Idei de culori pentru dormitorul dumneavoastră

Fiecare zi începe și se termină în dormitor, așadar este important să creați ambientul perfect. Culoarea vopselei este cheia.

Culori închise

Dacă vă încântă ideea de a vă crea un fel de refugiu în dormitorul dumneavoastră, atunci puteți opta pentru o culoare întunecată, cum ar fi acest gri închis, din imagine. Totuși, pentru a evita ca dormitorul sa aibă un stil gotic, alegeți o lenjerie în culori pastelate ce se va armoniza perfect cu stilul contemporan.

Nu doar pereții pot fi colorați

Nu vă limitați în a vopsi doar pereții. Obloanele, dulapurile dar și plintele pot fi colorate. În acest fel, puteți păstra pereții albi, ca în imaginea alăturată sau puteți alege două nuanțe complementare – una pentru pereți și una pentru tâmplărie.

Albastru pastelat

Dacă dormitorul beneficiază de o sursă de lumină naturală, un albastru ca cel din imagine oferă o senzație de calm. Înainte de a face selecția finală a culorii, verificați cum se modifică lumina în diferite momente ale zilei.

dormitor-albastru
dormitor-verde

Verde pentru un iz de prospețime

Pentru un aspect delicat și plin de prospețime, vă recomandăm să încercați un verde pal, ca cel din imagine. Această nuanță este una liniștitoare, ce se îmbină perfect cu mobilierul simplu și jaluzelele în tonuri armonioase.

Vopsiți un singur perete

Pentru o casă modernă care nu are tavanul înalt, este riscant să folosiți nuanțe întunecate, cum ar fi acest gri închis. Pentru modelul din imagine, însă, culoarea se armonizează perfect cu restul încăperii, fiind un dormitor simplu, oferindu-i astfel un aspect de prospețime. Alegeți o lenjerie de pat ce se asortează cu nuanța de pe perete, pentru a păstra un stil contemporan.

dormitor-vopsiti-un-perete
dormitor-roz

Un strop de roz

Vă este teamă că rozul ar părea prea siropos pentru dormitorul dumneavoastră? Culoarea poate fi atenuată prin diverse metode. Accentele pe negru din acest dormitor sunt atractive și contemporane și creează un echilibru între rozul pereților și elementele contrastante.

Începeți ziua cu veselie

Nuanțele pale pot fi o idee bună, dar dacă doriți să vă simțiți plin de energie în fiecare dimineață, vă recomandăm un galben plin de vitalitate, ca cel din imagine. Perdelele cu model oferă un aspect delicat, în timp ce mobilierul din lemn de culoare închisă se îmbină cu veselia pereților galbeni.

dormitor-vesel