031 109 7226

[email protected]

Constructii si proiecte case

Păreri Case Bine Făcute: Construcție Casă Parter 156mp, Parter, Berceni

Ultima Actualizare: 05 Februarie 2017

Date Generale

 • SCR003

 • Daniela I

 • Berceni

 • 2016

 • P

 • 156 mp

 • 4 camere

 • Credit

Calendar

 • Aug. 2016
  Semnare Contract, Proiectare
 • Sep. 2016
  Autorizare
 • Oct. 2016
  Construcție la roșu
 • Noi. 2016
  Construcție la roșu
 • Dec. 2016
  Construcție la gri
 • Ian. 2017
  Conservare

Despre Proiect și Beneficiar

Acest proiect este încă în lucru, până acum totul desfășurându-se lin, fără probleme. Proiectul a fost început în toamna anului 2016 și sperăm să îl livrăm la cheie în primăvara anului 2017. Termenul de livrare depinde de banca de la care beneficiarul trebuie să obțină finanțare, dar și de vreme.

Nu am întâmpinat probleme nici cu terenul, care a fost deosebit de bun. De asemenea, beneficiarul a făcut tot posibilul pentru a asigura o derulare fluentă a lucrărilor.

Pareri case bine facute constructii case

Beneficiarul Lucrării

Doamna Daniela și soțul dumneai, domnul Alexandru, formează un cuplu tânăr. Ei locuiesc și lucrează în București, fapt pentru care au luat decizia de a construi o casă în comuna Berceni, județul Ilfov.

Fără să beneficieze de asistența unui consultant expert în construcții, beneficiarul a realizat singur proiectul, așa cum l-a sfătuit proiectantul. Acest lucru l-a costat bani și timp, și de aceea situația nu a fost una ideală.

Despre Teren

Terenul este situat în comuna Berceni, la mai puțin de 15 minute de cea mai apropiată stație de metrou. Faptul că este o zonă liniștită și că este aproape de oraș a contat mult în luarea deciziei de a construi o casă acolo. Alt factor decisiv a fost și acela că terenul este foarte bun pentru a construi pe el.

Fiind cumpărat de la o agenție de imobiliare, terenul a venit cu toate actele la zi. Singura problemă a fost lipsa apei curente. Acest inconvenient a fost rezolvat în final prin forarea unui puț de apă.

Pareri case bine facute teren casa

Sursa de Finantare

Finanțarea a venit printr-un credit imobiliar, fapt ce a și întârziat și complicat executarea lucrărilor. Întârzierea s-a datorat birocrației excesive – a existat un schimb de documente între noi, beneficiar și bancă.

Faptul că lucrarea a fost finanțată prin bancă a presupus ca noi să executăm construcția cu fondurile noastre și apoi să recuperăm banii de la bancă. Prima etapă a decurs normal pentru că am făcut-o integral cu fondurile noastre. A doua etapă a durat mai mult deoarece am așteptat plata primei rate din partea băncii, plată ce a întârziat.

Cum am început colaborarea

În mod normal, faptul că beneficiarul și-a făcut singur proiectul nu ar fi trebuit să prezinte probleme, însă, în cazul doamnei Daniela, la fel ca în alte cazuri, proiectantul a exagerat puțin. El a realizat structura de rezistență astfel încât aceasta să reziste unor seisme de peste 9 grade. De asemenea, zidurile au fost proiectate să suporte încărcări mult prea mari (echivelentul unei acumulări de zăpadă de 1.5m pe acoperiș).

Astfel de situații sunt des întâlnite, de aceea preferăm să controlăm noi procesul de proiectare. Toate aceste exagerări, dar și faptul că s-au supradimensionat camerele, au dus la un cost de construcție foarte ridicat, mult peste bugetul beneficiarului.

În acest caz, beneficiarul s-a găsit nevoit să refacă proiectul cu altcineva, așa alegându-ne pe noi. Oferind proiectul gratuit, l-am refăcut astfel încât să se încadreze în bugetul doamnei Daniela. Contractul s-a semnat la începutul lunii septembrie, după un lung schimb de documente, care a avut loc începând cu jumătatea lunii August 2016.

Design și compartimentare

Doamna Daniela și-a dorit o casă eficientă, dar încăpătoare. A rezultat o casă destul de mare, cu un living de 25mp, trei dormitoare și două băi.

De asemenea, am adăugat și o terasă în spatele casei, cu acces direct din living. Casa are și o cameră tehnică, dar și o spălătorie

Materiale trimise de beneficiar

Am primit de la beneficiar proiectul în prima lui variantă – cea care îi depășea bugetul. Acesta ne-a ajutat mult să înțelegem nevoile clientului și să îl putem adapta rapid. Totuși au fost câteva modificări de făcut, motiv pentru care a trebuit să refacem proiectul.

În final, prin departamentul nostru de proiectare, am reușit să facem un proiect tehnic mult mai apropiat de dorințele clientului. Macheta și planimetriile au fost realizate în colaborare continuă între cele două părți, noi și beneficiarii.

Suprafața casei și număr de camere

Suprafața construită a casei a fost stabilită conform bugetului beneficiarului. Cu toate că am redus costul construcției cu aproape 30% și spațiul util cu mai puțin de 20%, rezultatul final a fost o îmbinare perfectă între necesitățile de buget și cele de spațiu ale clientului.

Compartimentare casa 1
Compartimentare casa 2

Configurația camerelor

Zona de zi

Zona de zi este împărțită între bucătărie, living-room și baia de serviciu. Fiecare dintre acestea, precum și încăperile zonei de noapte, pot fi accesate din holul principal.

Living-ul este cel care a suferit cele mai mari modificări când am adaptat proiectul la nevoile clientului. Acesta s-a micșorat cu aproape 7mp, de la 30 la 23,85mp utili. Totuși, acest aspect nu a afectat atât de mult spațiul utilizabil, el rămânând destul de mare pentru o canapea pe colț și o bibliotecă voluminoasă.

Zona de zi a casei

Zona de noapte

Zona de noapte este împărțită între dormitoarele secundare și cel principal. Ea nu este fizic delimitată de zona de zi, casa având un singur nivel, iar camerele fiind toate unite de un hol principal.

Dormitorul principal are 16.50 mp utili și este poziționat la capătul holului. El dispune de o baie proprie, precum și de un hol de 4 mp, care poate servi și ca dressing. Spațiul generos permite poziționarea unui pat de 180cm lățime, a unei comode cu TV, dar și a unor corpuri de tip dulap

Zona de noapte a casei

Exterior

Exteriorul casei este simplu, cu mici inserții decorative moderne. S-a optat pentru această combinație deoarece beneficiarul a dorit o casă ușor de întreținut și utilă.

Terasa principală este poziționată în spatele casei și are aproape 20 mp utili. Accesul pe aceasta se face fie dinspre curte, fie din living. Suprafața terasei este destul de mare pentru a acomoda o masă de șase persoane și un grătar.

Fațade

Așa cum am menționat anterior, fațadele au rămas simple, fiind mai ușor de construit și întreținut.

 Fatada casa
 Fatada casa

Concluzie concept

Deoarece doamna Daniela și soțul dumneaei știau destul de bine ce așteptări au privitor la compartimentare, partea de concept s-a derulat foarte fluent. Singura provocare a fost încadrarea tuturor solicitărilor în bugetul țintă.

Proiectare și Obținere Autorizație de Construcție

Odată ce am stabilit conceptul, proiectarea a mers foarte bine, nefiind necesare indicații sau aprobări de la client.

Realizarea proiectului a durat aproximativ o săptămână, iar obținerea autorizației a mers, de asemnea, fluent datorită perioadei în care am făcut solicitarea (mijlocul lunii Septembrie).

Construcția la Roșu

Construcția la roșu a început pe la mijlocul lunii Octombrie 2016. A fost o dată stabilită de eliberarea autorizației de construcție. Touși, aceasta este și perioada optimă pentru a construi o casă la roșu.

Descriere etape constructie casa la rosu

Pregătirea și organizarea șantierului

Noi am oferit toată organizarea de șantier, de la cazarea muncitorilor, la ridicarea deșeurilor rezultate în urma șantierului. Deși organizarea s-a realizat pentru două case, aceasta a durat mai puțin de o săptămână.

O parte din muncitori au fost cazați la șantier, într-o rulotă pusă la dispoziție de noi. Ceilalți aveau reședința în București și le-a fost ușor să se deplaseze la șantier. Masa au luat-o într-un loc amenajat special în cadrul șantierului și a fost asigurată de noi. Dirigintele de șantier a rămas în sarcina beneficiarului. Aceasta este metoda noastră standard de lucru și este metoda pe care o și încurajăm.

Am folosit doar materiale de care am avut nevoie în fiecare zi de lucru, ele fiind livrate de pe o zi pe alta. Această modalitate de lucru a eliminat nevoia unui depozit la șantier. Paza șantierului a fost asigurată de muncitorii care au fost cazați acolo, însă nu a apărut nicio situație care să ne indice că este nevoie de securitate suplimentară.

Materiale folosite la construcția la roșu

Pentru structura de rezistență am folosit materiale conform proiectului tehnic. Fierul pentru armături a fost prelucrat la șantier, el fiind adus la forma indicată de structurist.

Pentru betoane s-au folosit cofraje din lemn, simple, nefiind nevoie să folosim instrumente specializate. Nu a fost nevoie de susținere, întrucât această casă are doar Parter.

Furnizor Beton

Am folosit beton de la compania Nest din București. Această firmă are 4 stații de beton în diferite zone ale orașului, deci poate livra rapid și ieftin oriunde.

Transportul s-a efectuat cu malaxoare moderne care au asigurat o uniformitate și o temperatură constantă a amestecului de la stație la lucrare. Turnarea s-a realizat cu ajutorul unei pompe de beton de ultimă generație, care ne-a permis să turnăm eficient și calitativ.

Furnizorul de beton al constructiei

Pereții exteriori

Pereții exteriori și cei de rezistență s-au construit din cărămidă ceramică Porotherm Robust 25. Aceasta are 250 mm grosime și 64 de camere de aer interioare. Grosimea finală a peretelui construit cu această cărămidă va fi de peste 40 cm, incluzând finisajele și izolația.

Citiți mai multe detalii despre această cărămidă pe site-ul producătorului făcândclick aici

Peretii exteriori ai casei

Pereții interiori

Pereții interiori și cei de compartimentare au fost ridicați din cărămidă Porotherm din gama N+F, de 115 mm grosime. Aceștia oferă o izolație fonică foarte bună, grosimea peretelui cu finisaje fiind de peste 15cm.

Citiți mai multe detalii despre această cărămidă pe site-ul producătorului făcândclick aici

Peretii interiori ai casei

Construcția la Gri (anvelopare și instalații)

Construcția la gri a început pe la jumătatea lunii Noiembrie 2016 și s-a încheiat aproape de sfârșitul lunii Decembrie. S-au folosit materiale impuse de beneficiar înainte de semnarea contractului.

Învelitoare Acoperiș

Am ales să folosim învelitoare marca Wetterbest, de 0.5mm, de culoare similară cu cea a decorațiunilor exterioare.

Așa cum am menționat și mai sus, sub învelitoare s-a montat folia anticondens, poziționată pe șipci de lemn.

Invelitoare acoperis

Izolație Pereți Exteriori

Pentru pereții exteriori s-a folosit izolație din polistiren expandat de 10cm și un sistem multistrat de aerisire și întărire, pentru a asigura durabilitatea.

Sistemul multistrat este compus din tencuială, adeziv și plasă. Aceste materiale, plasate în mai multe straturi sub tencuiala decorativă, împiedică orice infiltrație între izolație și perete și protejează cărămidă împotriva factorilor de eroziune.

Izolatie

Ferestre

Toată tâmplăria interioară și exterioară a fost aleasă de către beneficiar în limitele de buget negociate inițial. Doamna Daniela a ales să folosească ferestre QFort, în 5 camere, de culoare maro închis.

Instalarea a fost executată de cei de la QFort, cu o echipă specializată. Noi ne-am ocupat doar de achitarea facturilor, nu și de selecție sau de comandă.

Ferestre

Ușă principală

Ușa principală a fost aleasă tot de beneficiar, în ton cu fațadele casei. Ea a fost achitată de firma noastră, conform contractului. De asemenea, am oferit și consultanță în alegerea ușii la cel mai bun raport calitate/preț.

Deși nu pare un detaliu important, deseori beneficiarii aleg uși de intrare de apartament deoarece sunt mai ieftine. Ușile de apartament nu sunt tratate împotriva razelor UV și, în câțiva ani, își pierd culoarea. Acesta este unul dintre detaliile pe care constructorii le cunosc cel mai bine, de aceea e bine să lucrați cu un expert.

Usa principala

Instalații

Echipa noastră a realizat toate instalațiile și branșamentele necesare casei, de la racordarea la puțul forat, până la instalarea fosei septice.

Instalația Electrică

Instalația electrică nu este una complicată, având un singur panou. A fost nevoie de linii speciale pentru hidrofor, boiler și aragazul electric (cu plită).

S-au folosit materiale marca Schneider electric. Pe lângă siguranțele normale, am instalat și siguranțe cu protecție diferențială, pentru baie (iDPNA Vigi).

Instalatie electrica

Instalația termică și sanitară

Încălzirea casei se face în întregime prin pardoseală, iar apa caldă este furnizată prin intermediul unui boiler electric cu două serpentine.

Instalația de încălzire în pardoseală a fost realizată de un colaborator care s-a ocupat atât de proiectare, cât și de instalare. Noi doar am achitat factura, conform contractului.

Instalatie termica

Concluzie

Fiind o casă destul de mică, am finalizat construcția la gri înainte de Crăciun, la mai puțin de o lună de când am început lucrările. Nu au existat dificultăți, totul mergând normal, fără probleme.

Verificare Veridicitate Studiu de Caz

Deoarece deseori ne întâlnim de situația în care unii vizitatori pun la îndoială veridicitatea informațiilor prezentate în aceste studii, vă invităm să folosiți una dintre metodele de mai jos pentru a testa afirmațiile din articol.

Interviu cu Beneficiarul

Reveniți pe această pagină pentru a vedea un clip video realizat împreună cu beneficiarul acestei lucrări în care este rugat să ne descrie experiența de a lucra cu noi.

Vizită la Șantier

Pentru a stabili o vizită la șantier, vă rugăm să sunați la numărul de pe site pentru a vă pune în contact cu agentul nostru. Acesta vă va prezenta șantierul (dacă mai este în lucru) și vă va face cunoștință cu beneficiarul.
Atenție! Ne rezervăm dreptul să refuzăm vizite dacă Beneficiarul proiectului respectiv nu este de acord!

Contactați Beneficiarul

La semnarea contractului, fiecărui beneficiar îi este creată o adresă de e-mail pe site-ul nostru care redirecționează automat mesajele către adresa lui personală.

[email protected]

Actualizări

Facem tot posibilul să actualizăm aceste pagini cel puțin o dată pe săptămână însă nu reușim mereu să facem acest lucru. De aceea vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook, în special albumul dedicat acestei lucrări. Acolo vom posta cel mai des imagini noi de la lucrare, cu mult înainte de a actualiza această pagină. Faceți click pe butonul de mai jos pentru a deschide albumul într-o fereastră nouă.

Vedeți albumul