Ghid pentru construcția unei piscine

O piscină în propria dumneavoastră curte este locul ideal în care să vă relaxați sau să vă petreceți timpul liber alături de cei dragi pe parcursul zilelor însorite ale verii.

În cadrul acestui articol vă vom prezenta câtva soluții constructive pentru a vă putea bucura de o piscină deosebită și trainică de-a lungul anilor.

Piscină subterană

Piscina subterană este piscina clasică pe care am încercat-o cu toții măcar o dată atunci când am mers la ștrand, la un hotel etc. Aceasta este îngropată în pământ și poate fi creată în diferite forme și cu diferite nivele de adâncime. 

Atunci când vă hotărâți să vă realizați în propria curte o astfel de piscină trebuie să țineți cont de ce buget vreți să investiți pentru realizarea acesteia. În plus, înainte de a vă apuca de realizarea acesteia trebuie să vă decideți asupra materialelor din care o să realizați piscina. În toate cazurile, fundul piscinei va fi realizat din beton, însă pereții pot fi realizați din panouri de oțel, cărămidă de polistiren sau liner. piscina subterana

Pereții din panouri de oțel se montează foarte repede în comparație cu celelalte tipuri de materiale, fiind realizați din panouri prefabricate. Un alt avantaj ale acestor panouri este redat de faptul că asigură o garanție de aproximativ 25 de ani piscinei dumneavoastră, iar pe lângă acestea, în comparație cu betonul, nu trebuie să mai așteptați până se întăresc pereții pentru a vă putea bucura de relaxare în noua dumneavoastră piscină.

Placarea pereților cu liner este o variantă destul de scumpă, iar costurile alocate pentru acest tip de placare diferă în funcție de mărime piscinei. În ciuda acestui aspect, acest tip de material are și avantaje, iar acela ar fi modul de impermeabilizare. Linerul oferă un grad mult mai ridicat de impermeabilizare piscinei dumneavoastră, având capacitatea să izoleze perfect pereții piscinei.

Dacă nu vă doriți să dați o mulțime de bani pentru realizarea pereților, cărămida de polistiren este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră. Această variantă vă oferă o bună izolare a piscinei și va reduce considerabil costurile construcției finale, în comparație cu panourile din oțel sau pereții din liner. Cărămida de polistiren ajută la păstrarea temperaturii apei și este foarte ușor de montat, scăzând considerabil timpul de execuție.

În cazul în care nu vă avantajează niciuna dintre soluțiile de mai sus, puteți opta pentru realizarea pereților din beton. Aceasta este cea mai ieftină soluție, dar trebuie să știți că, pentru uscarea betonului, trebuie să așteptați mai mult de o lună.

Cât costă să construiești o piscină subterană

La această întrebare nu vă poate răspunde nimeni cu exactitate, poate doar specialiștii în domeniu după ce veți cere consultanță pentru un anumit tip de piscină pe care îl doriți.amenajare piscina

Cert este că, prețurile unei piscine clasice și simple pot porni de la aproximativ 8000 – 9000 de lei și, bineînțeles, acest preț va crește în funcție de materialele alese, de sistemul de filtrare a apei și de design-ul pe care îl doriți.

Trebuie să aveți la cunoștință faptul că acest preț mai este influențat și de tipul solului pe care doriți să realizați piscina. Pentru o astfel de piscină aveți nevoie de excavator, așadar, pentru acesta vei plăti între 100-200 lei/h, în cazul în care aveți un sol natural. Dacă doriți să construiți piscina pe un sol betonat aceste costuri vor crește considerabil.

Amenajarea piscinei

După ce ați terminat lucrarea puteți începe să vă amenajați piscina așa cum vă doriți. Bineînțeles, trebuie să țineți cont și de bugetul rămas pentru realizarea acestei etape.modele piscina acoperita

Dacă doriți să beneficiați de o piscină acoperită și să vă feriți de razele puternice ale soarelui în zilele caniculare, puteți realiza acest lucru cu ajutorul unor prelate automate pe care le puteți închide și deschide oricând doriți. Însă, dacă bugetul vă permite și doriți să beneficiați de piscina exterioară cât mai mult timp, puteți opta pentru crearea unor soluții de acoperire tip acoperiș. Prețul achiziționării unui acoperiș din policarbonat poate începe de la 3000 euro și crește în funcție de mărimea piscinei și modelul acoperișului.

Pentru amenajarea terenului din jurul piscinei puteți opta pentru achiziționarea unor materiale antiderapante care să ofere siguranță persoanelor care au acces la piscină.