Câteva idei pentru a crea o gradină superbă

Primul lucru pe care vizitatorii dumneavoastră îl vor vedea va fi grădina. În acest articol vă vom oferi câteva idei pentru a vă transforma grădina într-un loc de vis.

Adăugați pietriș

Pietrișul este o opțiune accesibilă oricărui buzunar și cu siguranță va schimba aspectul grădinii dumneavoastră. Câteva plante ușor de întreținut cum ar fi lavanda, vor face ca grădina dumneavoastră să arate proaspătă. Acest design simplu se potrivește unei grădini de dimensiuni reduse dar și unei grădini spațioase.

gradina-pietris

Stilul ‘sălbatic’ în mediul urban

Gândiți-vă cum ar fi sa aduceți sălbăticia naturii în grădina dumneavoastră. Florile sălbatice își pot găsi locul și în mediul urban și puteți profita din plin de ele. Colorate și de diferite mărimi și forme, vor fi o încântare pentru dumneavoastră dar și pentru vizitatori. Rămâne ca dumneavoastră să alegeți ce flori doriți să plantați pentru ca stilul să fie cât mai pe placul dumneavoastră.

gradina-flori-salbatice

Revopsiți ușa de la intrare

Nu trebuie să neglijați nicidecum ușa de la intrare atunci când vă apucați de decorarea grădinii. Acum este momentul să îi oferiți atenția cuvenită. Fiți îndrăzneți în alegerea culorii. Un turcoaz vibrant ar putea fi o alegere excelentă, după cum puteți observa în imagine, chiar dacă terasa este îmbrăcată în cărămidă. Această nuanță îi va oferi un iz de modernism.

gradina-usa-vopsita

Flori la fereastră

Fie că locuiți la țară sau oraș, jardinierele cu flori amplasate la fereastră vor scoate în evidență fața casei. În acest fel, veți adăuga culoare și grădinii dumneavoastră, nu doar ferestrei. Încercați să fiți cât mai creativi și să personalizați cât mai autentic.

gradina-jardiniere
gradina-ghivece

Ghivece cu flori pentru un plus de culoare

Câteva ghivece cu flori amplasate în grădină reprezintă cea mai simplă modalitate pentru a scoate în evidență fațada casei dumneavoastră. Câteva mușcate colorate, de la roșu aprins până la roz palid, vor schimba cu totul aspectul grădinii și sunt și foarte ușor de întreținut. Pentru a avea un impact vizual ridicat, puteți grupa florile într-o singură zonă a grădinii.

O mini-grădină magică

Nu aveți o grădină în fața casei? Nici o problemă, puteți crea una foarte simplu. Spre exemplu, puteți amplasa câte un ghiveci de fiecare parte a ușii, după cum puteți observa în imaginea alăturată și eventual o plantă cățărătoare. În acest fel veți avea o mini-grădină încântătoare.

gradina-mini

O grădină cu stil

Dacă aveți o gradină spațioasă, ca cea din imagine, puteți profita din plin de spațiul pe care îl aveți, pentru a o face să fie cat mai interesantă. Grădina din imagine este pavată cu piatră și se îmbină într-un mod plăcut cu priveliștea oferită de arborii înalți și florile plantate cu grijă și stil.

gradina-spatioasa