reflecta lumina, ca în imaginea de mai jos. Veți avea o bucătărie în trend dar și luminată.

bucatarie-tavan-inalt