Idei pentru a crea spațiu într-o bucătărie mică

Cu un pic de ingeniozitate și creativitate puteți lua cina chiar și într-o bucătărie mică. V-ați săturat să luați masa stând la blatul de lucru din bucătărie și nu știți cum și unde să amplasați o masă standard și scaune în bucătăria dumneavoastră? Nu vă grăbiți în a lua decizii și reevaluați spațiul, gândind într-un mod creativ. Bucătăria ar trebui să fie un loc distractiv și în același timp funcțional. Mai jos veți avea câteva idei ingenioase și pline de creativitate pentru a vă putea transforma bucătăria într-un loc în care veți putea nu doar găti, ci și lua cina.

Utilizați o masă de o persoană

Considerați că nu aveți nevoie de o masă mare? În acest caz, puteți amenaja un loc pentru un mic-dejun rapid sau o cafea delicioasă. O nișă sau un colț ce nu v-ar fi necesar, ar fi locul perfect pentru un blat de bucătărie și un scaun. Tot aici, puteți amenaja un spațiu confortabil, în care vă puteți pune la curent cu mail-urile de care nu ați avut timp.

bucatarie-masa-persoana
bucatarie-masa-ingusta

Masă îngustă dar utilă

O masă dreptunghiulară și lungă amplasată vizavi de dulapuri va putea fi utilizată atât pentru lucru, dar și pentru a lua cina. Alegeți o masă îngustă pentru a vă asigura că vă rămâne suficient spațiu pentru a putea deschide dulapurile și pentru a vă mișca în continuare cu ușurință..

Câteva calcule cu folos

Într-un proiect în care aveți loc doar pentru a amplasa dulapurile pe o parte a încăperii, spațiul rămas este incredibil de limitat. Totuși, plănuind cu atenție, puteți crea o zonă compactă pentru a cina și v-ar mai rămâne destul loc pentru a vă mișca în voie. Încercați să calculați dimensiunea maximă a mesei pentru a putea folosi în continuare cuptorul și dulapurile. Recomandat ar fi sa folosiți o masă rotundă, pentru a evita să vă loviți de colțuri. În final, optați pentru scaune ușoare și subțiri ce pot fi manevrate cu ușurință. Scaunele ce se pot plia, sunt de asemenea o variantă excelentă pentru o bucătărie mică.

bucatarie-spatiu-redus
bucatarie-dulapuri

Renunțați la câteva dulapuri

Doriți să vă așezați pentru o gustare și nu aveți loc pentru o masă? În acest caz, vă recomandăm să renunțați la un dulap sau chiar două și în locul acestora puteți amplasa scaunele. Această idee poate fi incorporată ușor în bucătăria dumneavoastră. Înainte de toate, însa, va trebui să vă asigurați ca blatul de lucru va avea suficient suport și fără dulapurile la care veți renunța.

Nu vă aglomerați bucătăria

Pentru a evita senzația de supra-aglomerare și de lipsa de spațiu, încercați să mobilați bucătăria cât mai simplu și în tonuri calde. Dacă aveți spațiu pentru o masă cu scaune de tip bar, păstrați același design. Blatul de bucătărie ar trebui să fie simplu. Toate aceste vă vor oferi luminozitate și senzație de spațiu.

bucatarie-neaglomerata
bucatarie-rafturi

Adăugați rafturi

Nu este necesar să amplasați în bucătărie o masă tip bar mare și spațioasă, mai ales știind ca acolo veți lua o masă rapidă. Păstrați blatul îngust, pentru a avea suficient spațiu și adăugați niște rafturi deasupra acestuia.