Idei de Amenajare Pentru Dormitoare Mici

Dormitoarele de dimensiuni mici pot fi greu de decorat și de cele mai multe ori ajung să fie lipsite de personalitate și transformate în spații pentru depozitarea lucrurilor. De obicei, un dormitor obișnuit este suficient de mare pentru a amplasa un pat dublu, dulapuri pentru haine sau alte accesorii necesare. Cu un strop de imaginație și răbdare, puteți face același lucru cu un dormitor mic. În acest articol, vă vom arăta cum puteți să profitați de fiecare centimetru pătrat pentru a amenaja un dormitor mic, astfel încât să fie nu doar elegant, cât și spațios.

Amenajare ca într-o cameră de hotel

Multe hoteluri tip boutique, dispun de camere mici, însă oaspeții nu observă acest aspect, camerele fiind atent decorate, încât să nu lase această impresie. Încercați să vă folosiți de trucurile pe care aceștia le utilizează, cum ar fi să amplasați mai multe perne sau sa folosiți pături de pluș. Așezați mese tip noptieră lângă pat, chiar dacă acestea au doar un raft, însă vor fi utile pentru lucrurile dumneavoastră.

dormitor-hotel
dormitor-rafturi

Amplasați rafturi în jurul patului

În acest dormitor, o unitate cu rafturi încastrată în jurul patului, vă va ajuta să faceți economie de spațiu, aici putând fi așezate diferite obiecte decorative sau necesare. În acest fel, pereții nu vor fi încărcați și camera va rămâne destul de spațioasă. Într-o cameră în care culoarea alb este predominată, ideal ar fi să folosiți culori deschise. Aceasta este o modalitate simplă ce va oferi senzația de spațiu și luminozitate. Limitați-vă la cel mult două nuanțe, pentru a nu încărca încăperea.

Două paturi? De ce nu?

Chiar și camerele de oaspeți pot găzdui două paturi de o persoană, cu condiția să fie suficient de înguste. Această cameră își păstrează stilul șic deși covorul este unul grafic. Pentru a păstra senzația de spațiu, vă recomandăm să amplasați luminile pe perete. Dacă nu există spațiu pentru noptierele obișnuite, optați pentru două butucuri, ce vor fi la fel de utile.

dormitor-doua-paturi

Un perete personalizat

Dacă vopsiți toți pereții în aceeași culoare, ar putea părea un lucru lipsit de personalitate. Vă puteți axa numai pe un perete, adăugându-i efect prin cel mult două culori diferite. Efectul ombre va crea senzația de profunzime pe langă pereții albi. Camera ar putea arăta compactă, dar va fi plină de personalitate.

dormitor-perete

Mobilier multifuncțional

Pentru un dormitor mic, mobilierul multifuncțional poate fi de mare ajutor. După cum puteți observa în imagine, mini-biblioteca poate fi utilizată pe post de tăblie pentru pat sau noptieră.

dormitor-functional
dormitor-mic

Puteți decora chiar și o încăpere mică

De obicei, în astfel de situații, se evită folosirea obiectelor decorative pentru a nu crea senzația de aglomerare. Nu vă fie teamă să utilizați obiecte pe care în mod normal le găsiți în dormitoarele mari, cum ar fi tablouri, covoare sau lumini decorative. În acest fel, dormitorul va fi unul confortabil, pe placul dumneavoastră.

Pat multifuncțional

Este un birou sau un pat? Poate fi ambele. Casele noastre devin din ce în ce mai restrânse și este posibil ca în viitor, dormitoarele să arate ca cel din imagine. Biroul încastrat este varianta perfectă pentru tineretul din ziua de astăzi.

dormitor-pat-multifunctional
dormitor-oglinzi

Optați pentru oglinzi

Folosirea oglinzilor este cel mai vechi truc pentru pentru aceste cazuri. Un șifonier cu oglinzi va face un dormitor de dimensiuni reduse sa pară încăpător. Totuși, încercați să nu aglomerați foarte mult camera.